Outplacement

We begeleiden een ontslagen of boventallige medewerker met een outplacementtraject richting een nieuwe baan.

Outplacement Persoonlijke begeleiding naar een nieuwe baan

Het kan zo zijn dat er geen plek meer is voor een medewerker binnen een organisatie. Door bijvoorbeeld een reorganisatie of omdat een functie komt te vervallen. Tijdens een outplacement traject begeleiden we vanuit onze oplossingsgerichte methodiek een medewerker richting een nieuwe baan. Samen met een van onze mobiliteitsexperts gaat de medewerker aan de slag met het maken een plan van aanpak.  Het traject bouwen we op uit verschillende bouwstenen die we kiezen op basis van de behoefte van de medewerker. Zo zorgen we altijd voor een écht passend traject! Tijdens het traject staan kwaliteiten en ambities centraal. Door onze begeleiding kijkt een medewerker met vertrouwen naar de toekomst en zet deze zelfverzekerd de volgende stap zet.

Inhoud van een outplacement traject

Wij lichten graag toe hoe een outplacementtraject er uitziet via Amplooi.
Zowel voor de werkgever áls de medewerker:

Kennismakings- en trajectadviesgesprek

Uw medewerker en de mobiliteitsexpert die het traject begeleidt, leren elkaar kennen tijdens het trajectadviesgesprek. Door het stellen van gerichte vragen halen we de behoeftes naar boven. We krijgen inzicht in hoe de loopbaan van uw medewerker tot dusver is verlopen en doen een eerste oriëntatie voor de toekomst. Het outplacementtraject bouwen we op uit verschillende bouwstenen, die passen bij de behoeftes van uw medewerker. Het trajectadviesgesprek sluiten we af met een concreet plan van aanpak.

Begeleiding op maat

Hoe een outplacementtraject er precies uitziet, verschilt per persoon. We bouwen het traject namelijk modulair op uit verschillende bouwstenen die aansluiten bij de behoeftes van uw medewerker. Deze bouwstenen vallen binnen de modules: In beweging, Koers bepalen, Leren solliciteren en Arbeidsmarkt benaderen. Tijdens de eerste module, In beweging, hebben de bouwstenen als doel uw medewerker te motiveren om in beweging te komen én te blijven. Vervolgens gaan we tijdens module twee, Koers bepalen, aan de slag met het vormen van een toekomstvisie. Hoe ziet de ideale baan er voor uw medewerker uit? Met behulp van de bouwstenen uit de derde module, Leren solliciteren, werken we aan alle vaardigheden die horen bij solliciteren, presenteren en netwerken. Tot slot gaan we tijdens de vierde module, Arbeidsmarkt benaderen, actief aan de slag met solliciteren en bedrijven benaderen. In deze fase schakelen we ook de hulp in van één van onze arbeidsmakelaars. Dit zijn professionals met veel kennis van de arbeidsmarkt in de regio. Bij de inzet van de bouwstenen houden we rekening met persoonlijke kenmerken, behoeftes en mogelijkheden van uw medewerker. Op deze manier garanderen wij maatwerk en maken we de kans op een nieuwe baan zo groot mogelijk.

Groepstrainingen

Heeft u meerdere medewerkers die een outplacementtraject gaan volgen? Het geven van groepstrainingen of het samenstellen van een programma voor al uw medewerkers behoort tot de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Kennismakings- en trajectadviesgesprek

Het starten met een outplacementtraject kan best spannend zijn. Het zoeken en vinden van een nieuwe baan die bij je past is immers niet in één dag gerealiseerd. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen! Tijdens het trajectadviesgesprek leren jij en de mobiliteitsexpert, die jou gedurende het traject begeleidt, elkaar kennen. Door het stellen van gerichte vragen halen we jouw behoeftes naar boven. We krijgen inzicht in hoe je loopbaan tot dusver is verlopen en kijken voorzichtig vooruit. Het outplacementtraject bouwen we op uit verschillende bouwstenen, die we samen uitkiezen op basis van het gesprek. Het trajectadviesgesprek sluiten we af met een concreet plan van aanpak met daarin alle stappen die we samen gaan zetten.

