Kirsten-van-der-Put

Kirsten van der Put

Mobiliteitsexpert

Kirsten van der Put

Enthousiast & Creatief

De 5 coach vragen

1. In welke steden/omgeving ben je werkzaam en waarom?

Oorspronkelijk kom ik uit Dordrecht. Dus ik heb veel trajecten opgepakt van Breda tot en met Den Haag. Sinds juli 2020 woon ik in Amsterdam. Vandaar dat de caseload sindsdien (meer) is opgeschoven naar Noord-Holland. Alhoewel coaching tegenwoordig door videogesprekken niet meer zo locatie gebonden is.

2. Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Ik heb toegepaste psychologie gestudeerd. Na deze studie heb ik gewerkt in een revalidatiecentrum, hier kwam ik erachter dat ik coaching gericht op arbeid erg leuk vind. Vandaar heb ik toen de switch gemaakt naar Amplooi. Inmiddels heb ik ook een opleiding tot loopbaancoach afgerond.

3. Wat maakt het werk voor jou zo leuk?

Het leukste vind ik dat ik mensen mag helpen met de vraagstukken als: wie ben ik? Wat kan ik en wat wil ik? Door het inzetten van instrumenten en gesprekken mensen help ik mensen in het krijgen van zelfinzicht. Vervolgens gaan we kijken hoe ze op de gewenste plek komen. Geen enkel traject is hetzelfde, het is altijd maatwerk. Dat blijft interessant!

4. Wat probeer jij bij een kandidaat over te brengen/mee te geven?

Ik probeer hen altijd meerdere mogelijkheden te laten inzien. Maar het is uiteindelijk hun traject. Zij maken de keuzes. En zij beslissen ook mee over mijn aanpak binnen een traject.

5. Wat zijn eigenschappen die een goede coach moet hebben volgens jou?

Inlevingsvermogen, eerlijkheid, relativeringsvermogen en een ‘gevulde toolkit’ aan instrumenten en technieken om in te zetten tijdens trajecten.

Play Video