Arbeidsdeskundig onderzoek
Inzicht in mogelijkheden
Specificaties:
-
Prijs:
€1.350,-
-
Waar:
Op locatie of online
Deel deze pagina:
Wat is arbeidsdeskundig onderzoek?
Jouw medewerker is al langere tijd ziek of zelfs volledig uitgevallen. Dan is het tijd voor een arbeidsdeskundig onderzoek. Als werkgever wil je graag inzicht hebben in de re-integratiemogelijkheden. Het is dus belangrijk om te onderzoeken of jouw medewerker weer aan de slag kan en hoe het werkvermogen nu is. Dit kan je het beste doen met een arbeidsdeskundig onderzoek. Een gecertificeerde arbeidsdeskundige gaat met jou en je medewerker in gesprek om antwoord te geven op de vraag of jouw medewerker terug kan naar de eigen werkplek. Soms betekent dit dat jouw medewerker buiten de organisatie werk vindt met behulp van een Spoor 2 re-integratie traject.
Waarom dit arbeidsdeskundig onderzoek?
Voordelen bij Amplooi
1
Binnen 1 werkdag contact
3
Binnen 3 weken start onderzoek
35
locaties door heel Nederland
14+
gecertificeerde arbeidsdeskundigen
Voor wie arbeidsdeskundig onderzoek?
Het arbeidsdeskundig onderzoek geeft onafhankelijk advies over wat de re-integratiemogelijkheden zijn voor jouw langdurig zieke medewerker. Rond de 10 maanden verzuim start je een arbeidsdeskundig onderzoek. Dit gebeurt meestal in overleg met de bedrijfsarts en de arbeidsdeskundige voert een vast aantal stappen uit.
Hoe eerder je de re-integratiemogelijkheden weet voor jouw medewerker, hoe beter. Bij kortdurend verzuim wat zich blijft herhalen, of wanneer eerder al duidelijk is geworden dat terugkeer naar werk niet mogelijk is, wil je graag weten wat de volgende stap wordt. Door een arbeidsdeskundig onderzoek dan eerder in te zetten, kun je langdurige uitval voorkomen en weet je precies wat je er samen met jouw medewerker aan kan doen.
Hoe pakken we het aan
Wat levert het je op?
Inhoud arbeidsdeskundig onderzoek
Het arbeidsdeskundig onderzoek biedt inzicht in de werksituatie van een werknemer. We laten je zien hoe dit onderzoek er bij Amplooi, voorheen ADEA, uitziet voor de werkgever én de werknemer.
Toch een Spoor 2 re-integratietraject inzetten?
Tijdens een Spoor 2 re-integratietraject begeleiden we een uitgevallen medewerker richting een baan buiten de huidige organisatie. Meer weten of een adviseur spreken?
Ook interessant voor jou
Veelgestelde vragen arbeidsdeskundig onderzoek
Een arbeidsdeskundig onderzoek wordt meestal uitgevoerd tussen de 42e en 52e ziekteweek van de medewerker. Volgens de Wet verbetering poortwachter is het verplicht om in de 42e ziekteweek een ziekmelding te doen bij het UVW. We adviseren het arbeidsdeskundig onderzoek in de 42ste op te starten. Lees de blog...
Onze arbeidsdeskundigen
Een arbeidsdeskundige bij Amplooi adviseert bij verzuim over geschiktheid van eigen werk en over re-integratiemogelijkheden. Heldere, toegankelijke rapportages worden opgesteld voor werkgevers en medewerkers. Bij Amplooi is er een nauwe samenwerking met een 2e spoor coach en de bedrijfsarts, wat zorgt voor een unieke, deskundige en integrale aanpak. Dit alles gebeurt integer, binnen de kaders van de Wet verbetering poortwachter en de SRA-normen. Met oog voor mens en werkplek kan de expertise van de arbeidsdeskundige ook bijdragen aan preventie en gezond werken en daarmee aan het voorkomen van verzuim.
Ervaringen van medewerkers die wij hebben geholpen
Vragen? Wij zijn er voor je.
Meer weten over wat we voor je kunnen betekenen? Aarzel niet om te bellen of een bericht te sturen.