ZW-Activering

Met ZW-Activering werken we binnen een werkervaringsplek aan het vergroten van de belastbaarheid van een medewerker.

ZW-Activering Toetsen en vergroten van belastbaarheid

ZW-Activering biedt uitkomst wanneer een uitgevallen medewerker kan gaan opbouwen in uren, maar de eigen werkomgeving hier te hectisch voor is. Dit komt bijvoorbeeld voor bij beroepen in de zorg en het onderwijs. Hier hebben medewerkers vaak een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is de werkdruk hoog. Deze omgeving vormt geen sterke basis voor een gecontroleerde re-integratie. Met het programma ZW-activering zorgen we voor een veilige werkplek waarbinnen een medewerker zijn of haar belastbaarheid in de praktijk toetst en opbouwt. Zo realiseren we een snelle én duurzame re-integratie.

Inhoud van het traject

Lees hieronder hoe een ZW-Activeringstraject er voor u uitziet. 

Intakegesprek met uw medewerker

Tijdens het intakegesprek maken uw medewerker en onze arbeidsmakelaar die het traject begeleidt, kennis met elkaar. We stellen verdiepende vragen en zoomen in op de specifieke situatie en de uitdagingen van uw medewerker.

Inzet van een werkervaringsplek

We geloven dat je er pas echt achter komt wat je aankunt door in de praktijk uit te proberen wat lukt. Een werkervaringsplek is een werkomgeving waarbinnen dit kan zonder dat uw medewerker de druk voelt van een betaalde baan. Op basis van het intakegesprek zoeken we een geschikte werkervaringsplek. We benaderen actief het Amplooi netwerk. Wanneer een geschikte plek is gevonden, begeleiden we uw medewerker in het opbouwen van zijn of haar uren volgens het schema van de bedrijfsarts. We werken aan het leren omgaan met eventuele beperkingen, maar het ervaren van mogelijkheden staat centraal. De inzet van een werkervaringsplek zorgt ervoor dat uw medewerker weer onderdeel wordt van de maatschappij en het werkproces.

Eindrapport

Een ZW-Activeringtraject duurt 3 maanden. Het traject sluiten we af met een overzichtelijk eindrapport. Dit is een verslag van de gezette stappen en geboekte resultaten. Met het ZW-activeringstraject motiveren en activeren we uw medewerker en maken we van de re-integratie een succes!

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek maak je kennis een van onze arbeidsmakelaars. We stellen verdiepende vragen en zoomen in op jouw specifieke situatie en de uitdagingen. Op basis van het intakegesprek zoeken we een geschikte werkervaringsplek. Dit is een veilige werkomgeving waarbinnen jij kunt leren, proberen en ervaren.

Inzet van een werkervaringsplek

We geloven dat je er pas echt achter komt wat je aankunt door in de praktijk uit te proberen wat lukt. Een werkervaringsplek is een werkomgeving waarbinnen dit kan zonder dat je de druk voelt van een betaalde baan. We benaderen actief het Amplooi netwerk voor het vinden van een geschikte plek. Wanneer deze is gevonden, begeleiden we je in het opbouwen van je uren volgens het schema van de bedrijfsarts. We werken samen aan het leren omgaan met eventuele beperkingen, maar vooral het ervaren van mogelijkheden staat centraal. De inzet van een werkervaringsplek zorgt ervoor dat je weer onderdeel wordt van de maatschappij en het werkproces. Zo vergroten we jouw zelfvertrouwen en motivatie.

Eindrapport

Een ZW-Activeringtraject duurt 3 maanden. Het traject sluiten we af met een overzichtelijk eindrapport. Dit is een verslag van jouw gezette stappen en geboekte resultaten.

Zo maken we van het traject een succes

We pakken onze trajecten gestructureerd aan. Bekijk hier hoe we zorgen voor mooie resultaten.

Snelle start van het traject

Snelle start van het traject

Binnen 24 uur na aanmelding nemen we contact op. Binnen vijf werkdagen plannen we het intakegesprek met u in.

Heldere communicatie

Heldere communicatie

Communicatie is van cruciaal belang voor succesvolle trajecten. We communiceren helder over verwachtingen en voortgang. Tussentijds zijn we goed bereikbaar en staan we klaar voor vragen en advies op maat.

Inzet werkervaringsplek

Inzet werkervaringsplek

Met behulp van een werkervaringsplek activeren we en vergroten we de motivatie van een medewerker. Zo zorgen we ervoor dat een medewerker weer onderdeel wordt van de maatschappij en het werkproces.

Groot netwerk

Groot netwerk

Wij hebben een eigen mobiliteitscentrum vanuit waar onze arbeidsmakelaars werken. Dit zijn professionals gespecialiseerd in het vinden en creëren van kansen op de arbeidsmarkt. Zij werken verspreid door heel Nederland en hebben een breed en divers netwerk.

Altijd in de buurt

Altijd in de buurt

Ons team werkt vanuit verschillende locaties verspreid over heel Nederland. Zo bieden wij landelijke dekking en garanderen we kennis van de lokale arbeidsmarkt.

Kwaliteit bewaken

Kwaliteit bewaken

Gedurende het traject bewaken we de klanttevredenheid. Daarnaast vragen we na afloop om deel te nemen aan ons klanttevredenheidsonderzoek. Met deze input blijven wij ons verbeteren en borgen we kwaliteit.

Binnen 24 uur contact

Snelle start van het traject

Groot netwerk

Altijd in de buurt

Vraag een offerte aan

Wij maken werken vanuit waarde mogelijk

Wij zijn Amplooi en expert in de begeleiding en ontwikkeling van personeel. Dat doen wij met onze werkvermogen, arbeidsmobiliteit en talentmanagement dienstverlening. Zo zorgen we voor het in kaart brengen en benutten van kwaliteiten en het ontwikkelen van talenten. Hierdoor past het werk bij de medewerker en vergroten we werkgeluk én productiviteit. Dat noemen wij werken vanuit waarde.

