Loonwaarde onderzoek

We geven met loonwaarde onderzoek objectief advies over een passend salaris bij een veranderde arbeidsprestatie.

Loonwaarde onderzoek Helder advies over een passend salaris

Wanneer een medewerker niet helemaal meer kan voldoen aan de eisen die de functie stelt, kan je een loonwaarde onderzoek laten doen. Het doel van een loonwaarde onderzoek is het geven van een helder en objectief advies over een passend salaris bij een aangepaste functie of veranderde arbeidsprestatie. Het onderzoek voeren wij uit op basis van de door het ministerie verplichte eisen die horen bij een loonwaardemeting. Indien van toepassing vormt het rapport een onafhankelijke en betrouwbare beoordeling voor het aanvragen van loonkostensubsidie of loondispensatie.

Hoe werkt een loonwaarde onderzoek?

Een van onze gecertificeerde loonwaarde experts voert het onderzoek uit. We brengen in kaart wat de situatie is, bezoeken de werkplek en meten de competenties van de medewerker met behulp van een online vragenlijst. Zo krijgen we voor een goed beeld van welke loonwaarde past bij de veranderde inzetbaarheid van de medewerker. We sluiten het onderzoek af met een eindrapportage. Deze geeft inzicht in wat er van een medewerker verwacht mag worden en wat daarbij een passend salaris is. Daarnaast geven we een advies over ontwikkelmogelijkheden voor het verhogen van de arbeidsprestaties van de medewerker. Een loonwaarde onderzoek zorgt voor rust en duidelijkheid voor zowel een werkgever, het team als de medewerker.

Inhoud van het loonwaarde onderzoek traject

Lees hieronder hoe een loonwaarde onderzoek er voor jou uitziet. 

Vooronderzoek

Een van onze gecertificeerde loonwaarde experts neemt contact op met zowel u als uw medewerker. We vragen jullie beiden een online vragenlijst in te vullen om zo een beeld te vormen van de functie, taken en mogelijkheden van uw medewerker.

Bedrijfsbezoek

Vervolgens plannen we een bedrijfsbezoek in. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen. Als eerst interviewt de loonwaarde expert u, de werkgever. Vervolgens spreekt de loonwaarde expert met uw medewerker. Tijdens deze gesprekken stellen we verdiepende vragen, om zo een compleet beeld te krijgen van de situatie. Met behulp van de antwoorden uit vragenlijst voeren we een oordeelvrij gesprek op basis van feiten en inzichten. We hebben het onder andere over de functie en taken, het werktempo, de kwaliteit en de netto werktijd. Indien mogelijk bekijkt de loonwaarde expert ook de werkplek van uw medewerker. Zijn hier aanpassingen door te voeren waarmee we de loonwaarde kunnen verhogen? Afsluitend voeren we een driegesprek om de eerste bevindingen door te spreken.

Eindrapportage

De loonwaarde expert werkt zijn bevindingen uit in een eindrapportage. Dit rapport geeft u inzicht in het tempo, de efficiëntie, de kwaliteit en de inzetbaarheid van uw medewerker in vergelijking met een volledig inzetbare medewerker. We geven concreet advies over welk salaris daar passend bij is. Ook de omvang van eventuele additionele kosten, voor bijvoorbeeld de aanpassing van een werkplek, nemen we mee. Tot slot geven we ook een advies over de ontwikkelmogelijkheden waarmee de arbeidsprestaties verbetert kunnen worden.

Vooronderzoek

Om een goed beeld te krijgen van jouw functie, taken en mogelijkheden vragen we zowel jou als jouw werkgever een online vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst vormt de basis van het loonwaarde onderzoek.

Bedrijfsbezoek

Een van onze gecertificeerde loonwaarde experts komt vervolgens langs voor een bedrijfsbezoek. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen. Als eerst interviewt de loonwaarde expert jouw werkgever. Vervolgens spreekt de loonwaarde expert met jou. Met behulp van de antwoorden uit vragenlijst voeren we oordeelvrij gesprekken op basis van feiten en inzichten. Tijdens de gesprekken stellen we verdiepende vragen, om zo een compleet beeld te krijgen van de situatie. We hebben het onder andere over jouw functie en taken. Ook praten we over dingen als zelfstandigheid, stressbestendigheid, flexibiliteit en werktempo. Indien mogelijk bekijkt de loonwaarde expert jouw werkplek. Zijn hier aanpassingen door te voeren waarmee we jouw loonwaarde kunnen verhogen? Afsluitend is er een driegesprek tussen jou, jouw werkgever en de loonwaarde expert om de eerste bevindingen door te spreken.

Eindrapportage

De loonwaarde expert werkt zijn bevindingen uit in een eindrapportage. Dit rapport geeft inzicht in jouw tempo, efficiëntie, kwaliteit en inzetbaarheid in vergelijking met een volledig inzetbare medewerker. We geven concreet advies over welk salaris daar passend bij is. In het rapport geven we ook advies over hoe jouw loonwaarde kan worden verhoogd. Door bijvoorbeeld aanpassingen in jouw werkplek of trainingen. Het loonwaarde onderzoek kan voor jou misschien voelen als iets spannends, omdat er meestal sprake is van een verminderde loonwaarde. Het is goed om te onthouden dat het loonwaarde onderzoek juist is ingesteld zodat je jouw baan kunt behouden. Het geeft duidelijkheid over wat jouw werkgever en team kunnen vragen en verwachten van jou.

Zo maken we van het traject een succes

We pakken onze trajecten gestructureerd aan. Bekijk hier hoe we zorgen voor mooie resultaten.

Snelle start van het traject

Snelle start van het traject

Binnen 24 uur na aanmelding nemen we contact op. Binnen vijf werkdagen plannen we het intakegesprek met u in.

