Mediation

Een (arbeids)conflict lossen we onder begeleiding van één van onze mediators op. 

Mediation In gesprek onder leiding van een onafhankelijke derde

Waar mensen werken, is helaas ook wel eens sprake van onenigheid. Soms loopt de spanning zo hoog op dat er een arbeidsconflict ontstaat. Dit is voor zowel werkgever als medewerker niet prettig. Een gesprek onder leiding van een mediator, een onafhankelijke derde in het gesprek, biedt uitkomst. Het doel van mediation is om de belangen van zowel de werkgever als medewerker bij elkaar te brengen en samen tot een oplossing te komen. De mediator en houdt zich ten allen tijde bezig met het bevorderen van het proces en niet met de inhoud. Zo komen we samen tot een oplossing waarin beide partijen zich kunnen vinden.

Inhoud van het traject

Lees hieronder hoe een mediationtraject er voor u uitziet. 

Mediation overeenkomst 

Aan het begin van het mediationtraject ondertekenen u en uw medewerker een mediationovereenkomst. Het doel hiervan is vrijwilligheid en vertrouwelijkheid te waarborgen. Ook leggen we met de overeenkomst vast dat de mediator de kwestie neutraal behandelt. Het tekenen van de overeenkomst is een eerste stap in de goede richting. Het geeft aan dat zowel u als uw medewerker ervoor open staan om een goede oplossing te vinden. 

In gesprek met elkaar

Tijdens het mediationtraject bepalen we de stappen in overleg. Vaak starten we met twee losse gesprekken tussen u en de mediator en de mediator en uw medewerker. Dit zijn oriënterende gesprekken over de werkwijze en mogelijke aanpak om het conflict op te lossen. Daarna gaan we met elkaar in gesprek. We luisteren goed naar elkaar en brengen de belangen in kaart. We onderzoeken samen verschillende oplossingsrichtingen. De focus ligt op vertrouwen en de wil om er samen uit te komen. Door creatief te denken en in gesprek te blijven, vinden we oplossing die voor elke partij acceptabel is.

Eindrapportage 

In de eindrapportage beschrijven we gezette stappen en behaalde resultaten. Indien u en uw medewerker besluiten uit elkaar te gaan, is de bereikte uitkomst pas bindend na ondertekening van een vaststellingsovereenkomst. 

Mediation overeenkomst 

Aan het begin van het mediationtraject ondertekenen jij en jouw werkgever een mediationovereenkomst. Het doel hiervan is vrijwilligheid en vertrouwelijkheid te waarborgen. Ook leggen we met de overeenkomst vast dat de mediator de kwestie neutraal behandelt. Het tekenen van de overeenkomst is een eerste stap in de goede richting. Het geeft aan dat jullie ervoor open staan om samen een goede oplossing te vinden. 

In gesprek met elkaar

Tijdens het mediationtraject bepalen we de stappen in overleg. Vaak starten we met twee losse gesprekken tussen jou en de mediator en tussen de mediator en jouw werkgever. Dit zijn oriënterende gesprekken over de werkwijze en mogelijke aanpak om het conflict op te lossen. Daarna gaan we met alle betrokken partijen in gesprek. We luisteren goed naar elkaar en brengen de belangen in kaart. Samen onderzoeken we verschillende oplossingsrichtingen. De focus ligt op vertrouwen en de wil om er samen uit te komen. Door creatief te denken en in gesprek te blijven, vinden we oplossing die voor elke partij acceptabel is.

Eindrapportage 

In de eindrapportage beschrijven we gezette stappen en behaalde resultaten. Indien jij en jouw werkgever besluiten uit elkaar te gaan, is de bereikte uitkomst pas bindend na ondertekening van een vaststellingsovereenkomst. 

Zo maken we van het traject een succes

We pakken onze trajecten gestructureerd aan. Bekijk hier hoe we zorgen voor mooie resultaten.

Snelle start van het traject

Snelle start van het traject

Binnen 24 uur na aanmelding nemen we contact op. Binnen vijf werkdagen plannen we het intakegesprek met u in.

Heldere communicatie

Heldere communicatie

Communicatie is van cruciaal belang voor succesvolle trajecten. We communiceren helder over verwachtingen en voortgang. Tussentijds zijn we goed bereikbaar en staan we klaar voor vragen en advies op maat.

Altijd in de buurt

Altijd in de buurt

Ons team werkt vanuit verschillende locaties verspreid over heel Nederland. Zo bieden wij landelijke dekking en garanderen we kennis van de lokale arbeidsmarkt.

Groot netwerk

Groot netwerk

Wij hebben een eigen mobiliteitscentrum vanuit waar onze arbeidsmakelaars werken. Dit zijn professionals gespecialiseerd in het vinden en creëren van kansen op de arbeidsmarkt. Zij werken verspreid door heel Nederland en hebben een breed en divers netwerk.

