Amplooi - experts in arbeidsmobiliteit

Spoor 2 re-integratie

De kortste weg naar duurzaam werk

Spoor 2 re-integratie is deskundige ondersteuning bij het vinden van ander werk buiten uw bedrijf als u door ziekte uw eigen werk niet meer kunt doen. Die ondersteuning is per definitie maatwerk en wordt uitgevoerd door een re-integratiebedrijf. Uw werkgever is verantwoordelijk voor het regelen van een re-integratietraject.
Ieder individu stelt andere eisen aan de begeleiding. Het doel blijft gelijk: binnen zo kort mogelijke termijn weer aan de slag in een baan die bij u past. Met ons spoor 2 re-integratietraject, bieden we complete dienstverlening aan voor u als medewerker.

Eén programma, twee fasen

Het traject is opgedeeld in twee fasen, de eerste fase is de mobiliseringsfase, de tweede fase de bemiddelingsfase. Na de intake stellen we een plan van aanpak op waarin we vaststellen waar we naartoe gaan werken. Zo houdt iedereen overzicht en blijven we resultaatgericht bezig. U heeft hierin een actieve rol, wij faciliteren.

De mobiliseringsfase begint met een intakegesprek met u, waarin een inventarisatie plaatsvindt van uw mogelijkheden. Het intakegesprek is ook bedoeld om kennis te maken met de individuele coach, de mobiliteitsexpert. Het is tenslotte mensenwerk en de persoonlijke klik met de coach vinden wij heel erg belangrijk. Indien gewenst kan ook eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de coach van uw regio worden gepland.

Na de intake wordt een actieplan opgesteld: wat zijn uw beperkingen en wat kunt u vooral nog wel. De door u gewenste functie, branche, regio, eventueel benodigde opleidingen worden gespecificeerd. Indien u het lastig vindt om aan te geven welk werk nog wel bij u past helpen we u daarmee. U kunt kiezen uit verschillende assessments en door coachingsgesprekken helpen we u weer een richting naar werk te vinden die bij u past.

In de bemiddelingsfase vindt een verkenning van de arbeidsmarkt plaats. De begeleiding door onze mobiliteitsexpert is altijd individueel. Onze aanpak in de gesprekken is pragmatisch. Zowel u als de mobiliteitsexpert zoeken naar vacatures en creëren samen zoveel mogelijk kansen. U wordt geadviseerd bij het opstellen van brieven en CV en oefent met u sollicitatiegesprekken, netwerken en presentatietechnieken. De mobiliteitsexpert geeft zelfvertrouwen en een luisterend oor als het even tegen zit.

Wij hebben een actieve opstelling als het gaat om het vinden van de nieuwe baan voor u. Wij hebben zelf arbeidsmakelaars in huis die de door u gewenste baan kunnen vinden en maken gebruik van ons uitgebreide netwerk.

Spoor 2

Waarom kiezen voor Amplooi?

Bij Amplooi vinden we dat arbeidsmobiliteit essentieel is voor iedereen die een leven lang met passie en uitdaging wil blijven werken. Met daadkrachtige ondersteuning verbeteren we de mobiliteit van een werknemer. Wij bieden een resultaatgericht proces met korte doorlooptijden, uitgevoerd door zeer ervaren en kundige experts.

 • Wij hebben maar één doel: het vinden van passend werk voor u;
 • Door onze contacten met het UWV en met arbeidsdeskundigen toetsen we voortdurend de actuele eisen van het UWV met betrekking tot re-integratie spoor 2;
 • Als re-integratiebedrijf bieden wij individuele maatwerk begeleiding aan u bij het zoeken naar passend werk;
 • Iedere medewerker krijgt een vaste mobiliteitsexpert toegewezen. Deze voert de regie over het gehele traject, van intake tot en met de afronding en het opstellen van de eindrapportage. De mobiliteitsexpert kan gebruik maken van het netwerk en de kennis van de arbeidsmarkt van onze arbeidsmakelaars en het Mobiliteitscentrum. Deze kunnen deuren openen bij werkgevers voor onder andere werkervaringsplaatsen, proefplaatsingen en mogelijkheden tot detachering;
 • We beschikken over het Blik op Werk Keurmerk en zijn lid van de brancheorganisatie OVAL.

