Verloop van werknemers in een krappe arbeidsmarkt

Bekijk het
verhaal van
Joy

Ik zie jouw wens om mensen te behouden

Op de arbeidsmarkt zijn talenten schaars. Zowel het behouden van talenten als het verbinden aan nieuwe talenten is een uitdaging.

Het is belangrijk het zicht op de eigen talenten te vergroten. Van alle collega’s; want iedereen heeft talent en wil gezien en erkend worden. Meer geld bieden is vaak niet of maar een tijdelijke oplossing. Mensen willen zich ontwikkelen, flexibele werktijden of gewoon iets anders gaan doen na jaren op dezelfde plek. Maar hoe organiseer je dat en behoud je het talent binnen je organisatie?

172A3264

Talentontwikkeling als arbeidsvoorwaarde

Het gesprek voeren over talenten kent risico’s zeggen critici. Het gesprek nooit voeren over talenten is wat ons betreft het grootste risico, want het betekent op termijn onherroepelijk vertrek. Medewerkers komen in fasen van hun leven waarbij ze (gedwongen) worden na te denken over de volgende stap. Vaak weten ze niet wat er allemaal mogelijk is binnen de eigen organisatie, waardoor solliciteren wordt aangewakkerd. Eeuwig zonde.

Verbinden met talent

Medewerkers zelf mee laten denken aan de invulling van hun werk en het takenpakket biedt veel kansen. Het zorgt ervoor dat medewerkers met plezier doen waar ze goed in zijn. Het biedt kansen voor doorstroom van andere medewerkers. En misschien zorgt het er wel voor dat de vacatures die nu open blijven staan veranderen of zelfs (deels) komen te vervallen. De eerste stap voor werkgevers is faciliteren. Vertel welke mogelijkheden je ziet en biedt als werkgever. Waarna de inventarisatie van talenten de logische volgende stap is. Wij helpen je graag.

Versterk talent met

Video
Play Video

Part-up

Zet alle talenten effectief in voor jouw organisatie.

Amplooi Hq21

Wendbaarheidsscan

Voor talenten.

Amplooi-14

Loopbaancoaching

Voor behoud van talent.

172A3307-Uitstroom

Geef talent de ruimte

Stel je eens voor. Jouw medewerkers maken gebruik van een online platform waardoor ze hun talent volledig kunnen inzetten. Ze ontdekken tijdelijke taken of klussen op andere afdelingen of locaties waar ze ontzettend blij van worden. Jouw medewerkers voelen zich totaal in controle van hun loopbaan en kiezen zelf taken op basis van hun talent. Mooi toch? Dit kan met het platform Part-Up, de marktplaats voor talent die ervoor zorgt dat jij de werkgever bent waar talent de ruimte krijgt én blijft.

Kies taken uit op basis van talent

Onze talentcoaches staan voor je klaar

Marc_Oostermeyer-scaled-e1697707386680

Marc Oostermeyer

Mirjam Goossens

Mirjam Goossens

Kirsten_van_der_Put2

Kirsten van der Put

Lauren_Vlijter1

Lauren Vlijter