Amplooi en Social return

Sociaal ondernemen zit in ons DNA.

Het zit verweven in het werk wat we doen. Dagelijks helpen wij organisaties en mensen om talent te zien en te versterken. Zodat het ook echt benut wordt. Wanneer talent gezien wordt voelt men zich ook gezien. Zo wordt werk een plek waar je je talent graag wil laten zien. Een plek waar je je gewaardeerd voelt en onderdeel bent van een organisatie die jou ziet.

Onze ambitie: B-Corp organisatie worden

Het is onze ambitie om B-Corp te worden. Het ziet er naar uit dat we ons in de tweede helft van 2023 ook daadwerkelijk een B Corp mogen noemen.

Werkplaats NouJij!

We wilden graag een plek creëren waar mensen de tijd krijgen om hun talent te ontwikkelen en in te zetten. Zodat ze uren en werkritme kunnen opbouwen. Dat is de werkplaats NouJij! geworden.

Samen Impact maken met kennis

Binnen ons kenniscentrum delen we kennis op het gebied van duurzame inzetbaarheid die jij het direct kan toepassen in je organisatie.

Onze klanten zijn impactmakers

Impactmakers zijn werkgevers die meer bieden dan alleen een salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Ze kijken naar de mens achter de functie. Met onze kenniscentrum producten en trainingen helpen we je graag om talent te zien en te benutten.

Passie voor MVO

Leer onze SDG doelen kennen.

Voordelen van werken met een B-Corp organisatie

 • Prestatie

  B-Corp organisaties moeten uitzonderlijke sociale en ecologische prestaties leveren. Als je met een B-Corp organisatie samenwerkt dan weet je zeker dat je met een bedrijf werkt die geeft om de maatschappij en de planeet.

 • Verantwoordelijkheid

  Wij leggen onze duurzame missie vast in onze statuten. Zo nemen we onze verantwoordelijkheid en blijft duurzaamheid altijd bovenaan de agenda staan. Fijn om te weten als je op zoek bent naar een partner die net zo duurzaam is als jouw organisatie.

 • Transparantie

  Gecertificeerde B Corps delen een B Impact report. Hierin staat welke impact ze hebben en hoe hoog ze scoren. Dit kan je terugvinden op www.bcorporation.net. Een transparant bedrijf is een bedrijf wat je kan vertrouwen.

 • Hoe wordt dit gemeten?

  In de praktijk betekent dat dat onze maatschappelijke impact binnen het B Impact Assessment wordt gemeten aan de hand van 5 thema’s; bestuur, werknemers, maatschappij, planeet, en klanten. Op deze thema’s dient een minimale score van 80 te worden behaald om het certificaat van B Corp te mogen ontvangen.

NouJij!

Als je talent tijd en ruimte geeft dan zorg je ervoor dat mensen dit ook echt gaan inzetten voor jouw organisatie. Bij Amplooi geven we ons eigen talent ook tijd en ruimte om zich te ontplooien. Zo heeft Michael Jager, projectmanager van het Samen Impact Maken programma, tijd en ruimte gekregen om werkplaats NouJij! op te zetten. Hij was binnen de organisatie verantwoordelijk voor het mobiliteitscentrum maar wilde nog meer doen voor mensen voor wie het reguliere onderwijs minder past en voor mensen die graag willen re-integreren. In overleg met Amplooi werkt hij nu één dag in de week voor NouJij! Amplooi ziet zijn talent en hij benut zijn talent volledig om mensen weer werkervaring en werkritme op te laten bouwen in de werkplaats. Een echte win-win situatie dus! Wil je meer weten over Michael en het verhaal achter NouJij!? Lees hier de blog over NouJij!.

Samen Impact Maken met kennis

Impact maken doe je samen. Laten we de handen ineenslaan en samen impact maken op de werkvloer. Maak gebruik van onze kennis in het kenniscentrum en pas het direct toe in jouw organisatie. Ga met vertrouwen iedere uitdaging aan op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Haal het beste uit jezelf en je mensen. Samen maken we zo echte impact op werk. Ga van werkgever naar Impactmaker die zijn mensen ziet en helpt met vragen door hun gehele loopbaan heen.

Onze klanten zijn Impactmakers

Jij bent een Impactmaker! Impactmakers zijn werkgevers die meer bieden dan alleen een salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Ze kijken naar de mens achter de functie. Of jouw medewerkers nu ziek zijn of niet: je wilt faciliteren en mensen motiveren om stappen te zetten. Amplooi helpt je daar graag bij. Het kenniscentrum is zo opgezet dat jij je mensen goed kan ondersteunen. Leer alles over thema’s als verzuim, re-integratie, loopbaancoaching en talentontwikkeling. Train jezelf, jouw HR medewerkers en leidinggevenden zodat jouw medewerkers nog beter en sneller geholpen worden. Doe mee aan onze sportieve challenges, doe praktische kennis op via talentlabs, de kennisbank en trainingen. Ontmoet andere Impactmakers tijdens onze events en laat je inspireren!

Passie voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Amplooi worden we gedreven door onze passie voor arbeidsmobiliteit. Hierin willen we bijdragen aan een betere wereld en focussen we ons op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vanuit die gedachte zetten we ons in voor de Sustainable Development Goals (SDG). De volgende doelen passen goed bij het werk wat we doen:

 • SDG 4 Kwaliteitsonderwijs
 • SDG 5 Gendergelijkheid
 • SDG 8 Eerlijk werk en economische groei
 • SDG 13 Klimaatactie
 • SDG 17 Partnerschap om doelstellingen te bereiken
TobiasVanDeLest-d-1238-0235

Overtuigd van onze visie? Neem contact op met ons:

Onze specialisten helpen jou of je medewerkers  bij de zoektocht naar passend werk. We leggen je graag onze bewezen methodiek voor!