Outplacementbureau

Als ervaren outplacementbureau begeleiden we medewerkers die boventallig zijn geworden door een reorganisatie of gedwongen ontslag. Samen met Amplooi gaan we richting nieuw werk!

Outplacement traject Voor overtallige medewerkers

Het kan voorkomen dat er geen plek meer is voor medewerkers binnen jouw organisatie. Bijvoorbeeld door een reorganisatie of omdat bepaalde bedrijfsactiviteiten stoppen en functies daarmee komen te vervallen. Je wilt je medewerkers in dat geval het liefste helpen naar een gelijkwaardige functie bij een andere werkgever. Vaak is dit een interessant én gewenst alternatief voor dure ontslagprocedures of hoge ontslagvergoedingen. Als outplacementbureau helpen wij de werkgever om een duidelijk einde van het dienstverband te creëren en de medewerker om zichzelf in een andere organisatie te kunnen ontplooien. 

Via ons outplacementtraject begeleiden we vanuit onze oplossingsgerichte methodiek een medewerker richting een nieuwe baan. Samen met een van onze mobiliteitsexperts gaan we aan de slag met het maken een plan van aanpak. Het traject wordt opgesteld uit verschillende bouwstenen die we kiezen op basis van de behoefte van de medewerker. Zo creëren we waarde én een duidelijk plan voor beide partijen.

Het stappenplan Van ons outplacementtraject

Voor zowel de medewerkers als de werkgever is het zinvol om op een gestructureerde manier een outplacementtraject in te gaan. Wij begeleiden dit graag als outplacementbureau:

 • Kennismakings- en trajectadviesgesprek

  De medewerker en de mobiliteitsexpert die het traject begeleidt, leren elkaar kennen tijdens het trajectadviesgesprek. Via gerichte vragen halen we de behoeftes naar boven. We krijgen inzicht in hoe de loopbaan van tot dusver is verlopen en doen een eerste oriëntatie voor de toekomst. We zetten dit om in een concreet plan van aanpak.

 • Begeleiding op maat

  We bouwen het outplacementtraject modulair op uit verschillende bouwstenen die aansluiten bij de behoeftes van de medewerker(s). Deze bouwstenen vallen binnen onze vaste modules: In beweging, Koers bepalen, Leren solliciteren en Arbeidsmarkt benaderen. Bij de inzet van de bouwstenen houden we rekening met persoonlijke kenmerken, behoeftes en mogelijkheden van uw medewerker. Op deze manier maken we de kans op een nieuwe baan zo groot mogelijk.

 • Groepstrainingen

  Gaan meerdere medewerkers tegelijk een outplacementtraject gaan volgen? Het geven van groepstrainingen of het samenstellen van een programma voor alle medewerkers tegelijkertijd behoort tot de mogelijkheden. Zo werken we efficiënt, maar zorgen ook voor het maatwerk pér medewerker.

Waarde voor alle partijen

Begeleiding op maat

Snelle start via adviesgesprekken

Groepstrainingen of programma

Ervaringen van onze Outplacementbureau trajecten

Rapheal Directeur NuScience

Amplooi is een prettige samenwerkingspartner geweest bij onze grootschalige reorganisatie. Professionele organisatie met fijne mensen.

Stephan Medewerker

Stel je voor: na 31 jaar trouwe dienst ineens op straat. En dan? Solliciteren? Dat is al even terug... Je staat echt even met je mond vol tanden geheel en voor je gevoel hulpeloos aan de rand van de stoep. Gelukkig kwam ik met Amplooi in contact en vond ik de houvast die ik nodig had. Samen met je coach kijk je naar mogelijkheden en vergeet je de onmogelijkheden. Ik heb me er sterker door gevoeld. Door het uitgebreide netwerk van Amplooi is er altijd wel een weg te bewandelen. Kortom: mijn ervaring was top en ik zal het iedereen aanbevelen die met een ontslagsituatie te maken krijgt.

Caroline Medewerker

Ik ben erg blij met de begeleiding die ik heb gekregen. Ik had een super fijne coach met wie ik goed kon praten en die mij echt begreep. Ze stond altijd voor me klaar en was eerlijk en oprecht.

Offerte of adviesgesprek aanvragen voor outplacement

Outplacementbureau begeleiding voor werknemers

Indien je te horen krijgt dat je midden in een reorganisatie zit of dat je functie boventallig is geworden, dan ontstaan er vaak vervelende momenten. Je wilt mogelijk helemaal niet weg óf je weet niet waar je wél heen zou willen. Een laatste redmiddel is dan vaak dat je het besluit aanvecht of maar een ontslagvergoeding accepteert.

Een alternatief is dat je (samen) met je werkgever een outplacementtraject als serieuze optie overweegt. Dit kun je ook zelf aandragen bij je werkgever. Hierin word je door Amplooi begeleid om een gelijkwaardige of zelfs betere functie te vinden bij een andere organisatie. Klinkt goed? Lees dan verder:

Klaar voor de uitdaging van morgen? Via outplacement naar nieuw werk

Als gespecialiseerd outplacementbureau helpen en begeleiden wij je bij het vinden van nieuw werk, wanneer dit bij je huidige werkgever niet meer mogelijk is. We vinden dat jij een eerlijke kans moet krijgen om jezelf elder te ontwikkelen en je talent te ontdekken. Ga je met ons mee op reis via ons stappenplan?

 • Durf te doen

  Wij geloven dat door te doen en te experimenteren de mooiste inzichten ontstaan. Iets nieuws doen is vaak spannend. Daarvoor moet je durven. Begeleiden in het durven doen, is onze specialiteit. Door te luisteren, doorgronden, motiveren en activeren werken we aan een leven lang werkgeluk. 

 • Adviesgesprek & oplossingen

  Het starten met een outplacementtraject kan best spannend zijn. Het zoeken en vinden van een nieuwe baan die bij je past is immers niet in één dag gerealiseerd. Tijdens het trajectadviesgesprek leer jij de mobiliteitsexpert kennen, die jou gedurende het traject begeleidt. Door het stellen van gerichte vragen halen we jouw behoeftes naar boven. We krijgen inzicht in hoe je loopbaan tot dusver is verlopen en kijken voorzichtig vooruit. We maken een concreet plan van aanpak met daarin alle stappen die we samen gaan zetten.

 • Begeleiding op maat

  Jouw outplacementtraject maken we op maat voor jou, met hulp van onze kennis. We bouwen het traject op uit verschillende bouwstenen en kiezen deze samen op basis van jouw behoeftes. Via enkele modules werken we aan je motivatie, jouw toekomstvisie en helpen we je bij solliciteren. Ook begeleiden we bij het benaderen van bedrijven voor jouw nieuwe droombaan!

Regelmatig telefonische afstemming

Toegang tot het Amplooi jobportaal

Driegesprek bij start van het traject

Dé weg naar een jouw nieuwe droombaan

Meer weten? Download de brochure of neem contact op

Je kunt meer informatie downloaden over ons programma, met het hele stappenplan. Óf wil je graag weten of we je kunnen helpen? Bijv. bij het voorstellen van een outplacementtraject bij je werkgever? Neem dan contact op: