Arbeidsdeskundig advies

Vraag een arbeidsdeskundige om advies voordat jouw medewerker zich ziekmeldt.

Arbeidsdeskundig advies Voorkom verder verzuim

Wist je dat onze arbeidsdeskundigen je ook kunnen adviseren voordat jouw medewerker langdurig ziek wordt? Zodra jouw medewerker vaker verzuimt, kan de arbeidsdeskundige je al adviseren om verder verzuim te voorkomen. Hoe eerder je contact opneemt met de arbeidsdeskundige, hoe sneller er samen stappen gezet worden om jouw medewerker te ondersteunen. We raden je dus aan om zo vroeg mogelijk contact op te nemen, zelfs voordat jouw medewerker zich officieel ziekmeldt.

De voordelen van arbeidsdeskundig advies

Het inwinnen van arbeidsdeskundig advies heeft veel voordelen. Je wil natuurlijk voorkomen dat jouw medewerker langdurig uitvalt. De arbeidsdeskundigen van Amplooi, voorheen ADEA, denken graag met je HR-en verzuimmedewerkers mee en geven tips en uitleg bij complexe verzuimvraagstukken. Onze arbeidsdeskundigen hebben jarenlange ervaring met het uitvoeren van arbeidsdeskundig onderzoek en zijn altijd goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ze weten dus als geen ander hoe je het overzicht moet bewaken en geven inzicht in welke stappen er genomen kunnen worden. Meer kennis en minder stress bij ziektemeldingen dus! 

Inhoud van het arbeidsdeskundig advies traject

Lees hieronder hoe een arbeidsdeskundig advies er voor u uitziet.

Situatie en dossier bespreken

De arbeidsdeskundige gaat in gesprek met jouw HR- of verzuimmedewerker om de situatie van je medewerker te bespreken. In dit gesprek wordt alles zorgvuldig in kaart gebracht naar aanleiding van wat er in het dossier naar voren komt.

Meer inzicht en eventueel werkplek bezoek

Indien gewenst gaat de arbeidsdeskundige ook in gesprek met jouw medewerker, de leidinggevende, casemanager en/of bedrijfsarts om meer inzicht te krijgen in de situatie. Een bezoek aan de werkplek behoort hierbij ook tot de mogelijkheden.

Dossier opbouwen

Als werkgever is het belangrijk om aan de Wet Verbetering Poortwachter te voldoen. Dit houdt in dat je jouw zieke medewerkers goed moet verder helpen. Om dit te doen heb je een logisch opgebouwd dossier nodig waarin alle stappen staan beschreven en waarin deskundig advies staat. Onze arbeidsdeskundigen zijn hierin getraind en helpen je graag bij het maken van een dossier die voldoet aan de eisen van deze wet.

Onderbouwd advies ontvangen

We vinden het belangrijk om complexe informatie duidelijk aan je uit te leggen. Op deze manier weet zowel jij als werkgever als jouw medewerker precies welke stappen er gezet moeten worden en wat de opties zijn. Zo krijg je een onderbouwd advies over de kansen en risico’s en kan je het verzuim met kennis van zaken begeleiden.

Zo maken we van het traject een succes

We pakken onze trajecten gestructureerd aan. Bekijk hier hoe we zorgen voor mooie resultaten.

Snelle start van het traject

Snelle start van het traject

Binnen 24 uur na aanmelding nemen we contact op. Binnen vijf werkdagen plannen we het intakegesprek met u in.

Heldere communicatie

Heldere communicatie

Communicatie is van cruciaal belang voor succesvolle trajecten. We communiceren helder over verwachtingen en voortgang. Tussentijds zijn we goed bereikbaar en staan we klaar voor vragen en advies op maat.

Altijd in de buurt

Altijd in de buurt

Ons team werkt vanuit verschillende locaties verspreid over heel Nederland. Zo bieden wij landelijke dekking en garanderen we kennis van de lokale arbeidsmarkt.

Kwaliteit bewaken

Kwaliteit bewaken

Gedurende het traject bewaken we de klanttevredenheid. Daarnaast vragen we na afloop om deel te nemen aan ons klanttevredenheidsonderzoek. Met deze input blijven wij ons verbeteren en borgen we onze kwaliteit.

Binnen 24 uur contact

Snelle start van het traject

Altijd in de buurt

Onafhankelijk advies

Vraag een offerte aan

Wij maken werken vanuit waarde mogelijk

Wij zijn Amplooi en expert in de begeleiding en ontwikkeling van personeel. Dat doen wij met onze werkvermogen, arbeidsmobiliteit en talentmanagement dienstverlening. Zo zorgen we voor het in kaart brengen en benutten van kwaliteiten en het ontwikkelen van talenten. Hierdoor past het werk bij de medewerker en vergroten we werkgeluk én productiviteit. Dat noemen wij werken vanuit waarde.

  • Durf te doen

    Wij geloven dat door te doen en te experimenteren de mooiste inzichten ontstaan. Iets nieuws doen is vaak spannend. Daarvoor moet je durven. Begeleiden in het durven doen, is onze specialiteit. Door te luisteren, doorgronden, motiveren en activeren werken we aan een leven lang werkgeluk. 

  • Oplossingsgerichte methodiek

    Wij werken vanuit de wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek “oplossingsgericht coachen”. We dragen geen kant en klare oplossingen aan, maar doen aanspraak op het oplossend vermogen van een medewerker. Zo zetten wij deze in zijn of haar kracht en zorgen we voor duurzame oplossingen. 

