WW re-integratie

Met WW re-integratie begeleiden we stap voor stap in de re-integratie van een WW-uitkering naar een duurzame baan.

WW re-integratie Stap voor stap begeleiding richting een baan

Onze WW-dienstverlening is voor werkgevers die eigenrisicodrager zijn. Hier geldt dat zij verantwoordelijk zijn voor het betalen van de uitkering van de (ex-)medewerker. Met onze WW-dienstverlening activeren wij de (ex-)medewerker om de arbeidsmarkt te benaderen. Samen gaan we op zoek naar de mogelijkheden en we ondersteunen in het benaderen van de arbeidsmarkt. We geven de (ex-)medewerker de handvatten die nodig zijn om het vertrouwen terug te vinden en met een open blik naar de toekomst te kijken. Zo begeleiden we de (ex-)medewerker stap voor stap van een WW-uitkering naar een duurzame baan.

Inhoud van het traject

Lees hieronder hoe een WW re-integratietraject er voor u uitziet. 

Intakegesprek

Uw (ex-)medewerker en de mobiliteitsexpert die het traject begeleidt, leren elkaar kennen tijdens het intakegesprek. We gaan in gesprek over de situatie en behoeftes van uw medewerker. We hebben het over hoe de loopbaan van uw medewerker tot dusver is verlopen en doen een eerste oriëntatie voor de toekomst. Het trajectadviesgesprek sluiten we af met een concreet plan van aanpak, waarin de stappen die we gaan zetten staan omschreven.

Samenstelling van het traject

Hoe een WW re-integratietraject er precies uitziet, verschilt per persoon. We bouwen het traject namelijk modulair op uit verschillende bouwstenen, die aansluiten bij de behoeftes van uw (ex-)medewerker. Deze bouwstenen vallen binnen de modules: In beweging, Koers bepalen, Leren solliciteren en Arbeidsmarkt benaderen. We begeleiden uw (ex-)medewerker stap voor stap. Van het motiveren om in beweging te komen én blijven naar het vormen van een toekomstvisie. We schetsen hoe de ideale baan er voor uw (ex-)medewerker uitziet. Vervolgens werken we aan alle vaardigheden die horen bij solliciteren, presenteren en netwerken. Daarna benaderen we de arbeidsmarkt actief. We gaan aan de slag met solliciteren en het benaderen van bedrijven. In deze laatste fase schakelen we ook de hulp in van één van onze arbeidsmakelaars. Dit is een professional met veel kennis van de arbeidsmarkt in de regio van uw (ex-)medewerker, gespecialiseerd in het vinden en creëren van kansen. Zo maken we de kans op een nieuwe baan zo groot mogelijk.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek leren jij en de mobiliteitsexpert die het traject begeleidt, elkaar kennen. We gaan in gesprek over jouw situatie en behoeftes. We hebben het over hoe jouw loopbaan tot dusver is verlopen en doen een eerste oriëntatie voor de toekomst. Het trajectadviesgesprek sluiten we af met een concreet plan van aanpak waarin we de stappen die we gaan zetten omschrijven.

Samenstelling van het traject

Hoe een WW re-integratietraject er precies uitziet, verschilt per persoon. We bouwen het traject namelijk modulair op uit verschillende bouwstenen, die aansluiten bij jouw behoeftes. Deze bouwstenen vallen binnen de modules: In beweging, Koers bepalen, Leren solliciteren en Arbeidsmarkt benaderen. We begeleiden je stap voor stap. Van het motiveren om in beweging te komen én blijven naar het vormen van een toekomstvisie. We schetsen hoe jouw ideale baan er uitziet. Vervolgens werken we aan alle vaardigheden die horen bij solliciteren, presenteren en netwerken. Daarna benaderen we samen de arbeidsmarkt actief. We gaan aan de slag met solliciteren en nemen contact op met passende bedrijven. In deze laatste fase schakelen we ook de hulp in van één van onze arbeidsmakelaars. Dit is een professional met veel kennis van de arbeidsmarkt in jouw regio, gespecialiseerd in het vinden en creëren van kansen. Zo maken we de kans op een nieuwe baan zo groot mogelijk.

