Ontwikkeladvies

Met behulp van het ontwikkeladvies zorgen we ervoor dat kennis en vaardigheden van medewerkers up-to-date zijn en blijven. 

Ontwikkeladvies Toekomstperspectief en ontwikkelkansen in kaart

De arbeidsmarkt is continue in beweging. Met het ontwikkeladvies zorgen we ervoor dat de kennis en vaardigheden van een medewerker up-to-date blijven. We bekijken de huidige situatie en het toekomstperspectief van de medewerker. Vervolgens brengen we ontwikkelbehoeftes in kaart. Zo zorgen we ervoor dat de medewerker aantrekkelijk blijft voor de arbeidsmarkt en een leven lang met plezier blijft werken.

Vanaf 1 april 2022 kunnen medewerkers, die een opleidingsniveau tot en met MBO 2 hebben, met behulp van ‘NL Leert Door’ kosteloos een ontwikkeltraject volgen. Neem gerust contact op voor extra informatie hierover.

Inhoud van het traject

Lees hieronder hoe het ontwikkeladvies er voor u uitziet. 

Situatieschets en persoonsprofiel

We gaan eerst zorgen voor een goed beeld van de situatie van uw medewerker. Waar staat deze nu? Welke competenties zijn belangrijk in zijn of haar werk? We voeren gespreken over werk, interesses en kwaliteiten. Op basis hiervan stellen we een persoonsprofiel op. 

Toekomstoriëntatie

Dan kijken we vooruit. Aan de hand van een arbeidsmarktscan onderzoeken we waar, voor uw medewerker, de kansen en uitdagingen van de toekomst zich bevinden. Is het werk dat uw medewerker nu doet over een paar jaar nog hetzelfde? Of zijn er trainingen nodig om aan de eisen van de dynamische arbeidsmarkt te kunnen blijven voldoen?

Ontwikkelplan

Samen met uw medewerker maken we een concreet plan met acties die uw medewerker kan ondernemen om zich te ontwikkelen. Zo zorgen we ervoor dat uw medewerker voorbereid is op de toekomst en zo lang mogelijk met plezier kan blijven werken. 

Situatieschets en persoonsprofiel

We gaan eerst zorgen voor een goed beeld van jouw situatie. Waar sta je nu? Welke competenties zijn belangrijk voor jouw werk? Met de mobiliteitsexpert die het traject begeleidt voer je gespreken over werk, interesses en kwaliteiten. Op basis hiervan stellen we jouw persoonlijke persoonsprofiel op. 

Toekomstoriëntatie

Dan kijken we vooruit. Aan de hand van een arbeidsmarktscan onderzoeken we waar in de toekomst jouw kansen en uitdagingen zich bevinden. Is het werk dat je nu doet over een paar jaar nog steeds hetzelfde? Of zijn er trainingen nodig om aan de eisen van de dynamische arbeidsmarkt te kunnen blijven voldoen?

Ontwikkelplan

We maken een concreet plan met acties die je kunt ondernemen om je te ontwikkelen. Zo zorgen we ervoor dat je voorbereid bent op de toekomst en zo lang mogelijk met plezier kunt blijven werken. 

Zo maken we van het traject een succes

We pakken onze trajecten gestructureerd aan. Bekijk hier hoe we zorgen voor mooie resultaten.

Snelle start van het traject

Snelle start van het traject

Binnen 24 uur na aanmelding nemen we contact op. Binnen vijf werkdagen plannen we het intakegesprek met u in.

Heldere communicatie

Heldere communicatie

Communicatie is van cruciaal belang voor succesvolle trajecten. We communiceren helder over verwachtingen en voortgang. Tussentijds zijn we goed bereikbaar en staan we klaar voor vragen en advies op maat.

Altijd in de buurt

Altijd in de buurt

Ons team werkt vanuit verschillende locaties verspreid over heel Nederland. Zo bieden wij landelijke dekking en garanderen we kennis van de lokale arbeidsmarkt.

Groot netwerk

Groot netwerk

Wij hebben een eigen mobiliteitscentrum vanuit waar onze arbeidsmakelaars werken. Dit zijn professionals gespecialiseerd in het vinden en creëren van kansen op de arbeidsmarkt. Zij werken verspreid door heel Nederland en hebben een breed en divers netwerk.

Kwaliteit bewaken

Kwaliteit bewaken

Gedurende het traject bewaken we de klanttevredenheid. Daarnaast vragen we na afloop om deel te nemen aan ons klanttevredenheidsonderzoek. Met deze input blijven wij ons verbeteren en borgen we kwaliteit.

