Re-integratie 2de spoor na een periode van thuis zijn

Bekijk het
verhaal van
Mila

Zien wat nog wel kan

Een medewerker die al even thuis zit laten re-integreren met een 2de spoor traject is een moeilijk proces. Vaak is er wel iets veranderd bij de werknemer en kan deze niet ‘gewoon’ terug aan de slag. Maar wat dan? En wat mag je nog vragen van deze medewerker? Als werkgever heb je meerdere opties. Zo kun je starten met een haalbaarheidsonderzoek. Of met een 1ste spoor perspectiefgesprek waarmee we in kaart brengen wat mogelijk is en waar positieve energie zit. Onze arbeidsdeskundigen en mobiliteitsexperts werken samen voor maatwerk.

Amplooi-re-integratie-2de-spoor-172A3508-350px

Perspectief bieden

Terugkeren kan betekenen binnen de organisatie of daarbuiten. Afhankelijk van de mogelijkheden en ambities van de medewerker. Uitgangspunt is dat de medewerker plaats krijgt om diens talenten in te zetten. Onze collega’s stimuleren mensen op zoek te gaan naar het vinden van die juiste plaats voor hun talenten. We bieden ondersteuning met het in kaart brengen van de kansen o.a. door het afnemen van een talentscan. Ook realiseren wij een werkervaringsplek (wep) om in uren op te bouwen en begeleiden wij naar werk, ook buiten de organisatie als dat nodig is.

Activatie trajecten

We kennen ook specifieke activatie trajecten voor mensen met extra uitdagingen. Zoals ambtenaren die in een wachtgeldregeling zitten, zieke medewerkers die na 2 jaar ziekte uit dienst gaan of daar waar versneld de mogelijkheid is om elders op te bouwen of versneld aan het werk te gaan. Onze ervaring is dat ook in deze gevallen kijken naar talenten het juiste perspectief biedt. Iedereen wil uiteindelijk weer lekker aan de slag. De arbeidsmakelaars van ons mobiliteitscentrum helpen graag.

Mogelijkheden zien met

Amplooi-Perspectieftraject-800x400px

Perspectieftraject

Neem de eigen regie over jouw loopbaan met een spoor 1 traject.

Amplooi-Spoor-2-re-integratie-800x400px

Spoor 2 re-integratie

Op zoek naar een plek voor meer werkgeluk.

Amplooi-Haalbaarheidsonderzoek-800x400px

Haalbaarheidsonderzoek

Onze arbeidsdeskundigen geven inzicht in en gaan op zoek naar de kansen voor een verkennend spoor 2 traject.

Amplooi-Arbeidsdeskundig-onderzoek-800x400px

Arbeidsdeskundig Onderzoek

Krijg een objectief inzicht en rapport voor een effectieve re-integratie.

Amplooi-re-integratie-2de-spoor-172A3516-350px

Uren opbouwen en vertrouwen winnen

Jouw medewerker heeft het meeste baat bij een op maat gemaakt plan voor terugkeer naar werk. De focus ligt hierbij op ritme opbouwen, uren opbouwen en vertrouwen winnen om weer aan het werk te gaan. Wij bieden hiervoor werkervaringsplekken aan binnen een groot netwerk van bedrijven. Zo kan jouw medewerker op een laagdrempelige manier werk ervaren zonder directe prestatiedruk van de eigen werkomgeving.

Voorbeeld zien van een werkervaringsplek?

Onze coaches en arbeidsdeskundigen staan voor je klaar

Amplooi-Marc-Oostermeyer-300x300px

Marc Oostermeyer

Amplooi-Mirjam-Goossens-300x300px

Mirjam Goossens

Amplooi-Kirsten-van-der-Put-300x300px

Kirsten van der Put

Amplooi-Odele-Jacobse

Odéle Jacobse