Zo maken we van het traject een succes

We pakken onze trajecten gestructureerd aan. Bekijk hier hoe we zorgen voor mooie resultaten.

Snelle start van het traject

Snelle start van het traject

Binnen 24 uur na aanmelding nemen we contact op. Binnen vijf werkdagen plannen we het intakegesprek met u in.

Heldere communicatie

Heldere communicatie

Communicatie is van cruciaal belang voor succesvolle trajecten. We communiceren helder over verwachtingen en voortgang. Tussentijds zijn we goed bereikbaar en staan we klaar voor vragen en advies op maat.

Inzet werkervaringsplek

Inzet werkervaringsplek

Met behulp van een werkervaringsplek activeren we en vergroten we de motivatie van een medewerker. Zo zorgen we ervoor dat een medewerker weer onderdeel wordt van de maatschappij en het werkproces.

Groot netwerk

Groot netwerk

Wij hebben een eigen mobiliteitscentrum vanuit waar onze arbeidsmakelaars werken. Dit zijn professionals gespecialiseerd in het vinden en creëren van kansen op de arbeidsmarkt. Zij werken verspreid door heel Nederland en hebben een breed en divers netwerk.

Altijd in de buurt

Altijd in de buurt

Ons team werkt vanuit verschillende locaties verspreid over heel Nederland. Zo bieden wij landelijke dekking en garanderen we kennis van de lokale arbeidsmarkt.

Kwaliteit bewaken

Kwaliteit bewaken

Gedurende het traject bewaken we de klanttevredenheid. Daarnaast vragen we na afloop om deel te nemen aan ons klanttevredenheidsonderzoek. Met deze input blijven wij ons verbeteren en borgen we kwaliteit.

Binnen 24 uur contact

Snelle start van het traject

Groot netwerk

Altijd in de buurt

Vraag een offerte aan

Wij maken werken vanuit waarde mogelijk

Wij zijn Amplooi en expert in de begeleiding en ontwikkeling van personeel. Dat doen wij met onze werkvermogen, arbeidsmobiliteit en talentmanagement dienstverlening. Zo zorgen we voor het in kaart brengen en benutten van kwaliteiten en het ontwikkelen van talenten. Hierdoor past het werk bij de medewerker en vergroten we werkgeluk én productiviteit. Dat noemen wij werken vanuit waarde.

  • Durf te doen

    Wij geloven dat door te doen en te experimenteren de mooiste inzichten ontstaan. Iets nieuws doen is vaak spannend. Daarvoor moet je durven. Begeleiden in het durven doen, is onze specialiteit. Door te luisteren, doorgronden, motiveren en activeren werken we aan een leven lang werkgeluk.

  • Oplossingsgerichte methodiek

    Wij werken vanuit de wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek “oplossingsgericht coachen”. We dragen geen kant en klare oplossingen aan, maar doen aanspraak op het oplossend vermogen van een medewerker. Zo zetten wij deze in zijn of haar kracht en zorgen we voor duurzame oplossingen.

  • Veilig en professioneel

    Wij garanderen optimale privacy en veiligheid van data en zijn ISO 27001 en 9001 gecertificeerd. Onze professionals zijn gediplomeerd en gecertificeerd en bieden effectieve begeleiding met geschikte tools voor iedere situatie.

Succesvol mobiliteitscentrum

Ons mobiliteitscentrum verbindt actief bedrijven en uitstroommogelijkheden aan Amplooi. 

Werkervaringsplek

We zijn er bij Amplooi van overtuigd dat je er pas écht achter komt wat je kunt en wilt wanneer je dingen uitprobeert. Daarom start 60% van de medewerkers die bij ons een re-integratietraject volgt binnen vier maanden aan een werkervaringsplek. Binnen zo’n plek werkt een medewerker aan het opbouwen van ritme en het vergroten van zijn of haar belastbaarheid, zonder de druk te voelen van een betaalde baan. Een medewerker wordt zo weer onderdeel van de maatschappij en het werkproces. De werkervaringsplek geeft de kans om uit te proberen, te leren en te ervaren. We begeleiden een medewerker en laten zien dat er mogelijkheden zijn. Dit motiveert en activeert en draagt bij aan een succesvolle re-integratie.

