Loopbaancoaching

Tijdens loopbaancoaching reflecteren we samen met een medewerker op zijn of haar loopbaan. We brengen dromen en ambities in kaart.

Loopbaancoaching Inzicht in dromen, ambities en talenten

Het hebben van inzicht in dromen, ambities en talenten is belangrijk voor een leven lang werkgeluk. Met behulp van onze oplossingsgerichte methodiek zorgen we voor inzicht in wat een medewerker belangrijk vindt. Zo wordt het maken van carrièrekeuzes die daarbij passen mogelijk. Dat hoeft zeker niet gelijk een nieuwe baan te betekenen. Soms kunnen kleine aanpassingen er al voor zorgen dat iemand zijn of haar droombaan (weer) ervaart. Met loopbaancoaching ontdekken we wat de talenten en valkuilen zijn en leren we een medewerker hoe hiermee om te gaan in het werk. Zo komt een medewerker in zijn of haar kracht en worden talenten benut en ontwikkeld. Zo verhogen we werkplezier én productiviteit.

Inhoud van het traject

Lees hieronder hoe een loopbaancoachtraject er voor u uitziet. 

Intakegesprek

We starten het traject met een intakegesprek tussen de mobiliteitsexpert die het traject begeleidt en uw medewerker. Door goed te luisteren zorgen we voor inzicht in de situatie van uw medewerker. Waarom is het loopbaancoachtraject aangevraagd? Welke hulpvraag is er? We ronden het intakegesprek af met vastgestelde doelen en een concreet plan van aanpak.  

DNA in beeld

Eerst gaan we aan de slag met een helder beeld schetsen van het profiel van uw medewerker. We zoeken antwoorden op vragen als: Wie ben ik? Wat wil ik? En wat kan ik? We kijken terug naar het verleden en praten over kwaliteiten, vaardigheden en overtuigingen. We zetten verschillende tools en opdrachten in om duidelijk te krijgen wie uw medewerker is en wat hij of zij belangrijk vindt. 

Toekomstoriëntatie

Zodra er een helder beeld is van de competenties en drijfveren van uw medewerker maken we een vertaalslag naar werk. We brengen in beeld hoe de ideale baan er voor uw medewerker uitziet. Vervolgens vergelijken we dit met de huidige situatie. In hoeverre sluiten deze op elkaar aan? Past de huidige organisatie? Zijn er misschien aanpassingen of trainingen nodig om het werk interessanter te maken? We kijken naar wat de meest ideale werk omstandigheden zijn en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Samen met uw medewerker maken we een persoonlijk actieplan voor hoe we zijn of haar ideale baan gaan vormgeven. Met oplossingsgerichte gesprekstechnieken motiveren we om actief aan de slag te gaan en regie over de eigen loopbaan te pakken. 

Aanvullende trainingen

Het kan zo zijn dat de conclusie van het traject is dat uw medewerker gaat solliciteren. We weten als geen ander hoe de arbeidsmarkt in elkaar zit en welke skills en vaardigheden er nodig zijn om een droombaan te bemachtigen. Indien gewenst geven wij uw medewerker aanvullende trainingen om zijn of haar kennis bij te spijkeren. Denk bijvoorbeeld aan het professionaliseren van het CV, efficiënt netwerken en het professioneel presenteren van jezelf. Zo vergroten we de kansen op de arbeidsmarkt. 

Intakegesprek

Je start het traject met een intakegesprek met de mobiliteitsexperts die het traject begeleidt. We maken kennis met elkaar en gaan in gesprek over jouw situatie. Waarom heb je een loopbaancoachtraject aangevraagd? Wat verwacht je van het traject? We ronden het gesprek af met vastgestelde doelen en een concreet plan van aanpak. 

DNA in beeld

Dan gaan we aan de slag met een helder beeld schetsen van jouw profiel. We zoeken antwoorden op vragen als: Wie ben ik? Wat wil ik? En wat kan ik? Samen kijken we terug naar het verleden en we praten over jouw kwaliteiten, vaardigheden en overtuigingen. Met behulp van verschillende tools en opdrachten krijgen we een duidelijk beeld van wie je bent en wat jij belangrijk vindt. 