Succesvol Mobiliteitscentrum

Het Mobiliteitscentrum verbindt actief uitstroommogelijkheden en -bedrijven aan Amplooi waardoor de mogelijkheden voor u aanzienlijk groter zijn. De arbeidsmakelaars van Amplooi werken samen in het Mobiliteitscentrum. Onze ervaren arbeidsmakelaars maken gebruik van het netwerk van Amplooi, onderhouden dagelijks hun eigen netwerk, vinden uitstroommogelijkheden en hebben een actueel beeld van beschikbare vacatures en werkervaringsplaatsen. Organisaties en uw medewerker kunnen elkaar effectiever vinden omdat uitstroombedrijven en -mogelijkheden aan Amplooi actief, centraal, regionaal en landelijk verbonden zijn aan Amplooi.

Vergroot de baankansen

Deze baankansen zijn inzichtelijk voor uw medewerker in ons online vacatureportaal Jobport. Dit verhoogt de kans op het vinden van een nieuwe baan aanzienlijk. De voordelen van ons Mobiliteitscentrum in combinatie met Jobport zijn:

 • Vacature zoekmachine met een digitaal overzicht in alle (sollicitatie)activiteiten;
 • Exclusief aan Amplooi verbonden uitstroombedrijven en -mogelijkheden zoals werkervaringsplekken, leer-, werkplekken en vacatures;
 • Bedrijven zoekmachine voor oriënteren, netwerken en open solliciteren naar exclusieve uitstroommogelijkheden;
 • Beroepenoriëntatie: gestructureerd beroepen verkennen met daarbij de arbeidsmarkt trends (stijgende of dalende vraag) en beroepen video’s;
 • Persoonlijk loopbaanprofiel op basis van ervaring, kwaliteiten, interesses en belastbaarheid, die u zelf beheert;
 • Vertaling FML naar minimaal 800 beroepen voor de top 5 matches, een verschillende analyse met arbeidsmarktperspectief;
 • Exclusieve loopbaantesten en e-learnings.

Veelgestelde vragen

Re-integratie spoor 2 is gericht op werkhervatting buiten de eigen organisatie. Een zieke of arbeidsongeschikte werknemer wordt bij een re-integratie spoor 2 traject begeleid bij het vinden van een geschikte functie in een andere organisatie dan in die van de eigen werkgever.

Re-integratie spoor 2 is verplicht nadat u 1 jaar ziek bent en als de arbeidsdeskundige heeft geïndiceerd dat re-integratie spoor 2 nodig is.

De duur van een spoor 2 traject is afhankelijk van verschillende factoren. Dit kan snel gaan zodra u binnen een korte tijd een passende baan heeft gevonden. In een minder positief geval kan het ook twee jaar duren

U moet starten met spoor 2 wanneer duidelijk is dat spoor 1 geen resultaat oplevert of wanneer de arbeidsdeskundige dit adviseert. Spoor 2 start uiterlijk binnen 6 weken na de eerstejaarsevaluatie. Dit is in de 52e verzuimweek.

Het 2e spoor kan eerder ingezet worden. Wanneer er duidelijk is dat het eerste spoor niet meer haalbaar is en niet haalbaar zal worden dan kan het 2e spoor eerder ingezet worden.

Er is recht op een ontslagvergoeding (transitievergoeding) als de werknemer twee jaar ziek is en wanneer het dienstverband van rechtswege wordt beëindigd.

Een volledig herstel voor het eigen werk wordt op termijn wel verwacht. Volgens de huidige richtlijnen dient wel een 2e spoor traject gericht op het vinden van ander werk bij een andere werkgever opgestart te worden. Het UWV is van mening dat spoor 2 inzetten nu al verplicht is en uitstel niet aan orde is, ondanks dat er zicht is op verder herstel.

Spoor 2 kan stop worden gezet wanneer er tijdelijk geen mogelijkheden zijn of bij een opname. De bedrijfsarts is in dit geval de persoon die hierover een uitspraak doet.

U zal in samenwerking met het re-integratiebureau een baan zoeken. Zowel uw eigen netwerk als het netwerk van het re-integratiebureau zullen daarbij ingezet worden. U bent verplicht om te solliciteren en uw eigen netwerk in te zetten en uit te breiden. U wordt door het re-integratiebureau begeleidt en ondersteunt in het zoeken naar ander passend werk.

Een deskundigenoordeel wordt aangevraagd wanneer uw werkgever bij het UWV wil nagaan of er voldoende inspanningen verricht worden in het kader van Wet Verbetering Poortwachter. Het deskundigenoordeel is ter bevordering van de re-integratie of om te voorkomen dat deze vastloopt.

Spoor 2 re-integratie

In de onderstaande video laten wij u zien wat re-integratiebedrijf Amplooi voor u kan doen bij langdurig ziekteverzuim.

Contact

Wilt u meer weten over spoor 2 re-integratie?  Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer
088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Bel nu
Download het productblad over spoor 2 re-integratie

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.