Amplooi - experts in arbeidsmobiliteit

ZW Flex re-integratie

De snelste weg naar andere mogelijkheden

Heeft u te maken met een tijdelijke medewerker die ziek uit dienst gaat, of wordt hij binnen een maand na uitdiensttreding ziek, dan is de werkgever in veel gevallen financieel verantwoordelijk voor de re-integratie van deze medewerker. Dit kan zelfs tot een periode van 10 jaar zijn. Met ons ZW Flex re-integratietraject ondersteunen we de medewerker in het vinden van ander passend werk en wordt de schadelast voor u als werkgever beperkt.

ZW Flex re-integratie

Het ZW Flex re-integratietraject beslaat een periode van drie maanden en bestaat uit drie onderdelen:

 1. Het intakegesprek met uw medewerker.
  De arbeidsmakelaar gaat op basis van de reeds beschikbare documenten uit het dossier in gesprek met uw medewerker. Hierin wordt de situatie en de mogelijkheden van uw medewerker besproken waaruit een intakerapportage volgt.
 2. Organiseren van een werkritmeplek.
  Door de arbeidsmakelaar wordt actief het Amplooi netwerk benaderd voor een passende werkritmeplek. Dit is een onbetaalde werkervaringsplaats, waar er volgens het opbouwschema toegewerkt wordt naar een urenopbouw met tenminste 65% loonwaarde van de oorspronkelijke functie.
 3. Begeleiding van de urenopbouw naar tenminste 65% van de loonwaarde.
  Nadat de medewerker is gestart op de werkritme plek, wordt uw medewerker wekelijks begeleid in de opbouw van de uren volgens het opbouwschema van de bedrijfsarts. Samen wordt toegewerkt naar tenminste 65% van de loonwaarde. Tussentijds wordt de voortgang gevolgd en gerapporteerd aan u als opdrachtgever. Na drie maanden vindt een evaluatiegesprek plaats en kan in de meeste gevallen uw medewerker beter gemeld worden.

Resultaat van de dienstverlening

Uw medewerker heeft een wekelijks werkritme op basis van minimaal 65% van zijn oorspronkelijke contracturen. Indien het niet mogelijk blijkt om het werkritme op te bouwen binnen drie maanden, dan kan het ZW Flex re-integratietraject gecontinueerd worden als een spoor 2 re-integratietraject. Als uw medewerker bijna één jaar ziek is, vindt er een Ziektewetbeoordeling plaats door het UWV. Het UWV beoordeelt of u de ziektewetuitkering kunt stoppen of dat deze nog maximaal één jaar voortduurt.

Succesvol Mobiliteitscentrum

Het Mobiliteitscentrum verbindt actief uitstroommogelijkheden en -bedrijven aan Amplooi waardoor de mogelijkheden voor uw medewerker aanzienlijk groter zijn. De arbeidsmakelaars van Amplooi werken samen in het Mobiliteitscentrum. Onze ervaren arbeidsmakelaars maken gebruik van het netwerk van Amplooi, onderhouden dagelijks hun eigen netwerk, vinden uitstroommogelijkheden en hebben een actueel beeld van beschikbare vacatures en werkervaringsplaatsen. Organisaties en uw medewerker kunnen elkaar effectiever vinden omdat uitstroombedrijven en -mogelijkheden aan Amplooi actief, centraal, regionaal en landelijk verbonden zijn aan Amplooi.

Vergroot de baankansen

Deze baankansen zijn inzichtelijk voor uw medewerker in ons online vacatureportaal Jobport. Dit verhoogt de kans op het vinden van een nieuwe baan aanzienlijk. De voordelen van ons Mobiliteitscentrum in combinatie met Jobport zijn:

 • Vacature zoekmachine met een digitaal overzicht in alle (sollicitatie)activiteiten;
 • Exclusief aan Amplooi verbonden uitstroombedrijven en -mogelijkheden zoals werkervaringsplekken, leer-, werkplekken en vacatures;
 • Bedrijven zoekmachine voor oriënteren, netwerken en open solliciteren naar exclusieve uitstroommogelijkheden;
 • Beroepenoriëntatie: gestructureerd beroepen verkennen met daarbij de arbeidsmarkt trends (stijgende of dalende vraag) en beroepen video’s;
 • Persoonlijk loopbaanprofiel op basis van ervaring, kwaliteiten, interesses en belastbaarheid, die uw medewerker zelf beheert;
 • Vertaling FML naar minimaal 800 beroepen voor de top 5 matches, een verschillende analyse met arbeidsmarktperspectief;
 • Exclusieve loopbaantesten en e-learnings.

Contact

Wilt u meer weten over ZW flex re-integratie?  Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer
088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Download het productblad over ZW flex re-integratie
Bel nu

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.