Assessment bij Re-integratie

Met inzicht en motivatie kom je verder

Als u door ziekte of andere omstandigheden op een kruispunt in uw loopbaan bent gekomen, heeft u allerlei vragen. Wie bent u precies en hoe bent u op het punt gekomen waar u nu staat? Welke rollen passen bij u en waar ligt uw hart? Het valt soms niet mee om de omstandigheden en uw persoonlijke reactie daarop uit elkaar te houden. Het Amplooi assessment geeft u een eerlijk en objectief antwoord.

Het Amplooi assessment is een:

  • Wetenschappelijk onderbouwd onderzoek, met gevalideerde resultaten.
  • Een toegankelijk assessment. Wat uw niveau ook is, u kunt de vragenlijsten online invullen.

Waardevol zelfinzicht

Het Amplooi assessment levert verbazend veel inzichten op. U krijgt een helder beeld van uzelf als mens en als professional. Het accent ligt daarbij op uw gedrag. Welk gedrag laat u in verschillende omstandigheden zien en waarom? Welke keuzes maak u met uw hoofd, wat zijn uw innerlijke drijfveren, over welke competenties beschikt u en wat kunt u mentaal aan?

Achtergrond

Er wordt gebruik gemaakt van de My Motivation Insights Kleurentest. Deze online vragenlijst is gebaseerd op het model van drijfveren dat de Amerikaanse psycholoog dr. Clarence W. Graves in 1971 na jarenlang onderzoek heeft geformuleerd. Graves gaat er daarbij vanuit, dat mensen van nature zo adequaat mogelijk willen reageren op bepaalde omstandigheden. Om te kunnen overleven of om zich verder te ontwikkelen. Het gedrag dat we daarbij laten zien is bepalend voor ons functioneren. Het zijn de achterliggende drijfveren die bepalen hoe wij met de omstandigheden – of de verandering daarvan – omgaan. Beck en Cowan werkten het gedachtegoed van Graves verder uit in hun boek Spiral Dynamics. Zij onderscheiden daarbij zeven verschillende drijfveren, ieder aangeduid met een eigen kleur.

Iedereen heeft zijn of haar eigen persoonlijke voorkeuren ontwikkeld die passen bij de omstandigheden waarin we zijn opgegroeid. Daarbij gaat het altijd om een combinatie van de zeven drijfveren, een combinatie die voor iedereen anders ligt. Een groot voordeel van deze persoonlijkheidstest is dat mensen niet in een hokje geplaatst worden. De uitslag van de persoonlijkheidstest zegt niet dat iemand bijvoorbeeld alleen rood of groen is. Ieder mens bezit alle zeven kleuren in meer of mindere mate. Een combinatie van al deze kleuren vormen dan het kleurenprofiel.

Verschillende toepassingen

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om uzelf beter te willen leren kennen. Voorbeelden van vragen die tot inzet van de Werkwijzer kunnen leiden:

  • Wie ben ik precies en welke persoonlijke factoren spelen in mijn huidige situatie een rol?
  • Welke beroepen sluiten aan bij mijn interesses en voorkeuren?
  • Wat kan ik aan? Hoe gedraag ik mij onder druk?
  • Hoe kan ik de regie houden in mijn situatie?
  • In wat voor werkomgeving kom ik het beste tot mijn recht? Bij welke type organisaties pas ik het beste?

Met behulp van een gevalideerde vragenlijst wordt er een persoonlijk kleurenprofiel samengesteld. De kleurentest kan online worden ingevuld en duurt ongeveer 20 minuten. De uitslag hiervan wordt vertaald naar een profiel met zeven kleuren. Deze kleuren staan voor de zeven dominante drijfveren.

In het rapport van de kleurentest wordt naast het profiel ook uitgebreid aandacht besteed aan wat dit profiel voor jou in de praktijk betekent. In welke werkomgeving zal jij je prettig voelen.

Door inzicht verder komen

Het Amplooi assessment levert veel inzichten op. De vraag is: wat doet u ermee? Hoe legt u de bevindingen uit? Onze mobiliteitsexperts ondersteunen u daarbij. We hebben gecertificeerde specialisten in dienst, die hiervoor zijn opgeleid. In een persoonlijk gesprek trekken we samen onze conclusies. Een belangrijke stap als u op zoek bent naar nieuwe perspectieven!

Met inzicht komt u verder

Contact

Wilt u meer weten over onze werkwijzer? Neem dan contact op met ons. Bel ons op 088-0223815 of stuur een email naar info@amplooi.nl

YanaIvachtchenko-d-1238-0392

Hoe Amplooi passend werk mogelijk maakt

Wij zorgen voor inzicht in kwaliteiten en talenten. Hierdoor past het werk bij een medewerker en andersom. Zo vergroten werkgeluk én productiviteit. Dat noemen wij werken vanuit waarde.

Bekijk waar wij je bij kunnen helpen:

Gediplomeerde & gecertificeerde professionals

Optimale privacy & veiligheid van data (ISO)

Betrokken en maatschappelijk verantwoord

Snelheid staat bij ons centraal, zowel in start als opschalen.

YanaIvachtchenko

Meer weten over wat we voor je kunnen doen?

Aarzel niet om ons te bellen of een bericht te sturen.