Blog

Ondergedompeld in de Japanse lean cultuur

20 april 2023

Bij Amplooi en binnen de gehele Prevermo Groep staat een bijdrage doen aan een betekenisvol leven centraal. Om dit goed te kunnen doen blijven we continu sturen op het verbeteren van processen en de kwaliteit van onze dienstverlening.

Happy Flow project

Vanuit deze gedachte is binnen Amplooi het project ‘Happy Flow’ ontstaan. In dit project zijn de taken en processen herverdeeld tussen backoffice en Mobiliteitsexperts. Het eindresultaat is gepresenteerd aan de bestuurders en aan alle andere projectgroepen binnen de Prevermo Groep.

Lean cultuur ervaren

Dit project is zeer goed ontvangen door, Ngenious, onze bestuurders en de andere projectgroepen. Als dank voor de inzet van het Amplooi projectteam en om de lean cultuur eigenhandig te ervaren zijn zij op studiereis geweest naar Japan.

Bedrijven bezocht

Het projectteam heeft diverse bedrijven bezocht, waar ze met eigen ogen konden zien hoe er met klantgerichtheid, medewerkerstevredenheid en werkdrukbeheersing wordt omgegaan.

Welbevinden van de mens

Martine Thomassen was onderdeel van deze projectgroep en vertelt: “Wij hebben in Japan heel veel mooie dingen meegemaakt. We zijn letterlijk in een andere wereld gekomen. Die op meerdere fronten anders is. De tijdszone, de cultuur, de mensen, de omgeving, het eten. Maar wat het meest is blijven hangen in alles wat we gezien en meegemaakt hebben is dat alles in Japan draait om het mentale welbevinden van de mens. Dit is in Japan de basis. Hiermee creëren zij een cultuur waarin je met elkaar maximale klantwaarde realiseert en stuurt op kwaliteit. Wat wij meenemen naar morgen is dat we moeten zorgen voor een goede cultuur waarin we samen mogen groeien en het iedere dag, samen, weer een beetje beter mogen doen.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Inge Groenenstein

Meer weten over wat we voor je kunnen doen?

Aarzel niet om ons te bellen of een bericht te sturen.