Kwaliteit bewaken

Kwaliteit bewaken

Gedurende het traject bewaken we de klanttevredenheid. Daarnaast vragen we na afloop om deel te nemen aan ons klanttevredenheidsonderzoek. Met deze input blijven wij ons verbeteren en borgen we kwaliteit.

Binnen 24 uur contact

Snelle start van het traject

Altijd in de buurt

Onafhankelijk advies

Vraag een offerte aan

Wij maken werken vanuit waarde mogelijk

Wij zijn Amplooi en expert in de begeleiding en ontwikkeling van personeel. Dat doen wij met onze werkvermogen, arbeidsmobiliteit en talentmanagement dienstverlening. Zo zorgen we voor het in kaart brengen en benutten van kwaliteiten en het ontwikkelen van talenten. Hierdoor past het werk bij de medewerker en vergroten we werkgeluk én productiviteit. Dat noemen wij werken vanuit waarde.

  • Durf te doen

    Wij geloven dat door te doen en te experimenteren de mooiste inzichten ontstaan. Iets nieuws doen is vaak spannend. Daarvoor moet je durven. Begeleiden in het durven doen, is onze specialiteit. Door te luisteren, doorgronden, motiveren en activeren werken we aan een leven lang werkgeluk.

  • Oplossingsgerichte methodiek

    Wij werken vanuit de wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek “oplossingsgericht coachen”. We dragen geen kant en klare oplossingen aan, maar doen aanspraak op het oplossend vermogen van een medewerker. Zo zetten wij deze in zijn of haar kracht en zorgen we voor duurzame oplossingen.

  • Veilig en professioneel

    Wij garanderen optimale privacy en veiligheid van data en zijn ISO 27001 en 9001 gecertificeerd. Onze professionals zijn gediplomeerd en gecertificeerd en bieden effectieve begeleiding met geschikte tools voor iedere situatie.

Succesvol mobiliteitscentrum

Ons mobiliteitscentrum verbindt actief bedrijven aan het netwerk van Amplooi.

Kennis van de lokale arbeidsmarkt

Ons team van professionals werkt door heel Nederland. Dit zorgt ervoor dat we kennis hebben van de arbeidsmarkt in de regio. Ons netwerk is breed en divers en vanuit het mobiliteitscentrum onderhouden we regelmatig contact. Zo zien we niet alleen zichtbare, maar ook onzichtbare kansen en vacatures. Op deze manier hebben we scherp zicht op kansrijke uitstroom functies en maken we de kans op een baan zo groot mogelijk.

Onze enthousiaste Mobiliteitsexperts en Arbeidsmakelaars

Amplooi TalentLabs

Opleiding 2de spoor expert

Met onze nieuwe opleiding 2e spoor expert bieden we HR-managers, leidinggevenden, verzuimbegeleiders en anderen die regelmatig de rol van casemanager in langdurig verzuim vervullen, specialistische kennis op te doen op het gebied van spoor 2, om in hun eigen rol in dit proces optimaal bij te dragen aan het resultaat van het traject. Heb je veel te maken met 2e spoor en/of verwacht je dit in de toekomst? Wil je jouw kennis en expertise uitbreiden en jezelf als professional onderscheiden? Dan is deze unieke, gloednieuwe opleiding echt iets voor jou.

Prijs: Gratis: Op=Op
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg

Verder lezen about Opleiding 2de spoor expert

TalentLab: Hoe sta jij in je kracht?

Bevlogen medewerkers die werken in een gezonde organisatie met weinig verloop van personeel. Dat wil elke werkgever wel! Maar wat is het recept voor werkgeluk? Voor elke medewerker is dit recept uniek. Om jouw medewerker aan boord te houden is het belangrijk te weten wat zijn of haar talenten en drijfveren zijn. Waar liggen ontwikkelmogelijkheden? En hoe zorg je ervoor dat jouw medewerker echt in zijn of haar kracht staat?

Prijs: €1.499,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Hoe sta jij in je kracht?

TalentLab: Inclusief werven

Vervul vacatures die maanden openstaan én draag bij aan kansengelijkheid en diversiteit op de arbeidsmarkt. Benut onbenut talent door vaker te kiezen voor de minder voor de hand liggende optie en uit een andere vijver te vissen. Durf te kiezen voor een ‘out of the box’ optie en weet om welke manieren jij je als werkgever kunt laten ondersteunen en je financiële risico’s beperkt en zakelijk profiteert van inclusief werkgeverschap.

Prijs: €1.495,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Inclusief werven
Laura-Eijkelboom

Meer weten over wat we voor je kunnen doen?

Aarzel niet om ons te bellen of een bericht te sturen.