Amplooi - experts in arbeidsmobiliteit

Het outplacementtraject van Amplooi

Soms is een overstap nodig om uw weg te kunnen vervolgen

Organisaties en werknemers nemen om verschillende redenen afscheid van elkaar. Amplooi doorloopt met een outplacementtraject de individuele behoeften door en zorgt voor maatwerk. Uw medewerker wordt begeleid door professionals naar ander werk. Professionele begeleiding die de kans op een andere baan vergroot, het proces versnelt en de duurzame inzetbaarheid bevordert.

Het outplacementtraject

Ons outplacementtraject is opgedeeld in twee fasen, de eerste fase is de mobiliseringsfase, de tweede de bemiddelingsfase. Het traject begint in elke fase met een plan van aanpak en sluit deze af met een rapportage en een concreet voorstel voor een trajectplan. Zo houdt iedereen overzicht en blijven we resultaatgericht bezig. Uw medewerker heeft een actieve rol, wij faciliteren. Dat is het uitgangspunt van ons als outplacementbureau.

Inhoud outplacement

In de eerste fase vindt de kennismaking plaats met uw medewerker (en eventueel uzelf als opdrachtgever). De kennismaking is vrijblijvend. Bij een keuze voor de mobiliteitsexpert en ons bureau start de begeleiding met een uitgebreide intake. Hierin wordt een persoonlijk profiel opgesteld op basis van achtergrond, wensen en mogelijkheden van uw medewerker, gericht op het oriënteren op de andere mogelijkheden. Onderdelen die het outplacementtraject kan bevatten zijn:

 • Coachende gesprekken gericht op acceptatie van het ontslag en afscheid nemen.
 • Inzet Assessments, zoals beroepen- en persoonlijkheidstesten, om de mogelijkheden op persoonlijkheid en drijfveren af te stemmen.
 • Voorbereiden arbeidsmarkt: Ondersteuning bij het inrichten van een passend CV en de presentatie op Social Media (LinkedIn). Aanvullend kan een CV Clip worden opgenomen. Er kan getraind worden op presentatie technieken en netwerken.

In de tweede fase van het outplacementtraject wordt de arbeidsmarkt actief benaderd samen met de arbeidsmakelaar. Er worden vacatures gegenereerd door Jobport, het online loopbaanportaal van Amplooi, die aansluiten bij het opgestelde zoekprofiel. Tevens worden er door uw medewerker samen met de mobiliteitsexpert bellijsten opgesteld met bedrijven die door de arbeidsmakelaar benaderd worden om kansen te creëren. De mobiliteitsexpert oefent en evalueert sollicitatiegesprekken met de medewerker.

Waarom kiezen voor Amplooi?

Bij Amplooi vinden we dat arbeidsmobiliteit essentieel is voor iedereen die een leven lang met passie en uitdaging wil blijven werken. Met daadkrachtige ondersteuning verbeteren we de mobiliteit van een werknemer. Wij bieden een resultaatgericht proces met korte doorlooptijden, uitgevoerd door zeer ervaren en kundige experts.

 • Individuele begeleiding door een mobiliteitsexpert die beweging weet te realiseren bij uw medewerker;
 • Kennis van de lokale arbeidsmarkt door de arbeidsmakelaar;
 • Keuze uit assessments passend bij het niveau en de situatie van uw medewerker;
 • Individuele trainingen: solliciteren, netwerken, presenteren en social media;
 • Professionele ondersteuning bij inrichten CV en correspondentie;
 • Focus op mogelijkheden en een proactieve rol in het jobhuntproces;
 • Tempo: korte lijnen intern en intake mogelijk binnen 5 werkdagen;
 • Adviesfunctie richting u als werkgever: kennis van sociale wetgeving en arbeidsrecht;
 • We beschikken over het Blik op Werk en ISO keurmerk en zijn lid van de brancheorganisatie OVAL.

Succesvol Mobiliteitscentrum

Het Mobiliteitscentrum verbindt actief uitstroommogelijkheden en bedrijven aan Amplooi waardoor de mogelijkheden voor uw medewerker aanzienlijk groter worden. De arbeidsmakelaars van Amplooi werken samen vanuit het Mobiliteitscentrum. Onze ervaren arbeidsmakelaars maken gebruik van het netwerk van Amplooi, onderhouden dagelijks hun eigen netwerk, vinden uitstroommogelijkheden en hebben een actueel beeld van beschikbare vacatures en werkervaringsplaatsen. Organisaties en uw medewerker kunnen elkaar effectiever vinden omdat uitstroombedrijven en mogelijkheden actief, centraal, regionaal en landelijk verbonden zijn aan Amplooi.

Vergroot de baankansen

De baankansen zijn inzichtelijk voor uw medewerker in ons online loopbaanportaal Jobport. Dit verhoogt de kans op het vinden van een nieuwe baan aanzienlijk. De voordelen van ons Mobiliteitscentrum in combinatie met Jobport zijn:

 • Vacature zoekmachine met een digitaal overzicht in alle (sollicitatie)activiteiten;
 • Exclusief aan Amplooi verbonden uitstroombedrijven en mogelijkheden zoals werkervaringsplekken, leer-, werkplekken en vacatures;
 • Bedrijven zoekmachine voor oriënteren, netwerken en open solliciteren naar exclusieve uitstroommogelijkheden;
 • Beroepenoriëntatie: gestructureerd beroepen verkennen met daarbij de arbeidsmarkt trends (stijgende of dalende vraag) en beroepen video’s;
 • Persoonlijk loopbaanprofiel op basis van ervaring, kwaliteiten, interesses en belastbaarheid, die uw medewerker zelf beheert;
 • Vertaling FML naar minimaal 800 beroepen voor de top 5 matches, een verschillende analyse met arbeidsmarktperspectief;
 • Exclusieve loopbaantesten en e-learnings.

Veelgestelde vragen

Outplacement is het geheel aan begeleidende diensten die u als werkgever kunt inzetten om boventallige medewerkers te helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

Dat is afhankelijk van de afspraken die er bij het ontbinden van de arbeidsovereenkomst worden gemaakt. In veel gevallen worden de kosten gedragen door de werkgever.

Outplacement is bedoeld voor de medewerker die ontslagen wordt of door omstandigheden boventallig wordt.

Wanneer er sprake is van een situatie dat werkgever en werknemer de arbeidsovereenkomst gaan ontbinden

Een outplacementtraject is maatwerk. Gebruikelijk duurt outplacement circa 6 maanden. Maar 3 of 9 maanden is ook mogelijk.

Outplacement

In de onderstaande video laten wij u zien wat Amplooi voor u kan doen.

Contact

Wilt u meer weten over outplacement?  Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer
088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Bel nu
Download het productblad over Outplacement

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.