Spoor 2 re-integratie

Tijdens een Spoor 2 re-integratietraject begeleiden we een uitgevallen medewerker richting een baan buiten de huidige organisatie.
Meer weten of een adviseur spreken?

Spoor 2 re-integratie Effectieve begeleiding naar de volgende stap

Wanneer het eerste ziektejaar nog geen structurele oplossing heeft gebracht of een arbeidsdeskundige heeft vastgesteld dat er onvoldoende mogelijkheden zijn binnen het eerste spoor, is het tijd om Spoor 2 op te starten. Het doel hiervan is een uitgevallen medewerker begeleiden naar een passende baan buiten de huidige organisatie. We doorlopen samen met de medewerker de modules: In beweging, Koers bepalen, Leren solliciteren en Arbeidsmarkt. Zo maken we de kansen op de arbeidsmarkt zo groot mogelijk. Lees ook de 15 meest gestelde vragen over een spoor 2 traject.

Luister naar onze podcasts. Wat mag je verwachten van een Spoor 2 re-integratietraject.

Inhoud van het re-integratietraject

Iedere medewerker is anders. En uiteraard is ook de huidige werkgever van belang in een re-integratietraject. Amplooi biedt een unieke werkwijze welke bepaalt hoe een Spoor 2 traject er mogelijk uitziet:

Driegesprek

Na de aanmelding plannen we een driegesprek in tussen u, uw medewerker en één van onze mobiliteitsexperts. Tijdens dit gesprek bespreken we welke re-integratiestappen er in het eerste jaar zijn gezet, wat de verwachtingen zijn en welke plichten er gelden. Ook maken we afspraken over contactmomenten en het monitoren van de voortgang van het traject.

Intakegesprek en plan van aanpak

Tijdens het intakegesprek maken de mobiliteitsexpert en uw medewerker nader kennis met elkaar. We zoomen in op de specifieke situatie en uitdagingen van uw medewerker. Ter voorbereiding vragen we de medewerker een omschrijving van zijn of haar eigen re-integratievisie aan te leveren. Ook ontvangen we graag de arbeidsdeskundige rapportage. Op basis van deze stukken maken we een aanzet voor het plan van aanpak. Tijdens het intakegesprek bespreken we deze aanzet en passen we deze waar nodig aan. Het plan van aanpak vormt een sterke basis voor het zetten van doelgerichte stappen in de re-integratie.

Samenstelling van het traject

Een Spoor 2 traject bij Amplooi is modulair opgebouwd en stellen we samen op basis van de behoefte van uw medewerker. De bouwstenen vallen binnen de modules: In beweging, Koers bepalen, Leren solliciteren en Arbeidsmarkt benaderen. We begeleiden uw medewerker in het accepteren van de situatie en het zien van mogelijkheden voor de toekomst. Daarna gaan we aan de slag met alle vaardigheden die horen bij het solliciteren en het actief benaderen van bedrijven. Bij de inzet van de bouwstenen houden we rekening met persoonlijke kenmerken, behoeftes en mogelijkheden van uw medewerker. Op deze manier garanderen wij maatwerk en maken we de kans op een nieuwe baan zo groot mogelijk.

Inzet werkervaringsplek

We geloven dat je er pas echt achter komt wat je aankunt door in de praktijk uit te proberen wat lukt. Een werkervaringsplek is een werkomgeving waarbinnen dit kan, zonder dat uw medewerker de druk voelt van een betaalde baan. Op basis van het intakegesprek zoeken we een geschikte werkervaringsplek. We benaderen actief het Amplooi netwerk. Wanneer een geschikte plek is gevonden, begeleiden we uw medewerker in het opbouwen van zijn of haar uren volgens het schema van de bedrijfsarts. We werken aan het leren omgaan met eventuele beperkingen, maar vooral het ervaren van mogelijkheden staat centraal. De inzet van een werkervaringsplek zorgt ervoor dat uw medewerker weer onderdeel wordt van de maatschappij en het werkproces.

