Saskia Snoek

Mobiliteitsexpert
Noord Holland

De 5 coach vragen

1. In welke steden/omgeving ben je werkzaam en waarom?

Regio Noord-Holland, steden Hoofddorp, Amsterdam, Alkmaar en waar nodig uitstapje naar Flevoland Almere.
Ik voel mij het meest thuis in Hoofddorp, omdat dit mijn woonplaats is dus efficiënt in de reistijd. Hoofddorp is ook een prima uitvalbasis naar de andere steden toe. Voor kandidaten is Hoofddorp ook makkelijk te bereiken met de auto en openbaar vervoer.

2. Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Ik heb 18,5 jaar gewerkt als teamleider bij een Klantencontactcentrum. In die jaren heb ik de vrijheid en de mogelijkheid gehad mij in de rol van coachende teamleider te ontwikkelen (buiten de andere verantwoordelijkheden als teamleider) binnen het klanten. Verantwoordelijk voor individuele en teamontwikkeling, preventie verzuim en verzuimbegeleiding. Medewerkers doormiddel van coaching eigen verantwoordelijkheden laten nemen/ervaren voor hun persoonlijke ontwikkeling en in het werk. Ik vond dit ook heel belangrijk en deed dit al vanaf het begin met mijn teams, maar kreeg de mogelijkheid om dit ook als echt onderdeel samen met collega’s neer te zetten. Ik heb mogen ervaren wat dit met mensen kan doen in positieve zin, beseffen dat je zelf regie kan hebben op je leven en werk wanneer je daar ook de verantwoordelijkheid in neemt.

Na een reorganisatie werd ik boventallig en kwam bij mij ook de vraag wat wil ik. Ik was daar al snel uit, geen leidinggevende rol meer maar verder met de ontwikkeling van mensen, verzuim en begeleiding. Ik kwam in aanraking met een Re-integratiebureau en daar heb ik de mogelijkheid gehad om het vak te proeven, te verdiepen en uit te voeren. Als verdieping op het coachen ben ik ook gecertificeerd Autismevriendelijk coach
Het voelde voor mij meteen goed.

3. Wat maakt het werk voor jou zo leuk?

Je ontmoet veel verschillende mensen, kan de ander nieuwe mogelijkheden laten inzien, ondersteuning bieden op punten waar het nodig is. Je hebt een verantwoordelijke rol naar de klant en de kandidaat en voor beide is een resultaat en doelgerichte coach nodig. En dat geeft mij voldoening als ik dat kan bereiken. Dat maakt voor mij het werk leuk.

4. Wat probeer jij bij een kandidaat over te brengen/mee te geven?

Het verleden kan je niet veranderen, de toekomst heb je in handen. Kijk naar alles wat wel mogelijk is en niet wat niet meer kan. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven en toekomst en maak gebruik van de hulp die je daarbij (aangeboden) krijgt. Durf keuzes te maken.

5. Wat zijn eigenschappen die een goede coach moet hebben volgens jou?

Een goede coach moet goed kunnen luisteren en begeleiding of aandacht geven op de punten waar het nodig is. Vooral uitgaan van het kunnen van de ander. Kunnen inleven, betrouwbaar zijn maar zeker eerlijk en realistisch. Maar uiteindelijk wel doelgericht.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
duurzame inzetbaarheid