Begeleiding op maat

Hoe een outplacementtraject er precies uitziet, verschilt per persoon. We bouwen het traject namelijk op uit verschillende bouwstenen. Deze kiezen we samen uit op basis van jouw behoeftes. Deze bouwstenen vallen binnen de modules: In beweging, Koers bepalen, Leren solliciteren en Arbeidsmarkt benaderen. Tijdens de eerste module, In beweging, motiveren we je om in beweging te komen én te blijven. Vervolgens gaan we tijdens module twee, Koers bepalen, aan de slag met het vormen van jouw toekomstvisie. Hoe ziet jouw ideale baan eruit? Geen paniek als je dit nog niet gelijk weet. Met behulp van verschillende tools en assessments komen we hier samen uit. De bouwstenen uit de derde module, Leren solliciteren, zijn gericht op het aanleren van vaardigheden die horen bij solliciteren, presenteren en netwerken. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een sterk CV en het oefenen met sollicitatiegesprekken. Tot slot gaan we tijdens de vierde module, Arbeidsmarkt benaderen, actief aan de slag met solliciteren en bedrijven benaderen. In deze fase schakelen we ook de hulp in van één van onze arbeidsmakelaars. Dit is een professional met veel kennis van de arbeidsmarkt in de regio. De arbeidsmakelaar helpt je met het zoeken en vinden van vacatures en het leggen van contacten met bedrijven. Zo maken we de kans op het vinden van jouw droombaan zo groot mogelijk.

Zo maken we van het traject een succes

We pakken onze trajecten gestructureerd aan. Bekijk hier hoe we zorgen voor mooie resultaten.

Snelle start van het traject

Snelle start van het traject

Binnen 24 uur na aanmelding nemen we contact op. Binnen vijf werkdagen plannen we het intakegesprek met u in.

Heldere communicatie

Heldere communicatie

Communicatie is van cruciaal belang voor succesvolle trajecten. We communiceren helder over verwachtingen en voortgang. Tussentijds zijn we goed bereikbaar en staan we klaar voor vragen en advies op maat.

Altijd in de buurt

Altijd in de buurt

Ons team werkt vanuit verschillende locaties verspreid over heel Nederland. Zo bieden wij landelijke dekking en garanderen we kennis van de lokale arbeidsmarkt.

Groot netwerk

Groot netwerk

Wij hebben een eigen mobiliteitscentrum vanuit waar onze arbeidsmakelaars werken. Dit zijn professionals gespecialiseerd in het vinden en creëren van kansen op de arbeidsmarkt. Zij werken verspreid door heel Nederland en hebben een breed en divers netwerk.

Kwaliteit bewaken

Kwaliteit bewaken

Gedurende het traject bewaken we de klanttevredenheid. Daarnaast vragen we na afloop om deel te nemen aan ons klanttevredenheidsonderzoek. Met deze input blijven wij ons verbeteren en borgen we kwaliteit.

Binnen 24 uur contact

Snelle start van het traject

Groot netwerk

Altijd in de buurt

Vraag een offerte aan voor outplacement

Wij maken werken vanuit waarde mogelijk

Wij zijn Amplooi en expert in de begeleiding en ontwikkeling van personeel. Dat doen wij met onze werkvermogen, arbeidsmobiliteit en talentmanagement dienstverlening. Zo zorgen we voor het in kaart brengen en benutten van kwaliteiten en het ontwikkelen van talenten. Hierdoor past het werk bij de medewerker en vergroten we werkgeluk én productiviteit. Dat noemen wij werken vanuit waarde.

  • Durf te doen

    Wij geloven dat door te doen en te experimenteren de mooiste inzichten ontstaan. Iets nieuws doen is vaak spannend. Daarvoor moet je durven. Begeleiden in het durven doen, is onze specialiteit. Door te luisteren, doorgronden, motiveren en activeren werken we aan een leven lang werkgeluk.

  • Oplossingsgerichte methodiek

    Wij werken vanuit de wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek “oplossingsgericht coachen”. We dragen geen kant en klare oplossingen aan, maar doen aanspraak op het oplossend vermogen van een medewerker. Zo zetten wij deze in zijn of haar kracht en zorgen we voor duurzame oplossingen.