Voortgangsrapportages

De voortgang van het traject is eenvoudig te volgen via ons klantportaal. We zetten elke drie maanden een uitgebreide rapportage klaar over de ondernomen acties en behaalde resultaten. Wanneer daar aanleiding voor is, nemen we ook telefonisch contact met u. Uiteraard staan we tussendoor ook voor u klaar voor vragen of advies.

Einde van het traject

Het traject ronden we af wanneer uw medewerker een passende baan heeft gevonden, of u een WIA-aanvraag doet. Indien een WIA-aanvraag noodzakelijk is, wijzen we u de weg. Ook zorgen we voor een eindrapportage met een overzicht van de gezette stappen en behaalde resultaten. Afsluitend hebben we een gesprek met u en uw medewerker waarin we het traject evalueren en een eventueel passend vervolg bespreken.

Driegesprek

Het Spoor 2 traject start met een driegesprek tussen jou, jouw werkgever en één van onze mobiliteitsexperts. Tijdens dit gesprek bespreken we welke re-integratiestappen er in het eerste jaar zijn gezet, wat de verwachtingen zijn en welke plichten er gelden. Zo zorgen we ervoor dat voor iedereen helder is welke stappen we gaan zetten.

Intakegesprek en plan van aanpak

Tijdens het intakegesprek maken jij en de mobiliteitsexpert verder kennis met elkaar. We zoomen in op jouw specifieke situatie en uitdagingen. Ter voorbereiding vragen we je een omschrijving van jouw eigen re-integratievisie op te sturen. Jouw werkgever vragen we de arbeidsdeskundige rapportage aan te leveren. Op basis van deze stukken maakt de mobiliteitsexpert een aanzet voor het plan van aanpak. Tijdens het intakegesprek bespreken we deze aanzet en passen we deze waar nodig aan. Met behulp van het plan van aanpak zetten we doelgerichte stappen in jouw re-integratie.

Samenstelling van het traject

Een Spoor 2 traject bij Amplooi is modulair opgebouwd en stellen we samen op basis van jouw behoeftes. We begeleiden je in het accepteren van de situatie en het zien van mogelijkheden voor de toekomst. Daarna gaan we aan de slag met alle vaardigheden die horen bij het solliciteren en het actief benaderen van bedrijven. We focussen op waar je goed in bent en waar je energie van krijgt.

De bouwstenen vallen binnen de modules: In beweging, Koers bepalen, Leren solliciteren en Arbeidsmarkt benaderen.In de eerste module “In beweging” blikken we kort terug op je hebt meegemaakt en welke invloed dit heeft op jouw loopbaan. Op deze manier ontstaat ruimte om vooruit te kijken. De tweede module is “Koers bepalen”. We gaan ons oriënteren op welke beroepen passen bij jou op basis van je belastbaarheid, interesses en vaardigheden. Vervolgens bekijken we welke bedrijven en vacatures hierbij passen. Tijdens de derde module “Leren solliciteren” leren we je alle vaardigheden die je nodig hebt om effectief te solliciteren. Tot slot ga je in de vierde module “Arbeidsmarkt benaderen” samen met een van onze arbeidsmakelaars actief aan de slag met het benaderen van bedrijven.

Tijdens het traject kunnen we ook op zoek gaan naar een geschikte werkervaringsplek. Dit is een veilige omgeving waarbinnen jij kunt uitproberen en je belastbaarheid kunt opbouwen, zonder de druk te voelen van een betaalde baan. 

Einde van het Spoor 2 traject

Het doel van een Spoor 2 traject is een passende baan vinden bij een andere werkgever. Het kan ook zo zijn dat je toch zijn dat je bij je eigen werkgever blijft of na twee jaar ziekte in aanmerking komt voor een WIA beoordeling door het UWV. Tijdens het traject vertelt jouw mobiliteitsexpert hier uiteraard nog meer over.

Zo maken we van het traject een succes

We pakken onze trajecten gestructureerd aan. Bekijk hier hoe we zorgen voor mooie resultaten.

Snelle start van het traject

Snelle start van het traject

Binnen 24 uur na aanmelding nemen we contact op. Binnen vijf werkdagen plannen we het intakegesprek met u in.

