van werk naar werk

Van werk naar werk met Lean & Agile Scrum

Heb je het gevoel dat je niet helemaal op je plek zit in jouw huidige functie? Wil je graag iets anders, maar weet je niet hoe? Of ben je op zoek naar een baan en zie je door de bomen het bos niet meer? Dan is dit Lean & Agile Scrum programma echt iets voor jou! Met behulp van Lean & Agile Scrum maken we tijdens deze tweedaagse training een plan, waardoor je stap voor stap en doelgericht naar jouw droombaan gaat toewerken.

Inhoud van de training

Lean & Agile Scrum zijn ontstaan in Japan en behoren tot de meest toonaangevende managementfilosofieën ter wereld. In de filosofieën staan stapsgewijs naar een eindresultaat toewerken en continu verbeteren centraal. Door de technieken toe te passen breng je focus aan in de zoektocht naar jouw nieuwe baan.

Elke training begint met een persoonlijk intake. Samen met de trainer ga je jouw hulpvraag m.b.t. jouw zoektocht vaststellen. Dit kan van alles zijn. Denk aan: Hoe kom ik erachter wat ik in mijn loopbaan wil? Hoe word ik succesvol in solliciteren? Of hoe weet ik of een bedrijf bij mij past? Tijdens de twee trainingsdagen word je door middel van opdrachten uitgedaagd, geïnspireerd en geprikkeld. Aan het eind van de training heb je een stappenplan voor het oplossen van jouw vraagstuk en heb je de eerste stappen gezet. Door je te trainen in Lean & Agile Scrum kun je na de training zelfstandig de overige stappen gaan zetten. Zo werk je doelgericht naar jouw droombaan toe.

Dag 1

Deze dag staat in het teken van jouw persoonlijk Agile Scrum project. Naast dat je kennismaakt met de andere deelnemers komen deze onderdelen aan bod:

 • Jouw persoonlijke coachingsvraag

 • Introductie Agile Scrum

 • Agile principes toepassen op jouw eigen coachingsvraag

 • Start intervisieteam; het samenwerken met andere deelnemers

 • Huiswerkopdracht

Dag 2

Deze dag vindt drie weken later plaats dan de eerste trainingsdag. Na deze dag begrijp je hoe je Lean toe kunt passen en snap je de essentie van continu verbeteren. Het programma bevat de volgende elementen:

 • Reflectie (hansei) op de huiswerkopdracht

 • Lean methodieken en technieken

 • Lean toepassen op jouw eigen coachingsvraag

De trainers

Deze training organiseren wij in samenwerking met Ngenious. Dit adviesbureau is gespecialiseerd in Lean & Agile Scrum en partner van het Toyota Management Institute. Toyota is de bron van de Lean methodiek. De training van werk naar werk met Lean & Agile Scrum wordt gegeven door Ben van Wamel en Marjans van Benthem.

ben van wamel 2

Ben van Wamel

Master Lean Black Belt, Senior trainer en associate Ngenious

In de afgelopen jaren heb ik kennis mogen maken met werkend Nederland in de meest brede zin van het woord. Van bankiers tot thuiszorgmedewerkers en van ambachtslieden tot wetenschappers. Deze mensen, en vele anderen, heb ik mogen leren hoe ze zichzelf en hun werk kunnen verbeteren met Lean. Niet door harder, maar slimmer te werken. Hen te leren hoe de best practices van Lean zowel in het werkveld als in persoonlijke projecten toegepast kunnen worden. De eyeopeners, de herkenning, de enthousiaste verhalen als iets in de praktijk is gebracht, de eerste successen. Werkend Nederland op een hoger plan brengen. Daar doe ik het voor.

ngenious Marjans

Marjans van Benthem

Specialist Agile / Scrum, teamcoach, Senior trainer en associate Ngenious

Vanuit mijn achtergrond als politicoloog heb ik een scherp oog meegekregen voor mensen, organisatieontwikkeling en besluitvorming. Als gecertificeerd en STiR geregistreerd systemisch (team)coach richt ik mij op het creëren van beweging en vergroten van eigenaarschap. Ik doe dat door beperkende patronen in gedrag en onderliggende overtuigingen aan het licht te brengen. Ik streef daarmee naar duurzame verandering binnen teams en organisatie, gebaseerd op een Lean-Agile mindset.

De voordelen van de training

 • Na het volgen van de training heb je een gedegen stappenplan voor het realiseren van jouw droom: een baan die écht bij je past en voldoening en energie geeft. Je zet onder begeleiding de eerste stappen en krijgt de skills mee om zelfstandige het plan af te ronden.

 • Je hebt kennis van Lean en Agile Scrum en weet hoe je dit toe kunt passen.

 • De training is een mooie aanvulling op jouw CV. Gewilde medewerker beschikken zowel over kennis van het werk als kennis om dat werk op een gestructureerde manier aan te pakken en te verbeteren. Hoe je dit kunt doen leer je tijdens deze training.

 • Na het afronden van de training krijg je een certificaat als bewijs van deelname en is er de mogelijkheid een vervolgopleiding te starten. Denk hierbij aan de verdiepingsmodule Agile of de Lean Green Belt opleiding. Beide leiden tot internationaal erkende certificering.

Praktische informatie

De training wordt gegeven in Nijmegen en duurt 2 x 8 uur (exclusief intake en huiswerkopdrachten).

 • In overleg

 • De investering bedraag €495,- (ex. BTW) bij individuele deelname en €4795,- (ex. BTW) per groep van maximaal 10 deelnemers (incompany). De kosten voor deze training zijn volledig aftrekbaar als studiekosten.

 • De training vindt doorgang bij een minimum van 8 deelnemers

 • Heb je interesse, maar kun je niet op de aangeven datums? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Direct aanmelden
Contact
ngenious

Deze training organiseren wij in samenwerking met Ngenious