Blog

Een arbeidsdeskundige kan meer!

Een Arbeidsdeskundige kan meer

04 april 2024

Een arbeidsdeskundige kan meer!

Veel meer dan waar jij de arbeidsdeskundige tot nu waarschijnlijk voor inzet. Zonde, vinden wij. Want een arbeidsdeskundige kan meer dan alleen

Vaak wordt de expertise van een arbeidsdeskundige dan pas ingezet, maar waarom wachten? Het is slim om eerder in het ziekteproces de inzetbaarheid van de zieke medewerker te onderzoeken en te benutten. Op die manier blijft de afstand tot werk beperkt en kan de zoektocht naar nieuw werk vroegtijdig beginnen als terugkeer naar de vorige functie geen optie blijkt.

Kort verzuim en inzet arbeidsdeskundige

Zelfs bij regelmatig kort verzuim is het advies om een arbeidsdeskundige in te schakelen. De arbeidsdeskundige is dé aangewezen gesprekspartner om knelpunten in de inzetbaarheid versus het takenpakket vroegtijdig te signaleren en zo langdurig verzuim te voorkomen en frequent kort verzuim terug te dringen.

Jobcrafting en jobcarving

Maar er is meer! De expertise van arbeidsdeskundigen strekt zich ook uit tot preventie en duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. Ze voeren werkplekonderzoeken uit en kunnen het potentieel van jouw mensen optimaliseren, waardoor ze met plezier en duurzaam aan het werk blijven. Zo kan een arbeidsdeskundige uitstekend met jouw organisatie meedenken over de mogelijkheid om met jobcrafting en jobcarving het talent en de inzetbaarheid van medewerkers beter te benutten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

En denk ook aan de waardevolle rol van een arbeidsdeskundige bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Of je nu al mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebt of van plan bent ze aan te nemen, de arbeidsdeskundige is de aangewezen persoon om de inzetbaarheid, de benodigde werkomstandigheden en begeleiding in kaart te brengen.

Kortom, we nodigen jou uit om te ontdekken hoe je het volledige potentieel van jouw medewerkers en ander onbenut talent kunt inzetten met de expertise van een arbeidsdeskundige. Je ontdekt dit onder meer op onze website.

Podcasts: Wat te verwachten bij een arbeidsdeskundig onderzoek

Beluister ook onze podcasts voor zowel de werkgever als de medewerker. Zo weet je wat je kunt verwachten bij een arbeidsdeskundige onderzoek.

Ontvang onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier in te vullen geef ik toestemming voor het vastleggen en verwerken van de opgegeven persoonsgegevens.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen? Paula is er voor je.

Meer weten over wat we voor je kunnen betekenen? Aarzel niet om te bellen of een bericht te sturen.

Amplooi-Paula-350px