AngeliqueNeij-d-1238-1234

Angelique Neij

Mobiliteitsexpert

Angelique Neij

Angelique werkt in de regio Noord-Holland.

De 5 coach vragen

In welke steden/omgeving ben je werkzaam en waarom?

Ik werk in de regio Noord-Holland o.a. in de plaatsen Diemen, Wormerveer, Alkmaar en Hoofddorp. Ik woon zelf in de Zaanstreek.

Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Ik heb zo’n 15 jaar gewerkt als teamleider binnen een klantencontactcentrum van een Nutsbedrijf. Hier heb ik de mogelijkheid gekregen me te ontwikkelen op het gebied van coaching. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik me in mijn verdere loopbaan steeds meer wilde richten op coaching en ontwikkeling. Toen er een organisatiewijziging plaatsvond, heb ik de stap genomen naar de wereld van re-integratie en ben aan de slag gegaan bij een re-integratiebureau. Het was spannend om een nieuwe weg in te slaan, maar ik ben zo blij dat ik doorgezet heb!

Wat maakt het werk voor jou zo leuk?

Het aan de slag gaan met verschillende mensen en hen te begeleiden, motiveren, andere inzichten brengen en resultaat en ontwikkeling zien, dat is wat mij in mijn werk motiveert.

Wat probeer jij bij een kandidaat over te brengen/mee te geven?

Het allerbelangrijkste vind ik is het kijken naar de mogelijkheden. Zodra de kandidaat dit zelf in beeld heeft en hierin gelooft, heb ik de overtuiging dat er meerdere wegen naar Rome leiden.

Wat zijn eigenschappen die een goede coach moet hebben volgens jou?

Als coach is het essentieel dat je goed luistert naar de kandidaat en dus ook echt hoort wat de ander zegt. Daarnaast vind ik het belangrijk om eerlijk, betrouwbaar en realistisch maar zeker ook resultaatgericht te werk te gaan.