  • Durf te doen

    Wij geloven dat door te doen en te experimenteren de mooiste inzichten ontstaan. Iets nieuws doen is vaak spannend. Daarvoor moet je durven. Begeleiden in het durven doen, is onze specialiteit. Door te luisteren, doorgronden, motiveren en activeren werken we aan een leven lang werkgeluk.

  • Oplossingsgerichte methodiek

    Wij werken vanuit de wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek “oplossingsgericht coachen”. We dragen geen kant en klare oplossingen aan, maar doen aanspraak op het oplossend vermogen van een medewerker. Zo zetten wij deze in zijn of haar kracht en zorgen we voor duurzame oplossingen.

  • Veilig en professioneel

    Wij garanderen optimale privacy en veiligheid van data en zijn ISO 27001 en 9001 gecertificeerd. Onze professionals zijn gediplomeerd en gecertificeerd en bieden effectieve begeleiding met geschikte tools voor iedere situatie.

Succesvol mobiliteitscentrum

Ons mobiliteitscentrum verbindt actief bedrijven en uitstroommogelijkheden aan Amplooi. 

Werkervaringsplek

We zijn er bij Amplooi van overtuigd dat je er pas écht achter komt wat je kunt en wilt wanneer je dingen uitprobeert. Daarom start 60% van de medewerkers die bij ons een re-integratietraject volgt binnen vier maanden aan een werkervaringsplek. Binnen zo’n plek werkt een medewerker aan het opbouwen van ritme en het vergroten van zijn of haar belastbaarheid, zonder de druk te voelen van een betaalde baan. Een medewerker wordt zo weer onderdeel van de maatschappij en het werkproces. De werkervaringsplek geeft de kans om uit te proberen, te leren en te ervaren. We begeleiden een medewerker en laten zien dat er mogelijkheden zijn. Dit motiveert en activeert en draagt bij aan een succesvolle re-integratie.

Kennis van de lokale arbeidsmarkt

Ons team van professionals werkt door heel Nederland. Dit zorgt ervoor dat we kennis hebben van de arbeidsmarkt in de regio. Ons netwerk is breed en divers en vanuit het mobiliteitscentrum onderhouden we regelmatig contact. Zo zien we niet alleen zichtbare, maar ook onzichtbare kansen en vacatures. Op deze manier hebben we scherp zicht op kansrijke uitstroom functies en maken we de kans op een baan zo groot mogelijk.

Onze enthousiaste Arbeidsmakelaars

ZW-activering ervaringen

Charlotte P&O Adviseur

Amplooi kenmerkt zich door niet onnodig stil te blijven staan bij het verleden. Ze activeren medewerkers snel richting een werkervaringsplaats waardoor er perspectief ontstaat en medewerkers sneller kunnen re-integreren.

Paul Medewerker

Nadat ik was uitgevallen met mentale klachten was het voor mij lastig om in eigen werk te re-integreren. Amplooi zorgde ervoor dat ik op mijn eigen tempo weer wat werkzaamheden kon oppakken. Ze gaven mij het vertrouwen dat ik ondanks mijn beperking nog steeds van waarde ben in het werk.

Henriette Medewerker

Mijn werkervaringsplek heeft mij geholpen om weer actief te worden op de arbeidsmarkt nadat ik een tijdje was uitgevallen. Met hulp van Amplooi kon ik positieve ervaringen opdoen, waardoor ik weer beter in mijn vel kwam te zitten.

Amplooi TalentLabs

Opleiding 2de spoor expert

Met onze nieuwe opleiding 2e spoor expert bieden we HR-managers, leidinggevenden, verzuimbegeleiders en anderen die regelmatig de rol van casemanager in langdurig verzuim vervullen, specialistische kennis op te doen op het gebied van spoor 2, om in hun eigen rol in dit proces optimaal bij te dragen aan het resultaat van het traject. Heb je veel te maken met 2e spoor en/of verwacht je dit in de toekomst? Wil je jouw kennis en expertise uitbreiden en jezelf als professional onderscheiden? Dan is deze unieke, gloednieuwe opleiding echt iets voor jou.

Prijs: Gratis: Op=Op
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg

Verder lezen about Opleiding 2de spoor expert

TalentLab: Hoe sta jij in je kracht?

Bevlogen medewerkers die werken in een gezonde organisatie met weinig verloop van personeel. Dat wil elke werkgever wel! Maar wat is het recept voor werkgeluk? Voor elke medewerker is dit recept uniek. Om jouw medewerker aan boord te houden is het belangrijk te weten wat zijn of haar talenten en drijfveren zijn. Waar liggen ontwikkelmogelijkheden? En hoe zorg je ervoor dat jouw medewerker echt in zijn of haar kracht staat?

Prijs: €1.499,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Hoe sta jij in je kracht?

TalentLab: Inclusief werven

Vervul vacatures die maanden openstaan én draag bij aan kansengelijkheid en diversiteit op de arbeidsmarkt. Benut onbenut talent door vaker te kiezen voor de minder voor de hand liggende optie en uit een andere vijver te vissen. Durf te kiezen voor een ‘out of the box’ optie en weet om welke manieren jij je als werkgever kunt laten ondersteunen en je financiële risico’s beperkt en zakelijk profiteert van inclusief werkgeverschap.

Prijs: €1.495,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Inclusief werven
Inge Groenenstein

Meer weten over wat we voor je kunnen doen?

Aarzel niet om ons te bellen of een bericht te sturen.