  • Veilig en professioneel

    Wij garanderen optimale privacy en veiligheid van data en zijn ISO 27001 en 9001 gecertificeerd. Onze professionals zijn gediplomeerd en gecertificeerd en bieden effectieve begeleiding met geschikte tools voor iedere situatie. 

ADEA gaat verder onder de naam Amplooi

Vanaf 1 februari 2024 gaat ADEA verder onder de naam Amplooi.

Over Amplooi

Amplooi is expert in de begeleiding en ontwikkeling van personeel. Ons ultieme doel is om bij te dragen aan een betekenisvol leven. Op het gebied van werkvermogen geven we arbeidsdeskundig advies uit en voeren arbeidsdeskundig onderzoek uit. Ook begeleiden we jouw medewerkers middels talentmanagement in het optimaal benutten van hun kwaliteiten. Met duurzame re-integratietrajecten gericht op arbeidsmobiliteit helpen we jouw medewerkers weer aan het werk.

Onze ervaren arbeidsdeskundigen

Arbeidsdeskundig onderzoek Ervaringen

Susanne HR-manager

De uitvoering van onze arbeidsdeskundige onderzoeken leggen we graag bij Amplooi neer. De arbeidsdeskundigen verdiepen zich goed in onze organisatie en leggen duidelijk uit wat wij als organisatie van hen kunnen verwachten. Ze voeren de gesprekken met onze medewerkers helder en compassievol. Zo helpen ze ons verder in het re-integratieproces. Ik beveel Amplooi zeker aan.

Stefan Medewerker

Eind maart heeft Amplooi op een zeer gestructureerde manier onderzocht wat mijn werk-mogelijkheden zijn nu ik te maken heb met een chronische ziekte. Het gesprek waarin mijn mogelijkheden zijn besproken, evenals de opzet van de gesprekken, heb ik als zeer prettig ervaren. To-the-point, heldere, herkenbare analyse, met oog voor de emotionele gevolgen van de beperkingen.

Anouk HR-manager

Voor mij als leidinggevende was dit de eerste casus verzuim waarbij een arbeidsdeskundige te pas kwam. Aan het begin van het gesprek heeft de arbeidsdeskundige daar heel goed op ingespeeld en extra informatie gegeven waar ik dit nodig had. Het gesprek als zeer prettig ervaren. Oprecht geïnteresseerd en een uitgebreid adviesrapport. Kortom, een erg prettige ervaring gehad!

Lisa Medewerker

Toen mijn werkgever mij vertelde dat we een arbeidsdeskundig onderzoek gingen doen, vond ik dat best spannend. Door een vervelend ongeluk kan ik mijn werk op de kinderopvang niet meer doen. Ik dacht dat er voor mij niet zo veel mogelijkheden waren. Na het gesprek met de arbeidsdeskundige voelde ik mij opgelucht. Er waren nog genoeg opties waar ik nog nooit aan had gedacht. De arbeidsdeskundige luisterde goed en ik voelde mij gehoord en gesteund.

Bianca Leidinggevende

Wat ik erg belangrijk vind is heldere en duidelijke communicatie. Je geeft de  begeleiding van medewerkers deels uit handen en wilt dus graag weten hoe het reilt en zeilt. Het is erg fijn dat Amplooi je hoogte houdt en je altijd even kunt bellen om te overleggen.

Amplooi TalentLabs

TalentLab: Hoe sta jij in je kracht?

Bevlogen medewerkers die werken in een gezonde organisatie met weinig verloop van personeel. Dat wil elke werkgever wel! Maar wat is het recept voor werkgeluk? Voor elke medewerker is dit recept uniek. Om jouw medewerker aan boord te houden is het belangrijk te weten wat zijn of haar talenten en drijfveren zijn. Waar liggen ontwikkelmogelijkheden? En hoe zorg je ervoor dat jouw medewerker echt in zijn of haar kracht staat?

Prijs: €1.499,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Hoe sta jij in je kracht?

TalentLab: Inclusief werven

Vervul vacatures die maanden openstaan én draag bij aan kansengelijkheid en diversiteit op de arbeidsmarkt. Benut onbenut talent door vaker te kiezen voor de minder voor de hand liggende optie en uit een andere vijver te vissen. Durf te kiezen voor een ‘out of the box’ optie en weet om welke manieren jij je als werkgever kunt laten ondersteunen en je financiële risico’s beperkt en zakelijk profiteert van inclusief werkgeverschap.

Prijs: €1.495,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Inclusief werven

TalentLab: Eigenaarschap

Vergroot als werkgever eigenaarschap bij je medewerkers, als het gaat om taken, verantwoordelijkheden en hun eigen loopbaan. Ken de randvoorwaarden voor het tonen van eigenaarschap en weet welke positieve invloed jij hierop kunt uitoefenen. Begrijp de theorie achter eigenaarschap en krijg tijdens deze workshop praktische tips waar jij direct mee uit de voeten kunt. Op naar een wendbaar team dat vanuit eigenaarschap een gezamenlijk doel bereikt!

Prijs: €1.495,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Eigenaarschap
Laura-Eijkelboom

Meer weten over wat we voor je kunnen doen?

Aarzel niet om ons te bellen of een bericht te sturen.