Blog

De toekomst van Talentmanagement

De-Toekomst-van-Talentmanagement_Een-Dag-op-het-Robidus-Kennisfestival

27 september 2023

Talentmanagement heeft de toekomst en daarom is het belangrijk dat je er vandaag mee begint. Dat is onze visie op talentmanagement en we vinden het belangrijk bij Amplooi om deze visie overal te delen. Zo inspireren en motiveren we werkgevers om echt het talent in hun organisatie te zien en te benutten. Het Robidus kennisfestival boodt ons onlangs een kans om dit verhaal te vertellen en onze visie met andere experts op het gebied van arbeidsperspectief te delen.

Kennis delen doe je samen

Het festival was een dag bomvol met activiteit en energie. Een waar kennisfestijn waar verschillende sprekers het podium beklommen. Zo was er Merijn Zeeman, de man achter de opmars van Jumbo Visma, die zijn succesverhaal deelde. Talitha Muusse bracht een inspirerend betoog over het belang van zelfkennis en het begrijpen van anderen. En daar, te midden van deze indrukwekkende line-up, deelden mijn collega Tobias van de Lest en ik onze visie op talentmanagement.

Lees ook onze blog over de 7 voordelen van talenmanament.

Talent is cruciaal voor de toekomst

In onze interactieve sessie daagden Tobias en ik de aanwezigen uit om talent niet alleen te herkennen, maar ook volledig te benutten. We nodigden hen uit om het gesprek aan te gaan met hun medewerkers, om te ontdekken waarom het zien, ontwikkelen en koesteren van talent zo cruciaal is voor de toekomst van hun organisaties. Met concrete praktijkvoorbeelden namen we hen mee op een reis door de wereld van talentmanagement.

Zet de talentbril op

We plaatsten de talentbril op ieders neus en hielden de talentspiegel voor. Samen onderzochten we de diepte van de ambities van hun medewerkers en hoe dit van invloed is op verloop en verzuim binnen organisaties. We namen een moment om te overdenken wie nu eigenlijk verantwoordelijk is voor talentmanagement in een bedrijf, hoe dit wordt ervaren en hoe je dit kunt stimuleren.

In onze gesprekken kwamen inclusief en exclusief talentmanagement aan bod. We wisselden van gedachten over het einde van de traditionele beoordelingsgesprekken en de scheiding tussen beoordelen, presenteren en ontwikkelen. Eén ding was duidelijk: iedereen is de regisseur van zijn eigen loopbaan, maar organisaties hebben wel degelijk een sleutelrol in het ontketenen van potentieel.

Talent is overvloedig aanwezig

Tenslotte spraken we over het ontsluiten van (verborgen) talenten binnen organisaties, het creëren van interne marktplaatsen voor talent en het benutten van mensen op basis van hun passie. We herinnerden iedereen eraan dat talent in overvloed aanwezig is en dat het essentieel is om dit in te zetten in je werk. Ook als je twijfelt of je je huidige baan aankunt, of dat je re-integreert na een periode van afwezigheid, het koesteren van je talenten is de sleutel tot succes.

Met een glimlach concludeerden we dat talentmanagement de toekomst heeft, en dat die toekomst vandaag begint.

Auteur: Rik Nijkamp

Ontvang onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier in te vullen geef ik toestemming voor het vastleggen en verwerken van de opgegeven persoonsgegevens.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen? Paula is er voor je.

Meer weten over wat we voor je kunnen betekenen? Aarzel niet om te bellen of een bericht te sturen.

Amplooi-Paula-350px