Welkom. Vandaag is officieel de meest deprimerende dag van het jaar. Vandaag is alles grijs en grauw. Vandaag kan niet snel genoeg voorbij zijn.
En alleen jij kan daar vandaag verandering in brengen!

Oorsprong Blue Monday
Volgens Cliff Arnall (een Britse psycholoog) is Blue Monday is de dag waarop de meeste mensen zich het somberst voelen. Volgens Arnall heeft dit te maken met een aantal gebeurtenissen. Zo zijn de meeste goede voornemens op dit moment al mislukt, zijn de vakanties voorbij of nog ver vooruit, zijn de dagen nog lang en donker en is het de eerste dag van de laatste volle week van januari. Veel steun van academische collega’s kreeg Arnall niet toen hij zijn theorie bekend maakte, maar nog elk jaar besteden andere media genoeg aandacht aan dit fenomeen.

Wat kan je eraan doen?
Of Blue Monday nu daadwerkelijk bestaat of dat het een fabeltje is, kan alleen jij bepalen. Er zijn talloze manieren om jouw dag beter te maken. Zo kun je ook nu beginnen met goede voornemens (lees bijvoorbeeld dit artikel waarin wij tips geven om de beste werkvoornemens te bepalen) of besteed juist vandaag aandacht aan het verbeteren van jouw werkplezier (ook hier helpen we je graag mee!). Mocht dat niet helpen, kan je altijd nog positieve verhalen lezen om jezelf zo een hart onder de riem te steken (hebben we ook voor je).

Hoe dan ook, onthoud dat ook vandaag vanzelf voorbij gaat. Er zitten nog steeds 24 uur in deze maandag, niet meer maar ook niet minder.