Amplooi - experts in arbeidsmobiliteit

Het outplacementtraject

Soms is een overstap nodig om uw weg te kunnen vervolgen

Amplooi heeft een outplacementtraject ontwikkeld waarbij wordt gekeken naar uw individuele wensen en behoeftes. Professionele begeleiding die de kans vergroot op de volgende uitdaging, het proces versnelt en daarnaast de duurzame inzet bevordert. Een goede werkgever zal ten alle tijden open staan voor outplacement.

Het outplacementtraject van Amplooi

Ons outplacementtraject kent twee fases. De eerste fase wordt de mobiliseringsfase genoemd. De tweede fase is de bemiddelingsfase. Elke fase van het traject begint met een plan van aanpak en eindigt met een rapportage en een concreet voorstel voor het trajectplan. Middels deze weg blijft het outplacementtraject overzichtelijk en zijn wij resultaatgericht bezig. Er wordt van uzelf verwacht dat u ook actief bezig bent in het gehele proces. Zo halen we samen het beste resultaat.

In deze fase vindt de kennismaking met een mobiliteitsexpert plaats. Tijdens een gesprek wordt duidelijk wat uw achtergrond, wensen en mogelijkheden zijn. Aan de hand van de vergaarde informatie wordt uw profiel geschetst en een plan van aanpak gemaakt. Hiermee wordt er vervolgens toegewerkt naar het beantwoorden van de meest belangrijke vraag: waar wil en kan u naartoe?

Tijdens de mobiliseringsfase kunnen afhankelijk van uw behoefte de volgende onderdelen plaatsvinden:

 • Coachende gesprekken gericht op het afscheid nemen en mentaal voorbereiden voor de volgende stap.
 • Inzet assessments zoals persoonlijkheids- en beroepentesten. Hiermee worden uw persoonlijkheden en drijfveren inzichtelijk.
 • Voorbereiden op de arbeidsmarkt. Assistentie bij het aanmaken van een passende CV en LinkedIn. Ook wordt er gekeken wat er nog meer gedaan kan worden om een eventuele sollicitatie goed voor te bereiden.

Aan het einde van de mobiliseringsfase bent u klaar om de arbeidsmarkt actief te gaan benaderen.

In deze fase wordt de arbeidsmarkt actief benaderd. Hierbij krijgt u de nodige ondersteuning van een arbeidsmakelaar. Dit is een expert in het vinden van een passende werkplek. Er worden duidelijke afspraken gemaakt met de mobiliteitsexpert over de activiteiten. Zowel u als de mobiliteitsexperts zoeken actief naar vacatures en creëren samen zoveel mogelijk kansen waarbij er rekening wordt gehouden met uw wensen. Het online loopbaanportaal van Amplooi, Jobport, wordt in deze fase geraadpleegd. Tevens wordt u getraind  in het voeren van gesprekken. Hierbij kan gedacht worden aan sollicitatietraining en oefengesprekken. Ook kan het voorkomen dat er teleurstellingen verwerkt moeten worden. Ook dan is de mobiliteitsexperts uw aanspreekpunt. Naast de face-to-face gesprekken vinden er ook gesprekken plaats op afstand. Dit scheelt voor zowel u als ons veel tijd. Deze gesprekken en begeleiding zijn onderdeel van ons resultaatgerichte outplacementtraject.

Waarom kiezen voor Amplooi als outplacementbureau?

Wij van Amplooi vinden dat iedereen recht heeft op een leven lang vol met passie en uitdaging te kunnen werken. Wij bieden een resultaatgericht proces met korte doorlooptijden en duidelijke communicatie. Waarom Amplooi en wat kunnen onze experts voor u betekenen?

 • Individuele begeleiding door een mobiliteitsexpert die u weet te stimuleren.
 • Kennis van de arbeidsmarkt door de inzet van een arbeidsmakelaar.
 • Keuze uit verschillende assessments passend bij uw niveau en de situatie.
 • Uitgebreide mogelijkheden tot individuele trainingen: solliciteren, netwerken, presenteren en social media.
 • Ondersteuning bij het opstellen en verbeteren van uw CV en sollicitatiebrief.
 • Het motiveren voor een actieve houding in het jobhuntingproces.
 • Zeer korte lijnen en snelle schakelmomenten: intakemoment kan plaatsvinden binnen vijf werkdagen.
 • Adviesfunctie naar uw werkgever met betrekking tot wet- en regelgeving.
 • Wij beschikken over kwaliteitskeurmerken zoals Blik op Werk en ISO. Daarnaast zijn wij aangesloten bij de brancheorganisatie OVAL.

Succesvol Mobiliteitscentrum

Het Mobiliteitscentrum verbindt bedrijven en uitstroommogelijkheden aan Amplooi. De arbeidsmakelaars van Amplooi werken gezamenlijk vanuit het Mobiliteitscentrum. Hierbij maken zij gebruik van het netwerk van Amplooi, hun eigen netwerk, vinden zij uitstroommogelijkheden en hebben zij een overzicht van beschikbare vacatures en mogelijkheden. Hierdoor worden uw mogelijkheden op een nieuwe baan aanzienlijk groter.

Vergroot de kansen

Als outplacementbureau beschikken wij over Jobport, onze eigen online loopbaanportaal. Dit verhoogt de kans op het vinden van een nieuwe baan aanzienlijk. De voordelen van ons Mobiliteitscentrum in combinatie met Jobport zijn:

 • Overzicht in alle (sollicitatie)activiteiten;
 • Exclusieve uitstroombedrijven en mogelijkheden;
 • Bedrijvenzoekmachine voor oriënteren, netwerken en open sollicitaties naar exclusieve uitstroommogelijkheden;
 • Beroepenoriëntatie: gestructureerd beroepen verkennen met de daarbij de arbeidsmarkt trends en beroepen video’s;
 • Persoonlijk loopbaanadvies op basis van ervaring, interesses, belastbaarheid en ervaring;
 • Vertaling functionele mogelijkhedenlijst naar minimaal 800 beroepen voor de top vijf matches;
 • Exclusieve e-learnings en loopbaantesten.

Veelgestelde  vragen

Outplacement kan u helpen bij het vinden van een nieuwe baan als u boventallig bent geworden.

De kosten van outplacement wordt vaak opgenomen door de werkgever. Maar dit is afhankelijk van de afspraken die er zijn gemaakt bij het ontbinden van de arbeidsovereenkomst.

Outplacement is voor u als werknemer als u wordt ontslagen of door omstandigheden boventallig wordt.

Outplacement wordt aangeboden zodra u en uw werkgever afscheid nemen van elkaar en de arbeidsovereenkomst gaan ontbinden.

Gemiddeld duurt een outplacementtraject 6 maanden. Maar omdat outplacement maatwerk is, kan dit ook 3 of 9 maanden zijn.

Outplacement

In de onderstaande video laten wij u zien wat re-integratiebedrijf Amplooi voor u kan doen.

Contact

Wilt u meer weten over outplacement?  Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer
088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Bel nu
Download het productblad over Outplacement

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.