Blog

Twee banen, dubbel gemotiveerd

Amplooi_Twee-banen-dubbel-gemotiveerd

16 mei 2023

Michael Jager is vier dagen per week Projectmanager SAMEN Impact maken bij Amplooi. Zijn vijfde werkdag ruilde hij in om NouJij! te helpen groeien, een bijzondere sociale onderneming in Rotterdam. Juist die combinatie haalt in hem het beste naar boven, en maakt dat hij zijn talenten voor honderd procent kan inzetten. Daarmee is hij zelf een mooi voorbeeld van waar Amplooi voor staat: het versterken van talent.

Met plezier aan het werk

In 2019 kreeg Michael bij Amplooi de kans om een mobiliteitscentrum op te zetten. Een handschoen die hij voortvarend en vol enthousiasme oppakte. En met succes: inmiddels zijn honderden mensen die om wat voor reden dan ook uit het arbeidsproces geraakt waren, dankzij het mobiliteitscentrum weer met plezier aan het werk. Vaak starten ze op werkervaringsplekken bij een van de meer dan 300 organisaties waarmee Amplooi hiervoor samenwerkt. “Veel bedrijven kunnen in deze krappe arbeidsmarkt extra handjes goed gebruiken”, vertelt Michael. “Dat is mooi. Alleen bleek het toch lastig om een goede werkplek te vinden voor kandidaten die door omstandigheden toch net iets meer ondersteuning nodig hebben. Denk aan jongeren die uit een moeilijke thuissituatie komen, dropouts of mensen met gedragsproblematiek. Dat lukte wel, maar het ging me niet snel en soepel genoeg. Ik wilde meer doen met deze doelgroepen.”

Tweede kans

Uit die drijfveer is NouJij! geboren. Een werkplaats waar iedereen de tijd krijgt om zijn of haar talent te laten zien – aan zichzelf en aan de maatschappij – via betaald werk. Het werk helpt deze mensen om zich te ontwikkelen en biedt een kans voor organisaties om betaalde opdrachten uit te zetten zodat ze sociaal impact kunnen maken. Opdrachten zoals het schoonmaken en oplappen van ‘pre-loved’ sneakers die een tweede leven krijgen via de winkels van WEAR. Of het refurbishen van koffiemachines en fietsen. “NouJij! biedt dus plek aan mensen die denken dat alleen de zijlijn voor hen is weggelegd. Aan jongeren voor wie regulier onderwijs minder past en mensen die toe zijn aan re-integratie in de maatschappij en in werk. Zij kunnen in een veilige omgeving werkervaring en werkritme opbouwen. Zo krijgen ze, net als de producten waarmee ze werken, een tweede kans. En blijken ze vaak meer te kunnen dan zijzelf of anderen dachten. Wij zeggen: ‘Ga maar even zitten als je last hebt van je rug.’ En die man die gebrekkig Nederlands zou spreken, vertelt hier hele verhalen. Als je mensen maar tijd en aandacht geeft en de juiste begeleiding, komen ook hun talenten naar boven.”

Jobcrafting in de praktijk

Michael vindt het fantastisch dat Amplooi hem de ruimte gegeven heeft om naast zijn werk daar NouJij! van de grond te tillen. En op die manier een droom te verwezenlijken die hij binnen Amplooi niet kon waarmaken. “Daarvoor staat een werkplaats zoals NouJij! te ver van de kernactiviteiten van Amplooi af. Dat begrijp ik heel goed. Des te dankbaarder ben ik dat Amplooi me bij dit initiatief geen strobreed in de weg legt. Sterker: Amplooi sponsort mijn aanwezigheid bij NouJij! Daarmee ben ik het levende bewijs dat Amplooi óók staat voor de talenten en kwaliteiten van de eigen medewerkers. En laat zien wat jobcrafting, sleutelen aan je werk om het beter te laten aansluiten op je persoonlijke behoeftes en sterke kanten, kan opleveren. In mijn geval een meer dan gemotiveerde Michael, die vol passie en energie kan doen wat hij het liefste doet: mensen ondersteunen in hun zoektocht. Zowel bij Amplooi als bij NouJij!”

Rondleiding NouJij!

Wil je de werkplaats met eigen ogen zien en kijken of één van jouw medewerkers hier aan de slag kan? Meld je dan aan via info@amplooi.nl voor de rondleiding inclusief lunch op donderdag 29 juni 2023 om 12:30 uur op de Korte Stadionweg 105 A, 3077 ME in Rotterdam.

Talentlab Jobcrafting en jobcarving

Wil je meer weten over wat jobcrafting en jobcarving inhoudt en wat je er mee kan in jouw organisatie? Doe dan mee met onze talentlab Jobcarving- en crafting. Meer informatie vind je hier: https://amplooi.nl/talentlabs/talentlab-jobcarving-en-crafting/

Ontvang onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier in te vullen geef ik toestemming voor het vastleggen en verwerken van de opgegeven persoonsgegevens.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen? Paula is er voor je.

Meer weten over wat we voor je kunnen betekenen? Aarzel niet om te bellen of een bericht te sturen.

Amplooi-Paula-350px