Header 6.3 1

Jobhunting

In de zoektocht naar ander werk, sta je niet alleen

Jobhunting is in de mobiliteitstrajecten re-integratie spoor 2 en outplacement een belangrijk onderdeel om tot het gewenste resultaat te komen in de vorm van een nieuwe baan of werkervaringsplaats. Ook bij de mobiliteitstrajecten loopbaancoaching is het een mooie aanvulling om tot het concreet geformuleerde doel te komen. Jobhunting en Jobport (online vacaturebank) zijn vaste onderdelen van de complete trajecten en afzonderlijk in te kopen.

Wat is jobhunting?

Bij jobhunting wordt een arbeidsmakelaar (een jobhunter) ingezet om gericht te zoeken naar een betaalde baan. Dit kunnen belacties zijn aan de hand van bellijsten die in samenwerking met de medewerker zijn opgesteld. Deze bellijsten bevatten in eerste instantie Amplooi (eigen) netwerkpartners die binnen de zoekrichting vallen maar indien de medewerker een eigen netwerk heeft worden ook daar de partners van meegenomen. Daarnaast zal de arbeidsmakelaar (jobhunter) ook “koud” bellen naar bedrijven en instellingen om nieuwe ingangen te vinden. Jobport, ons online vacatureportaal, wordt hiervoor als ondersteunende tool ingezet.

De arbeidsmakelaar maakt gebruik van het netwerk van Amplooi en opent nieuwe netwerken in de richting van het vastgestelde zoekprofiel. Jobhunting is gericht op het behalen van resultaat in de vorm van een plaatsing in een baan of een werkervaringsplaats. Dit kan in de vorm van een arbeidsovereenkomst, detacheringovereenkomst of stageplek zijn, die soms ook als vrijwilligersovereenkomst worden aangeboden. Hierbij zal rekening worden gehouden met de opbouw van de belastbaarheid (FML), haalbaarheid (afspraken over taken en doelstellingen) om zodoende toetreding te vinden tot de arbeidsmarkt.

Onderdelen van jobhunting

De onderdelen van jobhunting zijn:

 • Intake. De intake bestaat uit voorbereidende opdrachten, een persoonlijk profiel, plan van aanpak en een intakegesprek: Welke beperkingen spelen een rol? Waar kan u naartoe en welke stappen worden ondernomen om een nieuwe passende en duurzame baan te vinden?
 • Actief zoeken naar vacatures. U wordt gestimuleerd om actief opzoek te gaan naar vacatures.
 • Jobhunting. De arbeidsmakelaar ondersteunt en prikkelt u door middel van het doorsturen van passende vacatures en door u voortestellen bij externe organisaties.
 • Jobport. U ontvangt dagelijks via de online vacature zoekmachine Jobport een gericht aanbod van alle openstaande vacatures in Nederland. De uitstroommogelijkheden, -bedrijven, vacatures en baankansen bij bedrijven die Amplooi aan zich verbonden heeft zijn hierin inzichtelijk.
 • Actief solliciteren en netwerken. Naast wekelijkse sollicitaties wordt zowel uw netwerk als die van de arbeidsmakelaar ingezet.
 • Uitstroom. Wij ondersteunen bij het opstellen van een (detacherings)overeenkomst.
jobhunting

Waarom kiezen voor Amplooi?

Bij Amplooi vinden we dat arbeidsmobiliteit essentieel is voor iedereen die een leven lang met passie en uitdaging wil blijven werken. Met daadkrachtige ondersteuning verbeteren we de mobiliteit van een werknemer. Wij bieden een resultaatgericht proces met korte doorlooptijden, uitgevoerd door zeer ervaren en kundige experts. We beschikken over het Blik op Werk Keurmerk en zijn lid van de brancheorganisatie OVAL.

Succesvol Mobiliteitscentrum

Het Mobiliteitscentrum verbindt actief uitstroommogelijkheden en -bedrijven aan Amplooi waardoor de mogelijkheden voor u aanzienlijk groter zijn. De arbeidsmakelaars van Amplooi werken samen in het Mobiliteitscentrum. Onze ervaren arbeidsmakelaars maken gebruik van het netwerk van Amplooi, onderhouden dagelijks hun eigen netwerk, vinden uitstroommogelijkheden en hebben een actueel beeld van beschikbare vacatures en werkervaringsplaatsen. Organisaties en u kunnen elkaar effectiever vinden omdat uitstroombedrijven en -mogelijkheden aan Amplooi actief, centraal, regionaal en landelijk verbonden zijn aan Amplooi.

Vergroot de baankansen

Deze baankansen zijn inzichtelijk voor u in ons online vacatureportaal Jobport. Dit verhoogt de kans op het vinden van een nieuwe baan aanzienlijk. De voordelen van ons Mobiliteitscentrum in combinatie met Jobport zijn:

 • Vacature zoekmachine met een digitaal overzicht in alle (sollicitatie)activiteiten;
 • Exclusief aan Amplooi verbonden uitstroombedrijven en -mogelijkheden zoals werkervaringsplekken, leer-, werkplekken en vacatures;
 • Bedrijven zoekmachine voor oriënteren, netwerken en open solliciteren naar exclusieve uitstroommogelijkheden;
 • Beroepenoriëntatie: gestructureerd beroepen verkennen met daarbij de arbeidsmarkt trends (stijgende of dalende vraag) en beroepen video’s;
 • Persoonlijk loopbaanprofiel op basis van ervaring, kwaliteiten, interesses en belastbaarheid, die uw medewerker zelf beheert;
 • Vertaling FML naar minimaal 800 beroepen voor de top 5 matches, een verschillende analyse met arbeidsmarktperspectief;
 • Exclusieve loopbaantesten en e-learnings.

Contact

Wilt u meer weten over jobhunting?  Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer
088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Bel nu
Download het productblad over Jobhunting

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.