Heldere communicatie

Heldere communicatie

Communicatie is van cruciaal belang voor succesvolle trajecten. We communiceren helder over verwachtingen en voortgang. Tussentijds zijn we goed bereikbaar en staan we klaar voor vragen en advies op maat.

Inzet werkervaringsplek

Inzet werkervaringsplek

Met behulp van een werkervaringsplek activeren we en vergroten we de motivatie van een medewerker. Zo zorgen we ervoor dat een medewerker weer onderdeel wordt van de maatschappij en het werkproces.

Groot netwerk

Groot netwerk

Wij hebben een eigen mobiliteitscentrum vanuit waar onze arbeidsmakelaars werken. Dit zijn professionals gespecialiseerd in het vinden en creëren van kansen op de arbeidsmarkt. Zij werken verspreid door heel Nederland en hebben een breed en divers netwerk.

Altijd in de buurt

Altijd in de buurt

Ons team werkt vanuit verschillende locaties verspreid over heel Nederland. Zo bieden wij landelijke dekking en garanderen we kennis van de lokale arbeidsmarkt.

Kwaliteit bewaken

Kwaliteit bewaken

Gedurende het traject bewaken we de klanttevredenheid. Daarnaast vragen we na afloop om deel te nemen aan ons klanttevredenheidsonderzoek. Met deze input blijven wij ons verbeteren en borgen we kwaliteit.

Binnen 24 uur contact

Snelle start van het traject

Groot netwerk

Altijd in de buurt

Vraag een offerte aan voor Spoor 2 re-integratie

Wij maken werken vanuit waarde mogelijk

Wij zijn Amplooi en expert in de begeleiding en ontwikkeling van personeel. Dat doen wij met onze werkvermogen, arbeidsmobiliteit en talentmanagement dienstverlening. Zo zorgen we voor het in kaart brengen en benutten van kwaliteiten en het ontwikkelen van talenten. Hierdoor past het werk bij de medewerker en vergroten we werkgeluk én productiviteit. Dat noemen wij werken vanuit waarde.

  • Durf te doen

    Wij geloven dat door te doen en te experimenteren de mooiste inzichten ontstaan. Iets nieuws doen is vaak spannend. Daarvoor moet je durven. Begeleiden in het durven doen, is onze specialiteit. Door te luisteren, doorgronden, motiveren en activeren werken we aan een leven lang werkgeluk.

  • Oplossingsgerichte methodiek

    Wij werken vanuit de wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek “oplossingsgericht coachen”. We dragen geen kant en klare oplossingen aan, maar doen aanspraak op het oplossend vermogen van een medewerker. Zo zetten wij deze in zijn of haar kracht en zorgen we voor duurzame oplossingen.

  • Veilig en professioneel

    Wij garanderen optimale privacy en veiligheid van data en zijn ISO 27001 en 9001 gecertificeerd. Onze professionals zijn gediplomeerd en gecertificeerd en bieden effectieve begeleiding met geschikte tools voor iedere situatie.

Aanvulling op een Spoor 2 traject Ons succesvolle mobiliteitscentrum

Ons mobiliteitscentrum verbindt actief bedrijven en uitstroommogelijkheden aan Amplooi. De kans op een geslaagde re-integratie wordt hiermee verhoogd en biedt meer perspectief aan de medewerker. 

Werkervaringsplek

We zijn er bij Amplooi van overtuigd dat je er pas écht achter komt wat je kunt en wilt wanneer je dingen uitprobeert. Daarom start 60% van de medewerkers die bij ons een re-integratietraject volgt binnen vier maanden aan een werkervaringsplek. Binnen zo’n plek werkt een medewerker aan het opbouwen van ritme en het vergroten van zijn of haar belastbaarheid, zonder de druk te voelen van een betaalde baan. Een medewerker wordt zo weer onderdeel van de maatschappij en het werkproces. De werkervaringsplek geeft de kans om uit te proberen, te leren en te ervaren. We begeleiden een medewerker en laten zien dat er mogelijkheden zijn. Dit motiveert en activeert en draagt bij aan een succesvolle re-integratie.

