Anne Slot

Carlijn Bellinga

Arbeidsmakelaar

Carlijn Bellinga

Enthousiast & Inlevend

De 5 coach vragen

1. In welke steden/omgeving ben je werkzaam en waarom?

Ik ben werkzaam in het noorden van Nederland. Zelf ben ik woonachtig in Niekerk, een dorp dat is gelegen op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe.

2. Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Inmiddels heb ik jarenlange ervaring in de uitzendbranche. Ik heb gewerkt als planner/intercedent, vestigingsleider en accountmanager. Doordat ik graag naast het bemiddelen van kandidaten, ook graag mij meer wilde verdiepen in coaching on the job, was de keuze voor Amplooi snel gemaakt.

3. Wat maakt het werk voor jou zo leuk?

De juiste match kunnen maken tussen een werkgever en werknemer geeft een enorme kick. In Nederland besteden wij veel van onze tijd aan werken. Werkgeluk is dan ook enorm belangrijk! Ik draag graag mijn steentje bij aan dit werkgeluk.
Ik vind het ook erg leuk dat geen dag hetzelfde is. De ene dag ga je samen met een kandidaat op zoek naar kansen op de arbeidsmarkt en de andere dag ben je in gesprek met bedrijven die mensen graag een kans willen geven om te re-integreren op de arbeidsmarkt.

4. Wat probeer jij bij een kandidaat over te brengen/mee te geven?

Je werkt al jaren in dezelfde branche en dan ineens gebeurt er iets waardoor jij je werk niet meer kan uitvoeren. En dan? Vaak wanneer er een deur van geluk sluit, opent er een ander. Hiermee probeer ik over te brengen dat kandidaten moeten denken in kansen en mogelijkheden. Je weet nooit wat je kunt, tot je het probeert!

5. Wat zijn eigenschappen die een goede coach moet hebben volgens jou?

Enthousiasme, mensenkennis, inlevingsvermogen en doorzettingsvermogen/gedrevenheid. Ook is het van belang dat je een echte “netwerker” bent. Een goede coach moet weten waar de kansen op de arbeidsmarkt liggen voor de kandidaten en deze ook weten te benutten.