UWV

We bieden met Naar werk, Werkfit en modulaire diensten gerichte ondersteuning in de weg naar een passende baan in opdracht van het UWV.

UWV Werkfit, Naar Werk en Modulaire diensten

Voor het UWV begeleiden wij werkzoekenden in Werkfit en Naar werk trajecten. Tijdens een Werkfit traject onderzoeken we samen met een werkzoekende waar interesses en kwaliteiten zich bevinden. We ontdekken welke mogelijkheden er op de arbeidsmarkt zijn. In een Naar Werk traject ondersteunen wij een werkzoekende in het vinden van passende vacatures en het benaderen van de arbeidsmarkt. Daarnaast verzorgen wij ook modulaire dienstverlening. Dit bestaat uit: Participatie interventie, Bevorderen maatschappelijke deelname en Begeleiding bij scholing. Deze dienstverlening is gericht op het vergroten van de mogelijkheden van een medewerker. 

Inhoud van het traject

Lees hieronder wat we voor u kunnen betekenen.

Kennismakingsgesprek

Tijdens een Werkfittraject gaan we met een werkzoekende aan de slag om zijn of haar positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. We starten met een kennismaking tussen één van onze mobiliteitsexperts en de werkzoekende. We bespreken de situatie en welke hulpvraag er ligt. Het doel van het gesprek is de werkzoekende laten ervaren of deze een klikt voelt en het traject met de mobiliteitsexpert wil starten.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek gaan we meer de diepte in. We bekijken de arbeidsdeskundige rapportage en verdiepen ons in welke beperkingen een rol spelen. Wat zijn de vaardigheden en interesses van de medewerker? En waar bevinden zich kansen en mogelijkheden? De intake ronden we af met een concreet plan van aanpak.

Mogelijkheden zien

Tijdens het traject motiveren en activeren we de werkzoekende met coachende gesprekken. We focussen ons op empowerment en het accepteren van en leren omgaan met eventuele beperkingen. We zetten verschillende tools en assessments in om zo een beeld te krijgen van beroepen die passen bij de drijfveren, persoonlijkheid en vaardigheden van de werkzoekende. Ook gaan we aan de slag met het aanleren van sollicitatievaardigheden. Zo solliciteert de werkzoekende met vertrouwen in de toekomst en vol zelfvertrouwen naar een nieuwe baan.

Inzet werkervaringsplek

We geloven dat je er pas echt achter komt wat je aankunt door in de praktijk uit te proberen wat lukt. Een werkervaringsplek is een werkomgeving waarbinnen dit kan, zonder dat een werkzoekende de druk voelt van een betaalde baan. We benaderen actief het Amplooi netwerk voor het vinden van een geschikte plek. Wanneer deze gevonden is, begeleiden we de werkzoekende in het opbouwen van zijn of haar uren. De inzet van een werkervaringsplek zorgt ervoor dat de werkzoekende weer onderdeel wordt van de maatschappij en het werkproces.

Eindrapport

Aan het einde van het traject stellen we eindrapport op. Dit is een verslag van de gezette stappen en geboekte resultaten.

Kennismaking gesprek

Het doel van een Naar Werk-traject is een werkzoekende begeleiden naar een duurzame nieuwe baan. We starten met een kennismakingsgesprek tussen de werkzoekende en de arbeidsmakelaar die het traject begeleidt. De werkzoekende krijgt de ruimte om zijn of haar verhaal te doen en te ervaren of deze een klik voelt.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek gaan we echt aan de slag! Wat is een passende baan voor de werkzoekende? En hoe komen we daar? We maken een doelgericht plan van aanpak.

Solliciteren en netwerken

We stimuleren de werkzoekende om actief op zoek te gaan naar vacatures en passende bedrijven. De werkzoekende krijgt toegang tot ons online loopbaanportaal Jobport. Dit maakt het zoeken en vinden van vacatures eenvoudiger. Uiteraard ondersteunen we hierbij. Onze arbeidsmakelaars zijn gespecialiseerd in de lokale arbeidsmarkt en het creëren van kansen. We spreken in de zoektocht ook het netwerk van Amplooi aan. Zo creëren we ingangen bij onze warme contacten. Samen met de werkzoekende benaderen we de arbeidsmarkt actief om de kans op een baan zo groot mogelijk te maken.

Eindrapport

Aan het einde van het traject stellen we een eindrapport op. Dit is een verslag van de ondernomen acties en behaalde resultaten.

Begeleiding op maat

Wanneer het nog te vroeg is om een Werkfit- of Naar werktraject in te zetten, biedt onze modulaire dienstverlening uitkomst. Met persoonlijke begeleiding helpen we werkzoekenden stap voor stap op weg.