Heldere communicatie

Heldere communicatie

Communicatie is van cruciaal belang voor succesvolle trajecten. We communiceren helder over verwachtingen en voortgang. Tussentijds zijn we goed bereikbaar en staan we klaar voor vragen en advies op maat.

Altijd in de buurt

Altijd in de buurt

Ons team werkt vanuit verschillende locaties verspreid over heel Nederland. Zo bieden wij landelijke dekking en garanderen we kennis van de lokale arbeidsmarkt.

Kwaliteit bewaken

Kwaliteit bewaken

Gedurende het traject bewaken we de klanttevredenheid. Daarnaast vragen we na afloop om deel te nemen aan ons klanttevredenheidsonderzoek. Met deze input blijven wij ons verbeteren en borgen we onze kwaliteit.

Binnen 24 uur contact

Snelle start van het traject

Altijd in de buurt

Onafhankelijk advies

Vraag een offerte aan

Wij maken werken vanuit waarde mogelijk

Wij zijn Amplooi en expert in de begeleiding en ontwikkeling van personeel. Dat doen wij met onze werkvermogen, arbeidsmobiliteit en talentmanagement dienstverlening. Zo zorgen we voor het in kaart brengen en benutten van kwaliteiten en het ontwikkelen van talenten. Hierdoor past het werk bij de medewerker en vergroten we werkgeluk én productiviteit. Dat noemen wij werken vanuit waarde.

  • Durf te doen

    Wij geloven dat door te doen en te experimenteren de mooiste inzichten ontstaan. Iets nieuws doen is vaak spannend. Daarvoor moet je durven. Begeleiden in het durven doen, is onze specialiteit. Door te luisteren, doorgronden, motiveren en activeren werken we aan een leven lang werkgeluk. 

  • Oplossingsgerichte methodiek

    Wij werken vanuit de wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek “oplossingsgericht coachen”. We dragen geen kant en klare oplossingen aan, maar doen aanspraak op het oplossend vermogen van een medewerker. Zo zetten wij deze in zijn of haar kracht en zorgen we voor duurzame oplossingen. 

  • Veilig en professioneel

    Wij garanderen optimale privacy en veiligheid van data en zijn ISO 27001 en 9001 gecertificeerd. Onze professionals zijn gediplomeerd en gecertificeerd en bieden effectieve begeleiding met geschikte tools voor iedere situatie. 

ADEA is vanaf nu Amplooi

Wij hebben onze krachten gebundeld en gaan verder onder de naam Amplooi.

Over Amplooi

De arbeidsdeskundigen van Amplooi geven op het gebied van werkvermogen arbeidsdeskundig advies, voeren arbeidsdeskundig onderzoek uit en helpen bedrijven met talentmanagement en re-integratie. Zo zorgen we voor professionele, complete dienstverlening en de best mogelijke begeleiding van jouw personeel.

Onze ervaren arbeidsdeskundigen

Loonwaarde onderzoek ervaringen

Ans Medewerker

Ik voelde veel druk van mij collega’s nadat ik minder taken kan uitvoeren vanwege mijn ziekte. Doordat mijn loon is aangepast aan mijn capaciteiten voel ik minder een schuldgevoel wanneer ik nee zeg tegen bepaalde taken.

Jolanda Manager

De loonwaarde expert van Amplooi heeft ons goed begeleid. De uitleg was helder en de communicatie respectvol. Door het loonwaarde onderzoek hebben we een onderbouwd beeld van een passend salaris gevormd.

Vincent Manager

Snelle reactie gekregen op onze contactaanvraag. Goede inzichten gekregen in wat onze medewerker aankan en wat een eerlijk salaris hiervoor is. Het onderzoek heeft ons duidelijkheid gebracht.

Amplooi TalentLabs

TalentLab: Hoe sta jij in je kracht?

Bevlogen medewerkers die werken in een gezonde organisatie met weinig verloop van personeel. Dat wil elke werkgever wel! Maar wat is het recept voor werkgeluk? Voor elke medewerker is dit recept uniek. Om jouw medewerker aan boord te houden is het belangrijk te weten wat zijn of haar talenten en drijfveren zijn. Waar liggen ontwikkelmogelijkheden? En hoe zorg je ervoor dat jouw medewerker echt in zijn of haar kracht staat?

Prijs: €1.499,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Hoe sta jij in je kracht?

TalentLab: Inclusief werven

Vervul vacatures die maanden openstaan én draag bij aan kansengelijkheid en diversiteit op de arbeidsmarkt. Benut onbenut talent door vaker te kiezen voor de minder voor de hand liggende optie en uit een andere vijver te vissen. Durf te kiezen voor een ‘out of the box’ optie en weet om welke manieren jij je als werkgever kunt laten ondersteunen en je financiële risico’s beperkt en zakelijk profiteert van inclusief werkgeverschap.

Prijs: €1.495,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Inclusief werven

TalentLab: Eigenaarschap

Vergroot als werkgever eigenaarschap bij je medewerkers, als het gaat om taken, verantwoordelijkheden en hun eigen loopbaan. Ken de randvoorwaarden voor het tonen van eigenaarschap en weet welke positieve invloed jij hierop kunt uitoefenen. Begrijp de theorie achter eigenaarschap en krijg tijdens deze workshop praktische tips waar jij direct mee uit de voeten kunt. Op naar een wendbaar team dat vanuit eigenaarschap een gezamenlijk doel bereikt!

Prijs: €1.495,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Eigenaarschap
Anne Slot

Meer weten over wat we voor je kunnen doen?

Aarzel niet om ons te bellen of een bericht te sturen.