Marloes Planken

Arbeidsmakelaar, Landelijk

De 5 coach vragen

1. In welke steden/omgeving ben je werkzaam en waarom?

Zelf woon ik in Dordrecht, maar ik ben werkzaam regio Rotterdam/Dordrecht en West-Brabant.

2. Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Voordat ik bij Amplooi ging werken, ben ik ruim 2,5 jaar werkzaam geweest als Inhouse Intercedente bij het uitzendbureau Timing. Hier heb ik met veel plezier gewerkt. Ik had een uitgebreid takenpakket, waaronder ook het coachen van de flexkrachten. Voor mij behoorde dit tot één van de leukste taken en ben ik voorzichtig mijn ogen open gaan houden voor een andere baan in die richting. Een vriendin van mij die werkzaam is als mobiliteitsexpert heeft mij bij Amplooi voorgesteld. Na de sollicitatiegesprekken en mijzelf meer te verdiepen in de organisatie ben ik erg enthousiast geworden en zo doende hier terecht gekomen.

3. Wat maakt het werk voor jou zo leuk?

Als arbeidsmakelaar zal ik veel bezig zijn met het vinden van werkervaringsplaatsen en dan zou ik het erg leuk en uitdagend vinden om de kandidaten zo veel mogelijk te plaatsen op plekken die aansluiten bij bijvoorbeeld de hobby’s van de persoon. Het leuke hieraan is dat je op veel verschillende plaatsen in het land komt en hier op een zo’n creatief mogelijke manier mee om moet gaan om het te bewerkstelligen.

4. Wat probeer jij bij een kandidaat over te brengen/mee te geven?

Dat we samen gaan kijken naar de mogelijkheden van wat iemand nog wél kan doen, zodat de kandidaat zelf weer enthousiast gaat worden in het vinden van een werkervaringsplek of een nieuwe baan.

5. Wat zijn eigenschappen die een goede coach moet hebben volgens jou?

Belangrijk vind ik dat je als coach goed kan luisteren. Luisteren naar de wensen en behoeftes van een kandidaat en om daar mee aan de slag te gaan. Daarnaast vind ik betrokkenheid erg belangrijk, hiermee creëer je vertrouwen en met wederzijds vertrouwen kan je zo goed mogelijk een traject doorlopen met hopelijk een positief resultaat.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
duurzame inzetbaarheid