Binnen 24 uur contact

Snelle start van het traject

Groot netwerk

Altijd in de buurt

Vraag een offerte aan

Wij maken werken vanuit waarde mogelijk

Wij zijn Amplooi en expert in de begeleiding en ontwikkeling van personeel. Dat doen wij met onze werkvermogen, arbeidsmobiliteit en talentmanagement dienstverlening. Zo zorgen we voor het in kaart brengen en benutten van kwaliteiten en het ontwikkelen van talenten. Hierdoor past het werk bij de medewerker en vergroten we werkgeluk én productiviteit. Dat noemen wij werken vanuit waarde.

  • Durf te doen

    Wij geloven dat door te doen en te experimenteren de mooiste inzichten ontstaan. Iets nieuws doen is vaak spannend. Daarvoor moet je durven. Begeleiden in het durven doen, is onze specialiteit. Door te luisteren, doorgronden, motiveren en activeren werken we aan een leven lang werkgeluk.

  • Oplossingsgerichte methodiek

    Wij werken vanuit de wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek “oplossingsgericht coachen”. We dragen geen kant en klare oplossingen aan, maar doen aanspraak op het oplossend vermogen van een medewerker. Zo zetten wij deze in zijn of haar kracht en zorgen we voor duurzame oplossingen.

  • Veilig en professioneel

    Wij garanderen optimale privacy en veiligheid van data en zijn ISO 27001 en 9001 gecertificeerd. Onze professionals zijn gediplomeerd en gecertificeerd en bieden effectieve begeleiding met geschikte tools voor iedere situatie.

Succesvol mobiliteitscentrum

Ons mobiliteitscentrum verbindt actief bedrijven aan het netwerk van Amplooi.

Kennis van de lokale arbeidsmarkt

Ons team van professionals werkt door heel Nederland. Dit zorgt ervoor dat we kennis hebben van de arbeidsmarkt in de regio. Ons netwerk is breed en divers en vanuit het mobiliteitscentrum onderhouden we regelmatig contact. Zo zien we niet alleen zichtbare, maar ook onzichtbare kansen en vacatures. Op deze manier hebben we scherp zicht op kansrijke uitstroom functies en maken we de kans op een baan zo groot mogelijk.

Onze enthousiaste Mobiliteitsexperts en Arbeidsmakelaars

Ontwikkeladvies ervaringen

Stijn Medeweker

Ik vond het een prettig traject, waarbij goed geluisterd en gekeken wordt naar je wensen en behoefte (op basis van verschillende testen en vragenlijsten). Ik heb uit dit traject geleerd dat het belangrijk is niet in hokken te denken. Het volgen van een bepaalde opleiding wil nog niet zeggen dat je ook alleen in deze richting een loopbaan kan uitstippelen. Mijn coach heeft mij juist geholpen om eens verder te kijken dan de kaders die ik mezelf voorhoud. 

Remy Leidinggevende

Binnen onze organisatie heeft iedereen het ontwikkeladvies gevolgd. We vinden het belangrijk dat medewerkers nadenken over hun loopbaan en bewuste keuzes maken. De begeleiding door Amplooi is creatief en praktisch.

Farah Medewerker

Mijn coach luisterde goed en heeft door het stellen van kritische vragen mij een spiegel voorgehouden. Nu weet ik veel beter hoe ik mij kan ontwikkelen en wat bij mij past.

Amplooi TalentLabs

TalentLab: Inclusief werven

Vervul vacatures die maanden openstaan én draag bij aan kansengelijkheid en diversiteit op de arbeidsmarkt. Benut onbenut talent door vaker te kiezen voor de minder voor de hand liggende optie en uit een andere vijver te vissen. Durf te kiezen voor een ‘out of the box’ optie en weet om welke manieren jij je als werkgever kunt laten ondersteunen en je financiële risico’s beperkt en zakelijk profiteert van inclusief werkgeverschap.

Prijs: €1.495,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen

TalentLab: Eigenaarschap

Vergroot als werkgever eigenaarschap bij je medewerkers, als het gaat om taken, verantwoordelijkheden en hun eigen loopbaan. Ken de randvoorwaarden voor het tonen van eigenaarschap en weet welke positieve invloed jij hierop kunt uitoefenen. Begrijp de theorie achter eigenaarschap en krijg tijdens deze workshop praktische tips waar jij direct mee uit de voeten kunt. Op naar een wendbaar team dat vanuit eigenaarschap een gezamenlijk doel bereikt!

Prijs: €1.495,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen

TalentLab: Wet Verbetering Poortwachter voor leidinggevenden

Houdt effectief en doelgericht regie op langdurig verzuim van medewerkers. Krijg tijdens deze workshop inzicht in de sleutelmomenten, dossieropbouw, beleving en effectieve benadering. Op naar een spoedige terugkeer naar werk en een waterdicht dossier!

Prijs: €1.495,-
Soort: Hybride (online of fysiek)
Groepsgrootte: In overleg, van compacte teams tot aan gehele afdelingen.

Verder lezen
YanaIvachtchenko

Meer weten over wat we voor je kunnen doen?

Aarzel niet om ons te bellen of een bericht te sturen.