Amplooi - experts in arbeidsmobiliteit

Loopbaancoaching

Eerst komt de wil, dan pas de weg

In iedere loopbaan kan een medewerker geconfronteerd worden met vragen of zijn huidige baan nog wel aansluit bij iemands talenten, dromen en ambities. De medewerker kan ervaren minder gemotiveerd te zijn, minder productief en misschien zelfs vaker ziek. Om duurzaam inzetbaar te blijven kan loopbaancoaching inzicht geven en helpen om op het goede spoor te blijven.

Inhoud loopbaancoaching

Loopbaancoaching van Amplooi is op te splitsen in twee verschillende fases. Door het doorlopen van deze fases kan uiteindelijk een advies op maat worden uitgebracht. Elke 2 weken gaan we aan de slag met uw medewerker.

Loopbaancoaching werkwijze

Fase 1

In de mobiliseringsfase worden er een aantal stappen doorlopen.

 • Intake. In de intakerapportage brengen we helder in kaart wat de situatie is. De intake wordt afgerond met vastgestelde doelen en een concreet plan van aanpak.
 • CV. Er wordt een (vernieuwd) CV opgesteld. Op deze manier weten zowel uw medewerker als de mobiliteitsexpert wat de ervaring en huidige vaardigheden zijn die uw medewerker al heeft.
 • Biografie. Wat is de achtergrond van uw medewerker? Welke kennis en ervaring heeft uw medewerker al in huis? Waarover beschikt uw medewerker al wat hij of zij misschien helemaal niet ziet als belangrijke informatie? Allemaal vragen die in deze stap samen met de mobiliteitsexpert beantwoord worden.
 • Kwaliteiten / Vaardigheden en Waarden / Overtuigingen. Deze onderdelen gaan over competenties. Ook werken we in deze onderdelen met assessments, testen, online tools, opdrachten en gesprekken. Uw medewerker krijgt inzicht en vertrouwen in zijn kwaliteiten en waarden.

Fase 2

Na het afronden van de eerste fase, is er bekend wat uw medewerker al bezit aan vaardigheden en ervaring. In de tweede fase staat het toekomstbeeld van uw medewerker centraal.

 • Zingeving / Vitaliteit. Uw medewerker wordt gestimuleerd om uit te zoeken waar hij of zij zich goed bij voelt. Hoe staat het met de vitaliteit van de medewerker? Wat kan uw medewerker aan?
 • Dromen / Missie. In deze stap staan ambities, dromen en doelen centraal. Wat wil iemand echt? Wat is zijn of haar zingeving? Wat blokkeert uw medewerker? Met deze inzichten wordt de informatie geconcretiseerd en omgezet in een actieplan wat leidt naar het doel. Hier coacht de mobiliteitsexpert op persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling.
 • Concretisering en Actieplan. Nu vaststaat wat uw medewerker graag wil en kan, wordt er samen met de mobiliteitsexpert gewerkt om dit concreet te maken. Nadat alle wensen van uw medewerker concreet zijn gevormd om het gekozen doel te behalen, wordt er een plan van aanpak gemaakt. In dit plan van aanpak worden concrete stappen opgenomen en heeft uw medewerker een houvast om zijn/haar loopbaan richting te geven.

Waarom kiezen voor Amplooi?

Bij Amplooi vinden we dat arbeidsmobiliteit essentieel is voor iedereen die een leven lang met passie en uitdaging wil blijven werken. Met daadkrachtige ondersteuning verbeteren we de mobiliteit van een medewerker. Wij bieden een resultaatgericht proces met korte doorlooptijden, uitgevoerd door zeer ervaren en kundige experts.

 • Individuele begeleiding door een mobiliteitsexpert die inzicht en beweging tot stand brengt.
 • Keuze uit assessments passend bij het niveau en de situatie van de kandidaat.
 • Individuele trainingen: solliciteren, netwerken, presenteren en social media.
 • Professionele ondersteuning bij inrichten CV en correspondentie.
 • Tempo: korte lijnen intern en intake mogelijk binnen 5 werkdagen.
 • Adviesfunctie richting u als werkgever: kennis van sociale wetgeving en arbeidsrecht.
 • We beschikken over het Blik op Werk Keurmerk en zijn lid van de brancheorganisatie OVAL.

Succesvol Mobiliteitscentrum

Stel dat uw medewerker toch een andere richting op wil gaan, dan beschikken wij over een Mobiliteitscentrum. Het Mobiliteitscentrum verbindt actief uitstroommogelijkheden en -bedrijven aan Amplooi waardoor de mogelijkheden voor uw medewerker aanzienlijk groter zijn. Daarnaast worden de baankansen van uw medewerker vergroot door middel van ons online vacatureportaal Jobport. De voordelen van ons Mobiliteitscentrum in combinatie met Jobport zijn:

 • Vacature zoekmachine met een digitaal overzicht in alle (sollicitatie)activiteiten;
 • Exclusief aan Amplooi verbonden uitstroombedrijven en -mogelijkheden zoals werkervaringsplekken, leer-, werkplekken en vacatures;
 • Bedrijven zoekmachine voor oriënteren, netwerken en open solliciteren naar exclusieve uitstroommogelijkheden;
 • Beroepenoriëntatie: gestructureerd beroepen verkennen met daarbij de arbeidsmarkt trends (stijgende of dalende vraag) en beroepen video’s;
 • Persoonlijk loopbaanprofiel op basis van ervaring, kwaliteiten, interesses en belastbaarheid, die uw medewerker zelf beheert;
 • Vertaling FML naar minimaal 800 beroepen voor de top 5 matches, een verschillende analyse met arbeidsmarktperspectief;
 • Exclusieve loopbaantesten en e-learnings.

SLIM-subsidie

Ook de overheid ziet de noodzaak van het ontwikkelen van medewerkers in en stelt daarom de SLIM-subsidie in 2021 wederom beschikbaar. Met behulp van de SLIM-subsidie is het mogelijk om tot wel 80% van loopbaan- en ontwikkeladviezen vergoed te krijgen! Hier leest u hoe het werkt. Wilt u advies hoe u de SLIM-subsidie kunt inzetten binnen uw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Contact

Wilt u meer weten over loopbaancoaching? Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer
088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Bel nu
Download het productblad over Loopbaancoaching

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.