Kennis van de lokale arbeidsmarkt

Ons team van professionals werkt door heel Nederland. Dit zorgt ervoor dat we kennis hebben van de arbeidsmarkt in de regio. Ons netwerk is breed en divers en vanuit het mobiliteitscentrum onderhouden we regelmatig contact. Zo zien we niet alleen zichtbare, maar ook onzichtbare kansen en vacatures. Op deze manier hebben we scherp zicht op kansrijke uitstroom functies en maken we de kans op een baan zo groot mogelijk.

Onze enthousiaste Mobiliteitsexperts en Arbeidsmakelaars

Spoor 2 re-integratie Ervaringen uit de praktijk

Daniëlle Casemanager Verzuim & Re-integratie

Correcte en volledig begeleiding: Wij werken naar tevredenheid met Amplooi: Heldere en complete eindrapportages, deskundige, planmatige en professionele begeleiding. Duidelijke en adequate communicatie, accuraat op de noodzakelijke acties in het proces, goed op de hoogte van de tijdlijnen mbt herbeoordelingen en aanvragen voor WIA. Goed bereikbaar servicebureau met zeer klantvriendelijke medewerkers die vlot helpen met vragen over het klantportaal, de stand van dossiers of contactmomenten met de coach.

Lisanne Medewerker

Mijn coach van Amplooi is een fijne coach met een goede arbeidsethos, je kunt op haar bouwen. Ze zorgt met haar positieve houding voor een prettige sfeer tijdens de online. Deze gesprekken voert ze alsof ze tegen over je zit in haar eigen werkkamer. Zelf vind ik dat dit een verrijking voor iedere coach zou moeten zijn. Het online-gesprek kan een drempel wegnemen voor mensen die overal tegen opzien omdat het in je eigen vertrouwde omgeving plaats vindt.

Dominique HR Manager

Pro-actieve houding vanuit Amplooi. Het tijdig afgeven van signalen. Goed aanvoelen waar de behoeften liggen, zowel van de opdrachtgever als cliënt. Grote betrokkenheid.

Pim Medewerker

Mijn coach werkt constructief samen met mij en mede hierdoor wordt het coaching proces goed doorlopen en het einddoel behaald. Er is oprechte aandacht voor mij. Betrouwbaar, plezierig in omgang, eerlijk en oprecht.

Amplooi TalentLabs

TalentLab: Hoe sta jij in je kracht?

Bevlogen medewerkers die werken in een gezonde organisatie met weinig verloop van personeel. Dat wil elke werkgever wel! Maar wat is het recept voor werkgeluk? Voor elke medewerker is dit recept uniek. Om jouw medewerker aan boord te houden is het belangrijk te weten wat zijn of haar talenten en drijfveren zijn. Waar liggen ontwikkelmogelijkheden? En hoe zorg je ervoor dat jouw medewerker echt in zijn of haar kracht staat?

Prijs: €1.499,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Hoe sta jij in je kracht?

TalentLab: Inclusief werven

Vervul vacatures die maanden openstaan én draag bij aan kansengelijkheid en diversiteit op de arbeidsmarkt. Benut onbenut talent door vaker te kiezen voor de minder voor de hand liggende optie en uit een andere vijver te vissen. Durf te kiezen voor een ‘out of the box’ optie en weet om welke manieren jij je als werkgever kunt laten ondersteunen en je financiële risico’s beperkt en zakelijk profiteert van inclusief werkgeverschap.

Prijs: €1.495,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Inclusief werven

TalentLab: Eigenaarschap

Vergroot als werkgever eigenaarschap bij je medewerkers, als het gaat om taken, verantwoordelijkheden en hun eigen loopbaan. Ken de randvoorwaarden voor het tonen van eigenaarschap en weet welke positieve invloed jij hierop kunt uitoefenen. Begrijp de theorie achter eigenaarschap en krijg tijdens deze workshop praktische tips waar jij direct mee uit de voeten kunt. Op naar een wendbaar team dat vanuit eigenaarschap een gezamenlijk doel bereikt!

Prijs: €1.495,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Eigenaarschap
YanaIvachtchenko

Meer weten over wat we voor je kunnen doen?

Aarzel niet om ons te bellen of een bericht te sturen.