Blog

Verzuim- & re-integratiekosten zonder verrassingen

Het managen van werknemers brengt verplichtingen met zich mee. De wet verbetering poortwachter is er zo een. Als ondernemer sluit je je aan bij een arbodienst om het verzuim te regelen. In overleg sluit je een abonnement af waarbij je of kiest voor het all-in abonnement met vooraf betaalde kosten en het verrichtingen abonnement met betaling per handeling van de arbodienst.

Een innovatief abonnementsmodel biedt financiële stabiliteit

Bij langdurig verzuim volgen er aanvullende zaken die niet zijn voorzien in de normale overeenkomst met de arbodienst. Je krijgt dan te maken met een arbeidsdeskundige die bepaalt wat een werknemer nog wel en niet meer kan doen qua belasting en belastbaarheid. Dit wordt gedaan met een zogenaamd arbeidsdeskundige onderzoek (AD onderzoek). Uit de rapportage van dat AD onderzoek blijkt of er nog kansen zijn om te terug te keren in eigen werk (spoor 1) of dat een werknemer op zoek moet naar ander werk (spoor 2). Dat laatste moet bij langdurig ziekte sowieso.

Geen zorgen over onverwachte hoge kosten

Ons abonnementsmodel biedt organisaties aanzienlijke voordelen door de zorgen over deze vaak onverwachte hoge kosten weg te nemen. Met een vast jaarlijks tarief zorgen we voor financiële stabiliteit en voorspelbaarheid. Hierdoor kunnen organisaties beter plannen en budgetteren, zonder de angst voor variabele kosten. Dit geeft ondernemers de gemoedsrust om zich te concentreren op hun kernactiviteiten en groei.

Re-integratieabonnement

Het re-integratieabonnement heeft als extra voordeel dat we hebben gemerkt dat het in sommige gevallen leidt tot uitstel in het investeren van tijdige inzet van re-integratiekosten. Ook hoef je administratief niet met andere partijen in de weer. De kosten voor het abonnement zijn gebaseerd op het marktgemiddelde voor meldingspercentages, verzuimpercentages en instroom in langdurig verzuim. Het abonnement is daarmee niet per se goedkoper of duurder.

Delen van kennis en expertise

We delen kennis en expertise door onder andere webinars, workshops en podcasts aan te bieden over verzuim & re-integratie, met als doel zo adequaat mogelijk om te gaan met verzuim & re-integratie. Door te kiezen voor een re-integratieabonnement geniet je van een betrouwbare service zonder onvoorziene uitgaven, terwijl we samen streven naar optimalisatie van het verzuim door het delen van kennis en expertise.

Ontvang onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier in te vullen geef ik toestemming voor het vastleggen en verwerken van de opgegeven persoonsgegevens.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Inge Groenenstein

Meer weten over wat we voor je kunnen doen?

Aarzel niet om ons te bellen of een bericht te sturen.