Kennis van de lokale arbeidsmarkt

Ons team van professionals werkt door heel Nederland. Dit zorgt ervoor dat we kennis hebben van de arbeidsmarkt in de regio. Ons netwerk is breed en divers en vanuit het mobiliteitscentrum onderhouden we regelmatig contact. Zo zien we niet alleen zichtbare, maar ook onzichtbare kansen en vacatures. Op deze manier hebben we scherp zicht op kansrijke uitstroom functies en maken we de kans op een baan zo groot mogelijk.

Onze enthousiaste Mobiliteitsexperts en Arbeidsmakelaars

WW re-integratie ervaringen

Sevgi WW-adviseur

We werken als Gemeente Den Haag (eigen risicodrager voor de WW) sinds twee jaar samen met Amplooi. Wij zijn heel tevreden over de samenwerking en de aanpak van Amplooi. Zij zijn heel snel in het oppakken van de trajecten. De kandidaten worden meteen na de aanmelding uitgenodigd voor een vrijblijvende intakegesprek. Ze hebben professionele loopbaancoaches, ze zijn meedenkend, ze zijn op de hoogte van de wetgeving en zijn down to earth. Naast dat ze grote netwerk hebben, kunnen kandidaten gebruik maken van hun Jobport. In overleg kunnen er trajecten op maat gemaakt worden, ze zijn heel flexibel in de duur van de trajecten. Ze hebben goede uitgebreide rapportages. De rapportages kunnen we heel veilig uit hun portal halen. Wij worden snel betrokken bij kandidaten die niet mee willen werken en zijn daar ook meedenkend in.

Jeanne HR-adviseur

In de aanpak van Amplooi wordt een goede balans  gevonden middels een breed en divers aanbod met veel regie voor de medewerkers in combinatie met de mogelijkheid voor maatwerk voor de opdrachtgever.

Michiel HR-adviseur

Amplooi voert voor ons, het Frans Hals Museum, al enige jaren WW re-integratietrajecten uit. Ik heb de samenwerking met Amplooi altijd als zeer prettig ervaren.

Lieke Medewerker

Erg vriendelijk en respectvol naar mij en de situatie. Graag willen helpen en er werd echt goed naar mij en mijn wensen geluisterd.

Amplooi TalentLabs

Opleiding 2de spoor expert

Met onze nieuwe opleiding 2e spoor expert bieden we HR-managers, leidinggevenden, verzuimbegeleiders en anderen die regelmatig de rol van casemanager in langdurig verzuim vervullen, specialistische kennis op te doen op het gebied van spoor 2, om in hun eigen rol in dit proces optimaal bij te dragen aan het resultaat van het traject. Heb je veel te maken met 2e spoor en/of verwacht je dit in de toekomst? Wil je jouw kennis en expertise uitbreiden en jezelf als professional onderscheiden? Dan is deze unieke, gloednieuwe opleiding echt iets voor jou.

Prijs: Gratis: Op=Op
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg

Verder lezen about Opleiding 2de spoor expert

TalentLab: Hoe sta jij in je kracht?

Bevlogen medewerkers die werken in een gezonde organisatie met weinig verloop van personeel. Dat wil elke werkgever wel! Maar wat is het recept voor werkgeluk? Voor elke medewerker is dit recept uniek. Om jouw medewerker aan boord te houden is het belangrijk te weten wat zijn of haar talenten en drijfveren zijn. Waar liggen ontwikkelmogelijkheden? En hoe zorg je ervoor dat jouw medewerker echt in zijn of haar kracht staat?

Prijs: €1.499,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Hoe sta jij in je kracht?

TalentLab: Inclusief werven

Vervul vacatures die maanden openstaan én draag bij aan kansengelijkheid en diversiteit op de arbeidsmarkt. Benut onbenut talent door vaker te kiezen voor de minder voor de hand liggende optie en uit een andere vijver te vissen. Durf te kiezen voor een ‘out of the box’ optie en weet om welke manieren jij je als werkgever kunt laten ondersteunen en je financiële risico’s beperkt en zakelijk profiteert van inclusief werkgeverschap.

Prijs: €1.495,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen about TalentLab: Inclusief werven
Anne Slot

Meer weten over wat we voor je kunnen doen?

Aarzel niet om ons te bellen of een bericht te sturen.