  • Veilig en professioneel

    Wij garanderen optimale privacy en veiligheid van data en zijn ISO 27001 en 9001 gecertificeerd. Onze professionals zijn gediplomeerd en gecertificeerd en bieden effectieve begeleiding met geschikte tools voor iedere situatie.

Succesvol mobiliteitscentrum

Ons mobiliteitscentrum verbindt actief bedrijven aan het netwerk van Amplooi. Zo kunnen wij een outplacement traject sneller laten verlopen met meer slagingskans voor medewerkers.

Kennis van de lokale arbeidsmarkt

Ons team van professionals werkt door heel Nederland. Dit zorgt ervoor dat we kennis hebben van de arbeidsmarkt in de regio. Ons netwerk is breed en divers en vanuit het mobiliteitscentrum onderhouden we regelmatig contact. Zo zien we niet alleen zichtbare, maar ook onzichtbare kansen en vacatures. Op deze manier hebben we scherp zicht op kansrijke uitstroom functies en maken we de kans op een baan zo groot mogelijk.

Onze enthousiaste Mobiliteitsexperts en Arbeidsmakelaars

Outplacement traject ervaringen

Raphael Directeur NuScience

Amplooi is een prettige samenwerkingspartner geweest bij onze grootschalige reorganisatie. Professionele organisatie met fijne mensen.

Stephan Medewerker

Stel je voor: na 31 jaar trouwe dienst ineens op straat. En dan? Solliciteren? Dat is al even terug... Je staat echt even met je mond vol tanden geheel en voor je gevoel hulpeloos aan de rand van de stoep. Gelukkig kwam ik met Amplooi in contact en vond ik de houvast die ik nodig had. Samen met je coach kijk je naar mogelijkheden en vergeet je de onmogelijkheden. Ik heb me er sterker door gevoeld. Door het uitgebreide netwerk van Amplooi is er altijd wel een weg te bewandelen. Kortom: mijn ervaring was top en ik zal het iedereen aanbevelen die met een ontslagsituatie te maken krijgt.

Caroline Medewerker

Ik ben erg blij met de begeleiding die ik heb gekregen. Ik had een super fijne coach met wie ik goed kon praten en die mij echt begreep. Ze stond altijd voor me klaar en was eerlijk en oprecht.

Amplooi TalentLabs

TalentLab: Hoe sta jij in je kracht?

Bevlogen medewerkers die werken in een gezonde organisatie met weinig verloop van personeel. Dat wil elke werkgever wel! Maar wat is het recept voor werkgeluk? Voor elke medewerker is dit recept uniek. Om jouw medewerker aan boord te houden is het belangrijk te weten wat zijn of haar talenten en drijfveren zijn. Waar liggen ontwikkelmogelijkheden? En hoe zorg je ervoor dat jouw medewerker echt in zijn of haar kracht staat?

Prijs: €1.499,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Hoe sta jij in je kracht?

TalentLab: Inclusief werven

Vervul vacatures die maanden openstaan én draag bij aan kansengelijkheid en diversiteit op de arbeidsmarkt. Benut onbenut talent door vaker te kiezen voor de minder voor de hand liggende optie en uit een andere vijver te vissen. Durf te kiezen voor een ‘out of the box’ optie en weet om welke manieren jij je als werkgever kunt laten ondersteunen en je financiële risico’s beperkt en zakelijk profiteert van inclusief werkgeverschap.

Prijs: €1.495,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Inclusief werven

TalentLab: Eigenaarschap

Vergroot als werkgever eigenaarschap bij je medewerkers, als het gaat om taken, verantwoordelijkheden en hun eigen loopbaan. Ken de randvoorwaarden voor het tonen van eigenaarschap en weet welke positieve invloed jij hierop kunt uitoefenen. Begrijp de theorie achter eigenaarschap en krijg tijdens deze workshop praktische tips waar jij direct mee uit de voeten kunt. Op naar een wendbaar team dat vanuit eigenaarschap een gezamenlijk doel bereikt!

Prijs: €1.495,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Eigenaarschap
Anne Slot

Meer weten over wat we voor je kunnen doen?

Aarzel niet om ons te bellen of een bericht te sturen.