Liane Hameka

Midden, Oost & Zuid Nederland

De 5 coach vragen

1. In welke steden/omgeving ben je werkzaam en waarom?

Twente, omdat ik daar zelf ook woonachtig ben

2. Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Vanuit interesse in de mens. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in psychologie en waarom mensen zo verschillend kunnen reageren in dezelfde situaties. Na een commerciële loopbaan heb ik gekozen voor een andere wending in mijn werk, heb een aanvullende studie gevolgd ben begonnen met mijn eigen praktijk voor coaching, training en therapie. Ik begeleid mensen met inzicht krijgen in hun persoonlijke ontwikkeling en laat zien dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Bij Amplooi krijg ik de kans om me verder te verdiepen met het coachen, maar ook de kant van de werkgever en wettelijk kader zijn hier belangrijke onderdelen van het proces.

3. Wat maakt het werk voor jou zo leuk?

De diversiteit van de werkzaamheden en het persoonlijke contact. Te zien hoe mensen weer in hun kracht komen door de juiste inzichten en zelfstandig verder kunnen na een periode van verzuim.

4. Wat probeer jij bij een kandidaat over te brengen/mee te geven?

Dat je altijd een keuze hebt en je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en succes. De manier waarop je naar dingen kijkt maakt hoe je je voelt en gedraagt en welke consequenties dat heeft.

5. Wat zijn eigenschappen die een goede coach moet hebben volgens jou?

  • Goed kunnen luisteren, samenvatten en teruggeven aan de kandidaat wat je hebt gehoord, door de juiste vragen te stellen en te luisteren kun je de kandidaat spiegelen en inzichtgevend werken
  • Relativeringsvermogen, dit ook kunnen overbrengen naar de coachee
  • Ondersteunend kunnen zijn en positief
  • In staat zijn een vertrouwensband te ontwikkelen met kandidaat

pas.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
duurzame inzetbaarheid