Participatie interventie

De participatie interventie is geschikt voor werkzoekenden die moeite hebben met het verwerken van en omgaan met emoties. Vaak is er in dit soort situaties ook sprake van problematiek op andere leefgebieden, zoals sociaal functioneren en dagbesteding. Dit kan ervoor zorgen dat een werkzoekende in een sociaal isolement komt. Het doel van deze interventie is de werkzoekende te activeren zodat deze weer deel kan gaan nemen aan een (breder) sociaal netwerk buitenshuis. Dit doen we door de werkzoekende te leren omgaan met gevoelens zoals bijvoorbeeld onbegrip, statusverlies, falen en tekortschieten. Zo zorgen we ervoor dat de werkzoekende weer in staat is om zelfstandig activiteiten binnen en buiten het eigen sociale netwerk te initiëren en te onderhouden.

Bevorderen maatschappelijke deelname

Het doel is om werkzoekenden met een grote afstand tot de maatschappij te begeleiden zodat zij deel kunnen gaan nemen aan Werkfit en/of Naar werk re-integratieactiviteiten. Een onderdeel hiervan is de fysieke en psychische weerbaarheid van de werkzoekende te verhogen. We werken onder andere aan het versterken van de motivatie, het zelfvertrouwen en het zelfbeeld, het leren stellen van grenzen, en de eerste voorzichtige opbouw van de fysieke en psychische belastbaarheid in relatie tot werk.

Begeleiding bij scholing

Met deze dienstverlening begeleiden we werkzoekenden bij het uitvoeren van taken en verantwoordelijkheden (w.o. huiswerkbegeleiding) die verband houden met de door de werkzoekende gevolgde scholing. We coachen en motiveren de werkzoekende om de scholing te (blijven) volgen en succesvol af te ronden. We werken onder andere aan het aanleren van planmatig studeren en het aanbrengen van focus.

Zo maken we van het traject een succes

We pakken onze trajecten gestructureerd aan. Bekijk hier hoe we zorgen voor mooie resultaten.

Snelle start van het traject

Snelle start van het traject

Binnen 24 uur na aanmelding nemen we contact op. Binnen vijf werkdagen plannen we het intakegesprek met u in.

Heldere communicatie

Heldere communicatie

Communicatie is van cruciaal belang voor succesvolle trajecten. We communiceren helder over verwachtingen en voortgang. Tussentijds zijn we goed bereikbaar en staan we klaar voor vragen en advies op maat.

Inzet werkervaringsplek

Inzet werkervaringsplek

Met behulp van een werkervaringsplek activeren we en vergroten we de motivatie van een medewerker. Zo zorgen we ervoor dat een medewerker weer onderdeel wordt van de maatschappij en het werkproces.

Groot netwerk

Groot netwerk

Wij hebben een eigen mobiliteitscentrum vanuit waar onze arbeidsmakelaars werken. Dit zijn professionals gespecialiseerd in het vinden en creëren van kansen op de arbeidsmarkt. Zij werken verspreid door heel Nederland en hebben een breed en divers netwerk.

Altijd in de buurt

Altijd in de buurt

Ons team werkt vanuit verschillende locaties verspreid over heel Nederland. Zo bieden wij landelijke dekking en garanderen we kennis van de lokale arbeidsmarkt.

Kwaliteit bewaken

Kwaliteit bewaken

Gedurende het traject bewaken we de klanttevredenheid. Daarnaast vragen we na afloop om deel te nemen aan ons klanttevredenheidsonderzoek. Met deze input blijven wij ons verbeteren en borgen we kwaliteit.

Binnen 24 uur contact

Snelle start van het traject

Groot netwerk

Altijd in de buurt

Vul dit formulier in en we plannen een kennismaking in.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij maken werken vanuit waarde mogelijk

Wij zijn Amplooi en expert in de begeleiding en ontwikkeling van personeel. Dat doen wij met onze werkvermogen, arbeidsmobiliteit en talentmanagement dienstverlening. Zo zorgen we voor het in kaart brengen en benutten van kwaliteiten en het ontwikkelen van talenten. Hierdoor past het werk bij de medewerker en vergroten we werkgeluk én productiviteit. Dat noemen wij werken vanuit waarde.

  • Durf te doen

    Wij geloven dat door te doen en te experimenteren de mooiste inzichten ontstaan. Iets nieuws doen is vaak spannend. Daarvoor moet je durven. Begeleiden in het durven doen, is onze specialiteit. Door te luisteren, doorgronden, motiveren en activeren werken we aan een leven lang werkgeluk.

  • Oplossingsgerichte methodiek

    Wij werken vanuit de wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek “oplossingsgericht coachen”. We dragen geen kant en klare oplossingen aan, maar doen aanspraak op het oplossend vermogen van een medewerker. Zo zetten wij deze in zijn of haar kracht en zorgen we voor duurzame oplossingen.

