Amplooi Blogs

Alle blogs
  • Alle blogs
  • Arbeidsmobiliteit
  • Talentmanagement
  • Werkvermogen

Twee banen, dubbel gemotiveerd

Michael Jager is vier dagen per week Projectmanager SAMEN Impact maken bij Amplooi. Zijn vijfde werkdag ruilde hij in om NouJij! te helpen groeien, een bijzondere sociale onderneming in Rotterdam. Juist die combinatie haalt in hem het beste naar boven, en maakt dat hij zijn talenten voor honderd procent kan inzetten. Daarmee is hij zelf een mooi voorbeeld van waar Amplooi voor staat: het versterken van talent.

Verder lezen

Ondergedompeld in de Japanse lean cultuur

Bij Amplooi en binnen de gehele Prevermo Groep staat een bijdrage doen aan een betekenisvol leven centraal. Om dit goed te kunnen doen blijven we continu sturen op het verbeteren van processen en de kwaliteit van onze dienstverlening. Happy Flow project Vanuit deze gedachte is binnen Amplooi het project ‘Happy Flow’ ontstaan. In dit project…

Verder lezen

Wat verwacht jij van jouw nieuwe collega?

In deze blog van Rik Nijkamp, de directeur van Amplooi, lees je over de verwachtingen die je van nieuwe collega’s kan hebben. Ook lees je over hoe je met de juiste oplossingen en tools zowel nieuwe als huidige collega’s goed kan voorbereiden op hun nieuwe baan.

Verder lezen

Investeer slim in talent

Als werkgever investeer je ongetwijfeld graag slim in jouw medewerkers, om hun talenten te versterken en jouw organisatie en personeel wendbaar te houden. Maar wat nu als de overheid jouw organisatie of medewerker hierin een financiële steun in de rug kan geven? Of nog beter, de investering grotendeels of geheel kan vergoeden? In deze blog tref je een aantal mooie regelingen die de overheid, in het kader van duurzame inzetbaarheid, aan jou of jouw medewerkers beschikbaar stelt.

Verder lezen

Loondoorbetaling bij re-integratie – rechten & plichten

Rondom het onderwerp loondoorbetaling bij re-integratie zijn er verschillende regels, rechten en plichten. Het is zowel voor de werkgever als werknemer goed om hiervan op de hoogte te zijn. Want hoe zit het ook alweer met loondoorbetaling bij ziekte? Gelden er andere regels voor kleine bedrijven? En staat er iets over loondoorbetaling in mijn cao? In dit artikel beantwoorden we onder andere deze vragen en informeren wij je over de rechten en plichten omtrent loondoorbetaling.

Verder lezen

Wat is samengesteld ziekteverzuim en wat betekent dit voor werkgevers?

Heb jij als werkgever te maken met ziekteverzuim in je bedrijf? Dan is het verstandig dit artikel goed door te lezen. Op het moment dat een werknemer binnen je bedrijf ziek wordt, is hij of zij verplicht om zich ziek te melden. Als werkgever moet je de werknemer in dit geval doorbetalen. Het is afhankelijk van het type verzuim, hoe hoog deze doorbetaling moet zijn. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen kort, frequent kort, lang en samengesteld ziekteverzuim.

Verder lezen