SLIM-subsidie bij Amplooi

“Ontwikkel menselijk kapitaal met behulp van de SLIM-subsidie voor een toekomstbestendige organisatie”

Investeren in uw medewerkers levert uw organisatie hogere productiviteit, minder verzuim, meer werkplezier en bevlogen medewerkers op. Dit zorgt ervoor dat uw organisatie kan meebewegen met de constant veranderende maatschappij. Zo kunt u groeien en bent u de concurrentie een stap voor.

Ook de overheid ziet de noodzaak van het ontwikkelen van medewerkers in en stelt daarom de SLIM subsidie in 2021 weer beschikbaar. Maak gebruik van deze subsidie en zorg voor een optimaal ontwikkelde organisatie voor een minimale investering. Amplooi is expert in het ontwikkelen van medewerkers en wij begeleiden u graag om hier actief mee aan de slag te gaan.

De SLIM-subsidie

SLIM is de afkorting voor ‘Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen’. Het kabinet wil met de SLIM-subsidie leren en ontwikkelen in het MKB stimuleren. Werkgevers die hun mensen in staat stellen zich continu te ontwikkelen, weten de beste mensen aan zich te binden en daar wordt hun bedrijf succesvoller van. Werknemers die zich continu blijven ontwikkelen, hebben een grotere kans op een succesvolle loopbaan met leuk werk en een goed inkomen.

Wat houdt de SLIM-regeling in?

Net als in 2020 kunt u in 2021 opnieuw een aanvraag doen voor de SLIM-regeling; de SLIM-subsidie. Dat kan als mkb-onderneming van 2 maart tot en met 31 maart en van 1 september tot en met 30 september. Als grootbedrijf of als samenwerkingsverband zal het tijdvak om een subsidieaanvraag in te dienen korter zijn. Dit tijdvak loopt van 1 juni tot en met 30 juni. Wilt u aanspraak maken op deze SLIM-regeling? Wij kunnen dit voor u in werking stellen, contacteer ons!

Voor wie is de SLIM-subsidie?

De SLIM-subsidie kan door het MKB, samenwerkingsverbanden en grootbedrijven uit de landbouw-, horeca en recreatiesector aangevraagd worden.

Aanvraag rondes

 • 2 maart t/m 31 maart 2021 voor MKB-ondernemers
 • 1 juni t/m 30 juni 2021 voor Grootbedrijf en samenwerkingsverbanden
 • 1 september t/m 30 september 2021 voor MKB-ondernemers

Ontwikkelbehoeftes vind je in elke organisatie

Soms zijn ontwikkelbehoeftes van organisaties nog niet meteen duidelijk. Toch zijn ze bij elke organisatie aanwezig. Dat is niet vreemd, aangezien de maatschappij constant in beweging is. Denk bijvoorbeeld aan digitalisering, technologische ontwikkelingen, langer door werken, krapte op de arbeidsmarkt, snellere veroudering van kennis. Om met deze ontwikkelingen mee te kunnen bewegen zijn veerkracht en wendbaarheid in uw organisatie nodig. Deze kenmerken zijn te realiseren door uw medewerkers klaar te stomen voor de toekomst. Toekomstbestendige medewerkers zorgen voor een toekomstbestendig bedrijf!

Omdat ontwikkelbehoeftes nog niet altijd duidelijk in beeld zijn, is het voor veel organisatie lastig hiermee aan de slag te gaan. Daarnaast zitten aan een investering kosten verbonden, waardoor het belangrijk is in de juiste zaken te investeren. Amplooi is specialist op dit gebied. Omdat elke organisatie anders is, bieden wij een breed pakket aan dienstverlening aan welke specifiek aansluit bij uw organisatie.

De SLIM-subsidie kan onder andere worden ingezet voor het verkrijgen van loopbaan- en ontwikkeladviezen voor werknemers. Amplooi kan deze activiteiten voor u uitvoeren. Denk hierbij aan:

 • Het ontwikkeladvies

Tijdens het ontwikkeladvies worden ontwikkelbehoeftes in kaart gebracht en wordt er advies gegeven hoe uw medewerker aantrekkelijk blijft voor de arbeidsmarkt.

 • Loopbaancoaching

In iedere loopbaan kunt u, als medewerker geconfronteerd worden met vragen of uw huidige baan nog wel aansluit bij uw talenten, dromen en ambities. Om duurzaam inzetbaar te blijven kan loopbaancoaching inzicht geven en helpen om op het goede spoor te blijven.

Stappenplan

Wij ondersteunen en ontzorgen u graag in het ontwikkelen van uw medewerkers in 5 stappen.

 • Plan van aanpak
  Doel: samen met u verkennen we de globale ontwikkelbehoefte. Op basis daarvan werken wij een plan van aanpak voor de subsidieaanvraag uit.
 • Subsidie aanvraag
  Doel: Wij ondersteunen u bij de subsidie aanvraag.
 • Planning ontwikkeltraject
  Doel: samen met u maken we een planning voor het uit te voeren ontwikkeltraject in uw organisatie. Ook kunnen we ondersteunen in het creëren van draagvlak bij uw medewerkers.
 • Uitvoeren ontwikkeltraject
  Doel: Actief aan de slag met uw medewerkers.
 • Evaluatie
  Doel: Het in kaart brengen van de bereikte resultaten.

Door het doorlopen van dit stappenplan is uw organisatie klaar voor de toekomst!

Subsidiebudget

Door de SLIM-subsidie kost het realiseren van een maximaal resultaat u slechts een fractie van de waarde. De subsidie ondersteunt u tot wel 80% in de kosten van een ontwikkeltraject bij Amplooi. Dit is het moment om deze kans aan te grijpen!

Ga nu aan de slag en dan kunt u nog mee in de eerste aanvraagronde van de subsidie. Deze loopt van 2 t/m 31 maart 2021. Er zijn dit jaar meerdere aanvraagrondes. Wij ondersteunen u graag!

Contact

Wilt u meer weten over SLIM-subsidie?  Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer 088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl.

YanaIvachtchenko-d-1238-0392

Hoe Amplooi passend werk mogelijk maakt

Wij zorgen voor inzicht in kwaliteiten en talenten. Hierdoor past het werk bij een medewerker en andersom. Zo vergroten werkgeluk én productiviteit. Dat noemen wij werken vanuit waarde.

Bekijk waar wij je bij kunnen helpen:

Gediplomeerde & gecertificeerde professionals

Optimale privacy & veiligheid van data (ISO)

Betrokken en maatschappelijk verantwoord

Snelheid staat bij ons centraal, zowel in start als opschalen.

YanaIvachtchenko

Meer weten over wat we voor je kunnen doen?

Aarzel niet om ons te bellen of een bericht te sturen.