Header 6.3 1

Mobiliteitstrajecten voor het UWV

‘Werkfit’ en ‘Naar Werk’

Is er sprake van langdurig ziekteverzuim? Waarbij begeleiding gewenst is om de kandidaat naar ander werk te bewegen? Samen gaan we op zoek naar een goede oplossing. Door de kwaliteit van coaching gecombineerd met praktische instrumenten en kennis van de arbeidsmarkt is ons doel de kortste weg naar duurzaam werk. Met het mobiliteitstraject Werkfit of het mobiliteitstraject Naar Werk, bieden we complete dienstverlening aan voor het UWV en uw klant; onze kandidaat.

Mobiliteitstraject Werkfit

Dit mobiliteitstraject is gericht op empowerment om de kandidaat in beweging te krijgen, te mobiliseren. De kandidaat wordt op maat voorbereid om zelfstandig te arbeidsmarkt te benaderen. De kandidaat heeft hierbij een actieve rol, wij faciliteren. Het mobiliteitstraject wordt altijd gestart met een kennismaking en intake. Hier brengen we in kaart: wie is de kandidaat en wat is zijn historie? Welke beperkingen spelen een rol, maar vooral waar liggen de mogelijkheden? Welke beroepsinteresses bieden kansen? Wat is volgens de arbeidsdeskundige passend werk? De intake wordt afgerond met een concreet plan van aanpak.

Mogelijke onderdelen van dit mobiliteitstraject zijn:

 • Coachende gesprekken. Deze zijn gericht op empowerment van de kandidaat en acceptatie en leren omgaan met beperkingen.
 • Inzet Assessments. Zoals beroepen- en persoonlijkheidstesten, om de mogelijkheden op persoonlijkheid, affiniteiten en drijfveren van de kandidaat af te stemmen.
 • Arbeidsmarktonderzoek en benoemen passend werk. Samen met de kandidaat verkennen we zijn echte mogelijkheden op de arbeidsmarkt. We selecteren mogelijk passende functies en coördineren onder meer stage- en werkervaringsplaatsen. Onze arbeidsmakelaars kennen de arbeidsmarkt als geen ander. Naast de mobiliteitsexpert gaan zij actief op zoek naar en werkervaringsmogelijkheden voor iedere kandidaat.
 • Voorbereiden arbeidsmarkt. We begeleiden de kandidaat bij het zoeken van vacatures en het solliciteren. We bieden ondersteuning bij het inrichten van een passend CV en de presentatie op Social Media (LinkedIn). Er wordt getraind op presentatie technieken en netwerken.

Aan het einde van het mobiliteitstraject Werkfit kan de kandidaat ervaring hebben opgedaan op een werkervaringsplek. Daarnaast zijn er passende functies benoemd en is de kandidaat klaar om actief op zoek te gaan naar betaald werk.

Mobiliteitstraject Naar Werk

In dit mobiliteitstraject gaat de arbeidsmakelaar met de kandidaat aan de slag. Alle acties zijn erop gericht om de kandidaat naar ander passend werk te bemiddelen. Na een kennismaking kan het re-integratieplan bestaan uit de volgende onderdelen:

 • Actief zoeken naar vacatures. De kandidaat wordt gestimuleerd om actief op zoek te gaan naar vacatures.
 • Jobhunting. De arbeidsmakelaar ondersteunt en prikkelt de kandidaat door middel van het doorsturen van passende vacatures en het voorstellen van de kandidaat bij andere organisaties.
 • Jobport. Ons online vacaturebank Jobport is voor jobhunting onmisbaar. Deze online vacature- en netwerkbank maakt het mogelijk om in alle online beschikbare vacatures te zoeken.
 • Actief solliciteren en netwerken. Naast wekelijkse sollicitaties wordt zowel het netwerk van de kandidaat als die van de arbeidsmakelaar ingezet voor het vinden van nieuwe arbeidsmogelijkheden. Diverse workshops kunnen parallel gevolgd worden door de kandidaat om zijn sollicitatie-en presentatie vaardigheden te versterken.
rapportage

Succesvol Mobiliteitscentrum

Het Mobiliteitscentrum verbindt actief uitstroommogelijkheden en -bedrijven aan Amplooi waardoor de mogelijkheden voor u aanzienlijk groter zijn. De arbeidsmakelaars van Amplooi werken samen in het Mobiliteitscentrum. Onze ervaren arbeidsmakelaars maken gebruik van het netwerk van Amplooi, onderhouden dagelijks hun eigen netwerk, vinden uitstroommogelijkheden en hebben een actueel beeld van beschikbare vacatures en werkervaringsplaatsen. Organisaties en uw medewerker kunnen elkaar effectiever vinden omdat uitstroombedrijven en -mogelijkheden aan Amplooi actief, centraal, regionaal en landelijk verbonden zijn aan Amplooi.

Vergroot de baankansen

Deze baankansen zijn inzichtelijk voor uw medewerker in ons online vacatureportaal Jobport. Dit verhoogt de kans op het vinden van een nieuwe baan aanzienlijk. De voordelen van ons Mobiliteitscentrum in combinatie met Jobport zijn:

 • Vacature zoekmachine met een digitaal overzicht in alle (sollicitatie)activiteiten;
 • Exclusief aan Amplooi verbonden uitstroombedrijven en -mogelijkheden zoals werkervaringsplekken, leer-, werkplekken en vacatures;
 • Bedrijven zoekmachine voor oriënteren, netwerken en open solliciteren naar exclusieve uitstroommogelijkheden;
 • Beroepenoriëntatie: gestructureerd beroepen verkennen met daarbij de arbeidsmarkt trends (stijgende of dalende vraag) en beroepen video’s;
 • Persoonlijk loopbaanprofiel op basis van ervaring, kwaliteiten, interesses en belastbaarheid, die u zelf beheert;
 • Vertaling FML naar minimaal 800 beroepen voor de top 5 matches, een verschillende analyse met arbeidsmarktperspectief;
 • Exclusieve loopbaantesten en e-learnings.

Waarom kiezen voor Amplooi?

Bij Amplooi vinden we dat arbeidsmobiliteit essentieel is voor iedereen die een leven lang met passie en uitdaging wil blijven werken. Met daadkrachtige ondersteuning verbeteren we de mobiliteit van een werknemer. Wij bieden een resultaatgericht proces met korte doorlooptijden, uitgevoerd door zeer ervaren en kundige experts.

 • Wij hebben maar één doel: het vinden van passend werk voor uw kandidaats en een compleet re-integratie dossier voor u als werkgever.
 • Snelheid is belangrijk. Binnen 24 uur is er contact en binnen 5 werkdagen is er een intakegesprek gepland.
 • Als re-integratiebedrijf bieden wij individuele maatwerk begeleiding aan uw kandidaat bij het zoeken naar passend werk.
 • Geschikte tools voor iedere kandidaat en niveau.
 • Onze arbeidsmakelaars openen deuren bij werkgevers voor werkervaringsplaatsen, proefplaatsingen en mogelijkheden tot betaalde uitstroom via ons unieke Mobiliteitscentrum.
 • We beschikken over het Blik op Werk Keurmerk en zijn lid van de brancheorganisatie OVAL.

Contact

Wilt u meer weten over onze UWV Mobiliteitstrajecten? Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer
088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Bel nu
Download het productblad over ons Mobiliteitstraject UWV

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.