10 tips om het werkplezier te behouden!

Amplooi vindt werkplezier een belangrijk onderwerp omdat dit een groot onderdeel is van je duurzame inzetbaarheid en arbeidsmobiliteit.

Wanneer je jouw werk leuk vindt, is dat in heel veel onderdelen terug te zien. Namelijk:

 • Je bent vrolijker
 • Je hebt minder werkstress
 • Je bent productiever
 • Je krijgt een goed gevoel over jezelf
 • Je houdt meer energie over.

Maar hoe behaal je meer werkplezier? Wij geven je graag 10 tips die vandaag nog kunnen helpen om meer plezier te hebben in je werk!

 1. Zorg dat in elke opdracht een uitdaging zit.
  In het begin van je werk is elke opdracht leuk, spannend en uitdagend. Maar al snel zal je merken dat er opdrachten zijn die je standaard moet uitvoeren, maar waar je geen plezier meer in hebt. Het is belangrijk om juist deze opdrachten vol te stoppen met een uitdaging. Dit kan in de kleinste dingen zitten. En alleen jij kan bepalen wat uitdagend is!
 1. Zorg voor voldoende rustmomentjes.
  Ga thee of koffie halen, klets even met je collega’s of zorg voor een 5 minuten break door bijvoorbeeld een kort wandelingetje te maken. Zo ben je er even tussenuit en kan je daarna met een frisse blik weer aan je werk zitten!
 1. Schrijf alles op wat je afleidt.
  Alles wat je opschrijft, leidt je niet meer af. Je kan het namelijk noteren en daarna niet meer vergeten. Het geeft je rust waardoor je minder snel afgeleid bent.
 1. Maak een takenlijst.
  Zet daar ook de meest kleine taken op. Elke keer dat je een taak afvinkt, heb je een klein overwin-momentje. Dit voelt goed, en dat doet goed!
 1. Stel positieve doelen.
  Kies doelen waarvan je weet dat je er wel wat voor moet doen, maar die zeker haalbaar zijn! Elke keer als je een doel dan haalt, voelt dit extra goed!
 1. Geef jezelf een beloning.
  Want als je een opdracht voltooit, of een doel hebt gehaald, hoort daar een beloning bij! En van een beloning word je vrolijk!
 1. Ruim je werkplek geregeld op.
  Dit kan een van die rustmomentjes zijn waarbij je alle papieren opruimt, die vieze koffiekopjes wegbrengt en je bureaublad weer zichtbaar wordt. Een opgeruimd bureau betekent minder afleiding en minder stress.
 1. Zorg dat je altijd iets hebt om naar uit te kijken.
  Een vakantie, een dagje weg, een concert. Zorg dat je altijd iets hebt waar je naar kan uitkijken zodat je weet wanneer je er weer even tussenuit kan.
 1. Vraag om waardering en erkenning.
  Deel je successen, laat weten wat jouw aandeel is geweest. Het is niet erg om waardering en erkenning te vragen. Vaak hebben jouw collega’s het ook druk, daarom zullen ze er niet altijd bij stilstaan om jou de waardering en erkenning te geven die je graag wilt/nodig hebt. Het geeft jou een goed gevoel omdat je trots bent, en het geeft je collega’s een goed gevoel omdat ze iemand een compliment kunnen geven.
 1. Blijf leren.
  Jezelf ontwikkelen is natuurlijk enorm belangrijk. Door te blijven leren en de grenzen van jouw kennis te verleggen, krijg je nieuwe inzichten en inspireer je niet alleen jezelf, maar ook anderen. Alleen maar pluspunten!

Hopelijk maken deze 10 tips jouw werkdag vandaag al beter. Deel ze met je collega’s om samen te profiteren en voor jullie beiden meer werkplezier te beleven!

Kennisbank

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur een voorstel

Nog vragen over onze diensten?

Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer 088-0223888