  • Veilig en professioneel

    Wij garanderen optimale privacy en veiligheid van data en zijn ISO 27001 en 9001 gecertificeerd. Onze professionals zijn gediplomeerd en gecertificeerd en bieden effectieve begeleiding met geschikte tools voor iedere situatie.

Succesvol mobiliteitscentrum

Ons mobiliteitscentrum verbindt actief bedrijven en uitstroommogelijkheden aan Amplooi. 

Werkervaringsplek

We zijn er bij Amplooi van overtuigd dat je er pas écht achter komt wat je kunt en wilt wanneer je dingen uitprobeert. Daarom start 60% van de medewerkers die bij ons een re-integratietraject volgt binnen vier maanden aan een werkervaringsplek. Binnen zo’n plek werkt een medewerker aan het opbouwen van ritme en het vergroten van zijn of haar belastbaarheid, zonder de druk te voelen van een betaalde baan. Een medewerker wordt zo weer onderdeel van de maatschappij en het werkproces. De werkervaringsplek geeft de kans om uit te proberen, te leren en te ervaren. We begeleiden een medewerker en laten zien dat er mogelijkheden zijn. Dit motiveert en activeert en draagt bij aan een succesvolle re-integratie.

Kennis van de lokale arbeidsmarkt

Ons team van professionals werkt door heel Nederland. Dit zorgt ervoor dat we kennis hebben van de arbeidsmarkt in de regio. Ons netwerk is breed en divers en vanuit het mobiliteitscentrum onderhouden we regelmatig contact. Zo zien we niet alleen zichtbare, maar ook onzichtbare kansen en vacatures. Op deze manier hebben we scherp zicht op kansrijke uitstroom functies en maken we de kans op een baan zo groot mogelijk.

Onze enthousiaste Mobiliteitsexperts en Arbeidsmakelaars

UWV ervaringen

Andrea Medewerker

Met mijn coach heb ik goed kunnen sparren over de toekomst. Mijn coach komt met ideeën en oplossingen. Zij is duidelijk in haar communicatie en is een echte meedenker. Mede door haar input heb ik nu een nieuwe baan!

Stefan Medewerker

Mijn ervaring met Amplooi was super goed/fijn en leerzaam, degene die mij begeleide was een eerlijke/lieve en betrokken persoon door haar heb ik een prima CV en een leuke baan! 

Ben Medewerker

Doormiddel van dit traject heb ik meer inzicht gekregen. Weet ik beter wat er bij me past en waar ik gelukkig van wordt. De samenwerking met mijn coach heeft er voor gezorgd dat ik weer meer zelf vertrouwen heb gekregen en heeft geresulteerd in een toffe baan! 

Amplooi TalentLabs

TalentLab: Hoe sta jij in je kracht?

Bevlogen medewerkers die werken in een gezonde organisatie met weinig verloop van personeel. Dat wil elke werkgever wel! Maar wat is het recept voor werkgeluk? Voor elke medewerker is dit recept uniek. Om jouw medewerker aan boord te houden is het belangrijk te weten wat zijn of haar talenten en drijfveren zijn. Waar liggen ontwikkelmogelijkheden? En hoe zorg je ervoor dat jouw medewerker echt in zijn of haar kracht staat?

Prijs: €1.499,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Hoe sta jij in je kracht?

TalentLab: Inclusief werven

Vervul vacatures die maanden openstaan én draag bij aan kansengelijkheid en diversiteit op de arbeidsmarkt. Benut onbenut talent door vaker te kiezen voor de minder voor de hand liggende optie en uit een andere vijver te vissen. Durf te kiezen voor een ‘out of the box’ optie en weet om welke manieren jij je als werkgever kunt laten ondersteunen en je financiële risico’s beperkt en zakelijk profiteert van inclusief werkgeverschap.

Prijs: €1.495,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Inclusief werven

TalentLab: Eigenaarschap

Vergroot als werkgever eigenaarschap bij je medewerkers, als het gaat om taken, verantwoordelijkheden en hun eigen loopbaan. Ken de randvoorwaarden voor het tonen van eigenaarschap en weet welke positieve invloed jij hierop kunt uitoefenen. Begrijp de theorie achter eigenaarschap en krijg tijdens deze workshop praktische tips waar jij direct mee uit de voeten kunt. Op naar een wendbaar team dat vanuit eigenaarschap een gezamenlijk doel bereikt!

Prijs: €1.495,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Eigenaarschap
Inge Groenenstein

Meer weten over wat we voor je kunnen doen?

Aarzel niet om ons te bellen of een bericht te sturen.