Wat is een outplacementbureau?

Een outplacementbureau is een bedrijf dat ontslagen werknemers, of werknemers die ontslagen dreigen te worden, helpt bij hun zoektocht naar een nieuwe baan. Een outplacementbureau wordt vaak ingeschakeld bij een arbeidsconflict, een reorganisatie of wanneer een werknemer vastloopt in zijn of haar carrière. In deze gevallen biedt een outplacementbureau de oplossing aan de hand van een outplacementtraject. Hierin wordt onder begeleiding van een expert gekeken naar een andere baan, soms zelfs een andere werksector, voor de werknemer. Bij een reorganisatie wordt een outplacementbureau vaak ingeschakeld als onderdeel van het sociaal plan dat is afgesproken.

De diensten van een outplacementbureau

Wanneer een outplacementbureau wordt ingeschakeld, wordt er in vrijwel alle gevallen een outplacementtraject uitgestippeld voor de werknemer(s). Bij Amplooi duurt een outplacementtraject gemiddeld zes maanden. Een werknemer doorloopt hierbij eerst de verkennende fase en hierna de arbeidsmarktfase. De eerste fase wordt gebruikt om de kandidaat beter te leren kennen, en wensen en verwachtingen in kaart te brengen. Ook wordt de kandidaat hier klaargestoomd voor de arbeidsmarkt, door CV en social media af te stemmen, aangevuld met trainingen waar nodig. In de arbeidsmarkt fase wordt vervolgens (met behulp van jobhunters) een baan gezocht die bij de werknemer past. Ook hier vindt training en sturing plaats, denk bijvoorbeeld aan sollicitatietraining en hulp bij het afstemmen van de arbeidsovereenkomst.

Hoe kies ik een goed outplacementbureau?

Een veelgestelde vraag: hoe kies ik een goed outplacementbureau? Wat is een goed outplacementbureau? Belangrijk bij het kiezen van een outplacementbureau is dat er een klik bestaat tussen jou en de coach vanuit het outplacementbureau. Ook is het aan te raden om te informeren naar de aanpak die het bureau kiest en de faciliteiten waar je eventueel van gebruik kunt maken, zoals beschikbare trainingen en vacaturebanken.

Amplooi inschakelen voor uw situatie

Wilt u als werkgever of werknemer meer informatie over ons Mobiliteitsprogramma Outplacement? Wij helpen u graag via onze servicedesk 088-0223815 of via ons contactformulier. Maak ook kennis met onze coaches.

duurzame inzetbaarheid

Amplooi inschakelen voor uw situatie

Wilt u als werkgever of werknemer Amplooi inschakelen voor één of meerdere outplacementtrajecten? Of meer informatie over wat Amplooi voor u kan doen als outplacementbureau? Wij helpen u graag via onze servicedesk 088-0223815 of via ons contactformulier. Maak ook kennis met onze coaches.