Toekomstoriëntatie

Zodra er een helder beeld is van jouw competenties en drijfveren maken we de vertaalslag naar werk. We brengen in beeld hoe jouw de ideale baan er uitziet. Vervolgens vergelijken we dit met de huidige situatie. In hoeverre sluiten deze op elkaar aan? Past de organisatie waar je nu werkt goed bij je? Zijn er misschien aanpassingen of trainingen nodig om jouw werk interessant te houden? We kijken naar wat de meest ideale werk omstandigheden voor jou zijn en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Samen maken we een persoonlijk actieplan voor hoe we jouw ideale baan gaan vormgeven. Met oplossingsgerichte gesprekstechnieken motiveren we je om actief aan de slag te gaan en regie over jouw eigen loopbaan te pakken. 

Aanvullende trainingen

Het kan zo zijn dat de conclusie van het traject is dat je op zoek gaat naar een andere baan. We weten als geen ander hoe de arbeidsmarkt in elkaar zit en welke skills en vaardigheden er nodig zijn om jouw droombaan te bemachtigen. Indien gewenst geven wij je aanvullende trainingen om je kennis bij te spijkeren. Denk bijvoorbeeld aan het professionaliseren van jouw CV, efficiënt netwerken en jezelf presenteren. Zo vergroten we jouw kansen op de arbeidsmarkt. 

Eindrapport

Na een loopbaancoachtraject heb je inzicht in wat voor jouw belangrijk is in het werk. Ook beschik je over een eindrapport met jouw voortgang en persoonlijke actieplan om jouw droombaan te realiseren. Zo zorgen we ervoor dat jouw werk bij je past en je energie geeft. 

Zo maken we van het traject een succes

We pakken onze trajecten gestructureerd aan. Bekijk hier hoe we zorgen voor mooie resultaten.

Snelle start van het traject

Snelle start van het traject

Binnen 24 uur na aanmelding nemen we contact op. Binnen vijf werkdagen plannen we het intakegesprek met u in.

Heldere communicatie

Heldere communicatie

Communicatie is van cruciaal belang voor succesvolle trajecten. We communiceren helder over verwachtingen en voortgang. Tussentijds zijn we goed bereikbaar en staan we klaar voor vragen en advies op maat.

Altijd in de buurt

Altijd in de buurt

Ons team werkt vanuit verschillende locaties verspreid over heel Nederland. Zo bieden wij landelijke dekking en garanderen we kennis van de lokale arbeidsmarkt.

Groot netwerk

Groot netwerk

Wij hebben een eigen mobiliteitscentrum vanuit waar onze arbeidsmakelaars werken. Dit zijn professionals gespecialiseerd in het vinden en creëren van kansen op de arbeidsmarkt. Zij werken verspreid door heel Nederland en hebben een breed en divers netwerk.

Kwaliteit bewaken

Kwaliteit bewaken

Gedurende het traject bewaken we de klanttevredenheid. Daarnaast vragen we na afloop om deel te nemen aan ons klanttevredenheidsonderzoek. Met deze input blijven wij ons verbeteren en borgen we kwaliteit.

Binnen 24 uur contact

Snelle start van het traject

Groot netwerk

Altijd in de buurt

Vraag een offerte aan

Wij maken werken vanuit waarde mogelijk

Wij zijn Amplooi en expert in de begeleiding en ontwikkeling van personeel. Dat doen wij met onze werkvermogen, arbeidsmobiliteit en talentmanagement dienstverlening. Zo zorgen we voor het in kaart brengen en benutten van kwaliteiten en het ontwikkelen van talenten. Hierdoor past het werk bij de medewerker en vergroten we werkgeluk én productiviteit. Dat noemen wij werken vanuit waarde.

