KittyVanVliet-d-1238-0933

Kitty van Vliet

Mobiliteitsexpert

Kitty van Vliet

Positief & Betrokken

De 5 coach vragen

1. In welke steden/omgeving ben je werkzaam en waarom?

Zelf ben ik werknaam op 3 locaties: Utrecht, Rotterdam en Gouda. Deze locaties zijn gekozen omdat ik hier in de buurt woon en daardoor makkelijk bij deze locaties kan komen, maar dit staat niet vast. Mochten er veel trajecten in een andere omgeving komen, dan bespreek ik met mijn manager of dit een mogelijkheid wordt voor mij of niet.

2. Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Ik heb zelf met plezier 20 jaar in de arbeidsmarktbemiddeling gewerkt, onder andere als recruiter. Helaas werd de afdeling van het bedrijf waar ik toen werkzaam was wegbezuinigd dus moest ik noodgedwongen nadenken over wat ik wilde gaan doen. Ik heb ervoor gekozen om een opleiding tot loopbaanadviseur te doen. Ik kreeg een baan als jobhunter bij een ander bedrijf aangeboden, maar dat was niet helemaal wat ik echt wilde. Maar daar kwam plots de vacature voor Jobhunter bij Amplooi (toen nog Lengersdorf) voorbij. Naast mijn werk als Jobhunter, coachte ik ook kandidaten in Outplacementtrajecten en per mei 2018 ben ik Mobiliteitsexpert geworden.

3. Wat maakt het werk voor jou zo leuk?

Mijn werk is door heel veel verschillende onderdelen leuk: De diversiteit van het werk, maar ook van de mensen. Er zit elke keer weer een ander persoon tegenover je, waar je anders op moet reageren om iets te bereiken. Ik vind het heel leuk om erachter te komen hoe iemand in elkaar zit en om hierop in te spelen. Maar ook het helpen van de mensen, het geven van nieuwe inzichten door bijvoorbeeld mogelijkheden te ontdekken waar niemand aan gedacht had, door samen te werken in het traject met de persoon waarom het traject draait om tot een mooi resultaat te komen, het positieve gevoel meegeven aan de kandidaat door stappen in de goede richting te maken. Alle kleine stapjes vooruit zijn ook stappen en die zijn voor mij een enorme motivatie om door te gaan.

4. Wat probeer jij bij een kandidaat over te brengen/mee te geven?

Ik hoop dat de kandidaten een hoop leren, maar vooral dat ze zelfvertrouwen krijgen. Ik hoop dat ze nieuwe inzichten en een positief gevoel krijgen naarmate het traject vordert. Veel kandidaten zie ik veranderen tijdens het traject, ik zie hoe ze handelen met onbekende situaties en drempels/risico’s nemen om ergens te komen. Ze overwinnen angsten en zien mogelijkheden die ze anders nooit zagen. Als me dat lukt, om dat over te brengen, dan is mijn werk geslaagd.

5. Wat zijn eigenschappen die een goede coach moet hebben volgens jou?

Pfoe, daar zeg je me wat. Een goede coach moet denk ik deze eigenschappen wel bezitten: Integer, nieuwsgierig, empathisch, begripvol, stressbestendig, accuraat, nauwkeurig, zelfstandig, betrouwbaar, flexibel, klantvriendelijk, commercieel, assertief, goede mondeling en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en vooral sociaal. Maar voor jezelf een balans tussen werk en privé is belangrijk om te blijven presteren. Een coach moet op tijd zijn of haar rust kunnen pakken om opgeladen weer verder te kunnen.

Play Video