Podcast:

Stess en de werking van het brein

Stress en de werking van het brein

Luister nu de podcast: Stress en de werking van het brein

Een burn-out duurt gemiddeld 9 maanden. Het is vreselijk om zo’n lange tijd uit de running te zijn vanwege stressklachten. Daarnaast hangt er voor werkgevers een serieus kostenplaatje aan psychisch verzuim. Hoog tijd voor actie! Toch is de kreet “Dan doe je toch gewoon even rustig aan” een veelgehoorde. Is rust wel echt de remedie bij stressklachten?

Daarover praten we met Breinregisseur Jurgen Waisfisch en toegepast psycholoog Kirsten van der Put. We bespreken wat stress precies is en leren dat rust nemen en vermijden twee verschillende dingen zijn. Van de lichamelijk reactie van stress tot het op zoek gaan naar wat je energie geeft, het komt allemaal voorbij in deze podcast.

Een ding staat vast: van bingewatchen wordt het niet beter, dus actie in de taxi!

Deze Prevermo podcast is samen met Amplooi tot stand gekomen. Met:

  • Jurgen Waisfisch, Breinregiseur
  • Kirsten van der Put, Toegepast psycholoog Amplooi
  • En host Rik Nijkamp, Directeur Amplooi

Mooie inzichten zijn

  • Mensen zijn als uien; wanneer je een laagje afpelt, ontdek je de kern van hun bestaan. Het vergt moed om die diepere lagen te verkennen en te voelen waar je werkelijk voor leeft. Deze ontdekkingsreis naar jezelf vraagt om ruimte, een omgeving waarin je jezelf kunt zijn en kunt reflecteren.
  • Het aanpakken van stressfysiologie en het herschrijven ervan biedt een weg naar innerlijke vrijheid en welzijn. Het creëert ruimte en maakt het mogelijk om burn-outs effectief te bestrijden. Na slechts 5-10 sessies voelen de meeste mensen zich verfrist en klaar om weer deel te nemen aan het actieve leven, inclusief terugkeer naar hun werk.
  • Een positieve benadering is cruciaal in dit proces. In plaats van te focussen op wat er misgaat, is het essentieel om te kijken naar wat er wél goed gaat. Door je te richten op je talenten en krachten, kun je ontdekken hoe je medewerkers in hun kracht kunt zetten. Welke taken en verantwoordelijkheden geven hen energie en vreugde? Door deze elementen te identificeren en te integreren, kan een burn-out niet alleen worden voorkomen maar ook effectief worden aangepakt.
  • Energie is inherent verbonden met passie en plezier. Dit is duidelijk te zien bij jonge kinderen; ze worden aangetrokken tot activiteiten die hen vreugde brengen. Door deze natuurlijke neigingen te volgen en te cultiveren, kunnen we een gezonder en bevredigender leven leiden.

Vragen? Paula is er voor je.

Meer weten over wat we voor je kunnen betekenen? Aarzel niet om te bellen of een bericht te sturen.

Amplooi-Paula-350px