Webinar Eerste hulp bij outplacement

Voor ondernemers, leidinggevenden en HR-professionals

LET OP: Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar, het maximum aantal registraties is bereikt.

Hoe pak je het aan wanneer alle opties zijn afgewogen en alleen outplacement overblijft? Op donderdag 11 februari 2021 nemen we je tijdens het webinar “Eerste hulp bij outplacement” op een interactieve manier mee in de rechten, plichten, do’s en don’ts tijdens een outplacementtraject. In een uur tijd belichten we het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken. Zo krijg jij een compleet beeld van wat er allemaal komt kijken bij outplacement en ben je voorbereid voor wanneer dat nodig is.

Programma

  • 10.55 uur: Virtuele inloop
  • 11.00 uur: Opening
  • 11.10 uur: Psychologische processen bij verlies en verandering
  • 11.30 uur: Juridische tips
  • 11.45 uur: HR-ervaringen uit de praktijk
  • 11.55 uur: Afsluiting

Inhoud webinar

We trappen het webinar af door outplacement vanuit medewerkersperspectief te bekijken. Een ervaren mobiliteitsexpert legt aan de hand van verschillende modellen uit welke psychologische processen er spelen bij verlies en verandering. Zo leer je wat je kunt doen om een medewerker optimaal te ondersteunen.

Vervolgens bekijken we outplacement vanuit de juridische kant. Ontslag kan verschillende redenen hebben. Denk aan bedrijfseconomische, maar ook aan disfunctioneren of een verschil van inzicht. Voor elke redengrondslag gelden andere rechten en plichten. Wist je bijvoorbeeld al dat het verstandig is om een ontslag wegens bedrijfseconomische reden eerst bij het UWV aan de vragen, alvorens je de medewerker het slechte nieuws brengt?

Tot slot nemen we je mee in de ervaringen van een HR-adviseur. We bekijken welke voordelen het inzetten van een outplacementtraject voor zowel werkgever als werknemer biedt. Naast het onderwerp “ontslag wegens bedrijfseconomische redenen” zoomen we in op situaties waarin in overleg wordt besloten uit elkaar te gaan. Hoe voer je als leidinggevende of HR-professional een open en eerlijk gesprek over de toekomst van de medewerker? We sluiten af met het behandelen van het financiële aspect van outplacement.

Inschrijven

Meld je aan via de onderstaand formulier.

* Voor dit webinar zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Vol = vol. Wacht daarom niet te lang en meld je zo snel mogelijk aan

We zien je graag op donderdag 11 februari 2021!

LET OP: Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar, het maximum aantal registraties is bereikt.

Praktische informatie

  • Datum: 11 februari 2021

  • Tijd: 11.00 uur – 12.00 uur

  • Doelgroep: ondernemers, leidinggevenden en HR-professionals

  • Kosten: deelnemen is gratis
Meld je nu aan