Blog

3 vragen aan nieuwe collega mobiliteitsexpert Mariëlle

Marielle-slagers--blog-werken-bij-amplooi

24 januari 2024

Waarom Amplooi? We vragen het Mariëlle Slager

De werkwaarden van Amplooi spraken me erg aan in de vacature. Met Wendy, de recruiter van Amplooi, heb ik een leuk gesprek gehad over de mogelijkheden. Wat mij verder aanspreekt bij Amplooi is de slogan “Ik zie jou”. Dat is precies wat kandidaten tegen mij zeggen zoals “Mariëlle, jij ziet en hoort mij echt”. Dat vind ik heel erg belangrijk in het werken met kandidaten in een Spoor 2 traject. Daarnaast vond ik het ook mooi om te zien dat er veel diversiteit is binnen Amplooi.

Wat is jouw talent?

Mijn talent is dat ik goed kan inspelen en inleven in de situatie van de ander. Ik geloof dat je van alles kan overkomen. Maar dat je wel een keuze hebt in hoe je ermee omgaat. Ik vind het belangrijk in mijn werk dat kandidaten zoveel mogelijk hun eigen regie pakken. Ik ben ervan overtuigd als mensen weten hoe ze hun regie moeten pakken ze ook meer eigenaar zijn van hun eigen traject. De kans van slagen van het traject wordt dan veel groter. Ik denk graag creatief mee in de mogelijkheden. Omgaan met weerstand is ook een belangrijk thema. Ik onderzoek waar die weerstand vandaan komt. Daar kijk ik samen met de kandidaat naar. Ik weet ook goed hoe ik werkgevers kan adviseren over hoe je daarmee omgaat.

Hoe zorg jij ervoor dat Mila stappen gaat zetten richting werk?

Mila is ons voorbeeldverhaal voor een Spoor 2 kandidaat die vastzit. Allereerst zal ik bespreekbaar maken wat ik ervaar en of zij dit herkent. Samen ga ik met haar kijken hoe het komt dat ze vastzit. Zit er angst? Boosheid of iets anders? Vervolgens gaan we samen de mogelijkheden bespreken.

Daarnaast vind ik het belangrijk om Mila te laten zien dat ze nu weer een kans heeft om te kiezen en het van de positieve kant te benaderen. Hoe ik het mensen uitleg is: zie het als een snoepwinkel waar je weer opnieuw uit mag kiezen. Sommige snoepjes wil je niet meer, want daarvoor ben je inmiddels allergisch, maar er zijn vast ook andere snoepjes waarvan je niet wist dat je ze zou lusten. Kijk naar wat past bij wat jij wil en kan.

Menselijke kant het belangrijkst

Ik vind het belangrijk om mensen ervan bewust te maken dat we het in Nederland best wel goed geregeld hebben op het gebied van sociale zekerheid. Voor zowel de werkgever als werknemer. Een goede uitkomst van het traject dat is wat iedereen wil. Niemand wil ziek zijn of ziek worden uiteraard. De wetten en regelgeving zijn hierin leidend maar de menselijke kant is het belangrijkst.

Meer aandacht voor duurzaam inzetbaarheid

Werkgevers vinden het vaak lastig om met een situatie om te gaan waarin een medewerker ziek wordt. De druk op personeel en budgetten wordt hierdoor hoger. In sommige situaties ontstaan er ook irritaties. Ik vind dat er veel meer aandacht moet komen voor duurzaam inzetbaarheid. Een goed voorbeeld hiervan is een medewerker die al sinds 2020 regelmatig ziek is en waarbij nu echt een Spoor 2 traject gestart is. Hier had al veel eerder ingegrepen moeten worden met preventieve maatregelen.

De mensen zijn je kapitaal

Ik heb ook weleens een kandidaat gehad die in de zorg werkte. Zij wilde haar collega’s bijvoorbeeld niet lastigvallen. Die is door blijven werken tot het zover kwam dat ze het risico liep om verlamd te raken. Ze ging duidelijk ver over haar grenzen heen. Ik wil duurzaam inzetbaarheid bespreekbaar maken met de werkgever en samen kijken naar voorkomen van verzuim dus veel meer naar preventie/ amplitie. Heel veel verzuim is namelijk voorspelbaar. Als mensen vaker ziek zijn dan is dat een belangrijk signaal dat er langdurig verzuim kan aankomen. De mensen die je in dienst hebt is je kapitaal, als je goed voor ze zorgt (maar ook goed voor zichzelf laat zorgen), zul je dit ongetwijfeld terug zien in lagere verzuimcijfers.

Mariëlle Slager

Ontvang onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier in te vullen geef ik toestemming voor het vastleggen en verwerken van de opgegeven persoonsgegevens.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen? Paula is er voor je.

Meer weten over wat we voor je kunnen betekenen? Aarzel niet om te bellen of een bericht te sturen.

Amplooi-Paula-350px