  • Durf te doen

    Wij geloven dat door te doen en te experimenteren de mooiste inzichten ontstaan. Iets nieuws doen is vaak spannend. Daarvoor moet je durven. Begeleiden in het durven doen, is onze specialiteit. Door te luisteren, doorgronden, motiveren en activeren werken we aan een leven lang werkgeluk.

  • Oplossingsgerichte methodiek

    Wij werken vanuit de wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek “oplossingsgericht coachen”. We dragen geen kant en klare oplossingen aan, maar doen aanspraak op het oplossend vermogen van een medewerker. Zo zetten wij deze in zijn of haar kracht en zorgen we voor duurzame oplossingen.

  • Veilig en professioneel

    Wij garanderen optimale privacy en veiligheid van data en zijn ISO 27001 en 9001 gecertificeerd. Onze professionals zijn gediplomeerd en gecertificeerd en bieden effectieve begeleiding met geschikte tools voor iedere situatie.

Succesvol mobiliteitscentrum

Ons mobiliteitscentrum verbindt actief bedrijven aan het netwerk van Amplooi.

Kennis van de lokale arbeidsmarkt

Ons team van professionals werkt door heel Nederland. Dit zorgt ervoor dat we kennis hebben van de arbeidsmarkt in de regio. Ons netwerk is breed en divers en vanuit het mobiliteitscentrum onderhouden we regelmatig contact. Zo zien we niet alleen zichtbare, maar ook onzichtbare kansen en vacatures. Op deze manier hebben we scherp zicht op kansrijke uitstroom functies en maken we de kans op een baan zo groot mogelijk.

Onze enthousiaste Mobiliteitsexperts en Arbeidsmakelaars

Loopbaancaoching ervaringen

Luuk Medewerker

Ik heb een prima baan, maar was aan het eind van de dag altijd erg moe. Met mijn loopbaancoach heb ik onderzocht welke taken mij wel en geen energie geven. Door hier met mij werkgever over in gesprek te gaan, heb ik nu weer een baan die mij energie geeft.

Maartje Medewerker

Ik wist niet goed wat mijn kwaliteiten waren en hoe ik dit moest omschrijven in mijn CV. Met mijn coach heb ik verschillende opdrachten gedaan en een mooi CV opgemaakt.

Marieke Leidinggevende

Ik raad het iedereen aan om af en toe naar een loopbaancoach te gaan. In mijn team merk ik dat het medewerkers weer aan het denken zet over wat ze doen en willen. Dit zorgt voor meer passie voor het werk.

Amplooi TalentLabs

TalentLab: Inclusief werven

Vervul vacatures die maanden openstaan én draag bij aan kansengelijkheid en diversiteit op de arbeidsmarkt. Benut onbenut talent door vaker te kiezen voor de minder voor de hand liggende optie en uit een andere vijver te vissen. Durf te kiezen voor een ‘out of the box’ optie en weet om welke manieren jij je als werkgever kunt laten ondersteunen en je financiële risico’s beperkt en zakelijk profiteert van inclusief werkgeverschap.

Prijs: €1.495,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen

TalentLab: Eigenaarschap

Vergroot als werkgever eigenaarschap bij je medewerkers, als het gaat om taken, verantwoordelijkheden en hun eigen loopbaan. Ken de randvoorwaarden voor het tonen van eigenaarschap en weet welke positieve invloed jij hierop kunt uitoefenen. Begrijp de theorie achter eigenaarschap en krijg tijdens deze workshop praktische tips waar jij direct mee uit de voeten kunt. Op naar een wendbaar team dat vanuit eigenaarschap een gezamenlijk doel bereikt!

Prijs: €1.495,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen

TalentLab: Wet Verbetering Poortwachter voor leidinggevenden

Houdt effectief en doelgericht regie op langdurig verzuim van medewerkers. Krijg tijdens deze workshop inzicht in de sleutelmomenten, dossieropbouw, beleving en effectieve benadering. Op naar een spoedige terugkeer naar werk en een waterdicht dossier!

Prijs: €1.495,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen
Inge Groenenstein

Meer weten over wat we voor je kunnen doen?

Aarzel niet om ons te bellen of een bericht te sturen.