Header 6.3 1

WGA re-integratie

De grootste obstakels bieden kansen op nieuwe perspectieven

Ontvangt uw (ex-)medewerker een WGA uitkering en bent u als werkgever eigenrisicodrager? Dan kunt u gebruik maken van ons WGA re-integratietraject. Samen gaan we op zoek naar een goede oplossing. Mogelijk is dat een baan bij een nieuwe werkgever.

Het WGA re-integratietraject

Het WGA re-integratietraject bestaat uit twee fasen: de mobiliseringsfase en de bemiddelingsfase.

De mobiliseringsfase

In de mobiliseringfase fase worden de wensen en (benutbare) mogelijkheden in de praktijk in kaart gebracht. Hierdoor kan de arbeidsmarkt binnen enkele weken actief benaderd worden. De stappen in deze fase zijn:

 • Intake. De intake bestaat uit een dossieranalyse, voorbereidende opdrachten, een persoonlijk profiel, plan van aanpak en een intakegesprek: Welke beperkingen spelen een rol? Waar kan uw ex-medewerker naartoe en welke stappen worden ondernomen om een nieuwe passende en duurzame baan te vinden? Hierbij worden de onderzoeken en rapporten uit spoor 1 en 2 geanalyseerd.
 • Persoonlijke analyse m.b.t. acceptatie van de situatie en het mobiliseren van uw ex-medewerker.
 • Inzet assessments, zoals beroepen- en persoonlijkheidstesten, om de mogelijkheden en drijfveren op elkaar af te stemmen.
 • Financiële scenario. We maken een analyse van de financiële situatie van de ex-medewerker, waarbij we uitrekenen wat (gedeeltelijke) werkhervatting voor de ex-medewerker betekent. Dit kan namelijk een belangrijke stimulans zijn.
 • Arbeidsmarktonderzoek en benoemen passend werk. De verkenning van reële mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Zo ontstaat er een duidelijk zoekprofiel waarmee uw medewerker de arbeidsmarkt kan benaderen.

De bemiddelingsfase

In de tweede fase gaat de arbeidsmakelaar met uw ex-medewerker aan de slag. De acties in deze fase zijn erop gericht om uw ex-medewerker naar ander passend werk te bemiddelen. De stappen die gezet worden zijn:

 • Actief zoeken naar vacatures. Uw ex-medewerker wordt gestimuleerd om actief op zoek te gaan naar vacatures.
 • Jobhunting. De arbeidsmakelaar ondersteunt en prikkelt uw ex-medewerker door middel van het doorsturen van passende vacatures en het voorstellen van uw ex-medewerker bij externe organisaties.
 • Jobport. Uw ex-medewerker ontvangt dagelijks via de online vacature zoekmachine Jobport een gericht aanbod van alle openstaande vacatures in Nederland.
 • Actief solliciteren en netwerken. Naast wekelijkse sollicitaties wordt zowel het netwerk van uw ex-medewerker als die van de arbeidsmakelaar ingezet.
 • Uitstroom. Indien er een passende baan is gevonden ondersteunen we bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst.
WGA

Resultaat van de dienstverlening

De ex-medewerker is weer in een dagelijkse werkritme op basis van zijn oorspronkelijke contracturen, ook wel proefplaatsing genoemd. Deze proefplaatsing kan leiden tot een definitieve plaatsing waarbij uw ex- medewerker een contract krijgt aangeboden bij de nieuwe werkgever.

Is dit niet mogelijk dan kan het traject gecontinueerd worden met een outplacementtraject, waarin de ex-medewerker begeleid wordt naar betaalde arbeid.

Waarom kiezen voor Amplooi?

Bij Amplooi vinden we dat arbeidsmobiliteit essentieel is voor iedereen die een leven lang met passie en uitdaging wil blijven werken. Met daadkrachtige ondersteuning verbeteren we de mobiliteit van een werknemer. Wij bieden een resultaatgericht proces met korte doorlooptijden, uitgevoerd door zeer ervaren en kundige experts.

 • Wij hebben maar één doel: het vinden van passend werk voor uw medewerkers en een compleet re-integratie dossier voor u als werkgever.
 • Wij beschikken over actuele kennis van het ontslag- en arbeidsrecht.
 • Als re-integratiebedrijf bieden wij individuele maatwerk begeleiding aan de ex-medewerker bij het zoeken naar passend werk.
 • Als werkgever krijgt u toegang tot ons klantportaal waarin u 24 uur per dag het dossier kan inzien.
 • We beschikken over het Blik op Werk Keurmerk en zijn lid van de brancheorganisatie OVAL.

Succesvol Mobiliteitscentrum

Het Mobiliteitscentrum verbindt actief uitstroommogelijkheden en -bedrijven aan Amplooi waardoor de mogelijkheden voor uw medewerker aanzienlijk groter zijn. De arbeidsmakelaars van Amplooi werken samen in het Mobiliteitscentrum. Onze ervaren arbeidsmakelaars maken gebruik van het netwerk van Amplooi, onderhouden dagelijks hun eigen netwerk, vinden uitstroommogelijkheden en hebben een actueel beeld van beschikbare vacatures en werkervaringsplaatsen. Organisaties en uw medewerker kunnen elkaar effectiever vinden omdat uitstroombedrijven en -mogelijkheden aan Amplooi actief, centraal, regionaal en landelijk verbonden zijn aan Amplooi.

Vergroot de baankansen

Deze baankansen zijn inzichtelijk voor uw medewerker in ons online vacatureportaal Jobport. Dit verhoogt de kans op het vinden van een nieuwe baan aanzienlijk. De voordelen van ons Mobiliteitscentrum in combinatie met Jobport zijn:

 • Vacature zoekmachine met een digitaal overzicht in alle (sollicitatie)activiteiten;
 • Exclusief aan Amplooi verbonden uitstroombedrijven en -mogelijkheden zoals werkervaringsplekken, leer-, werkplekken en vacatures;
 • Bedrijven zoekmachine voor oriënteren, netwerken en open solliciteren naar exclusieve uitstroommogelijkheden;
 • Beroepenoriëntatie: gestructureerd beroepen verkennen met daarbij de arbeidsmarkt trends (stijgende of dalende vraag) en beroepen video’s;
 • Persoonlijk loopbaanprofiel op basis van ervaring, kwaliteiten, interesses en belastbaarheid, die uw medewerker zelf beheert;
 • Vertaling FML naar minimaal 800 beroepen voor de top 5 matches, een verschillende analyse met arbeidsmarktperspectief;
 • Exclusieve loopbaantesten en e-learnings.

Contact

Wilt u meer weten over WGA re-integratie?  Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer
088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Download het productblad over WGA Re-integratie
Bel nu

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.