20211108WiaAanvraagWIT

Download

Frequent Verzuimgesprek Format (+ formulier)

Heb je te maken met een of meerdere medewerkers die zich frequent ziek melden? Mogelijk heb je te maken met frequent verzuim. Een goede manier om dit in kaart te brengen en richting oplossingen te werken voor werkgevers én voor medewerkers is om het gesprek aan te gaan!

Maar hoe doe je dit precies? Welke vragen stel je? Welke gesprekstechnieken gebruik je? Leg je afspraken vast? En zo ja, welke afspraken en hoe volg je dit op? De antwoorden hierop vind je in dit Format “frequent verzuimgesprek”. Daarnaast vind je er ook handige formulieren die je in het gesprek zelf ernaast kunt houden. Download dit dus snel!

Deze brochure is geschreven voor werkgevers. Maar ook voor werknemers kan het zinvol zijn om inzicht te krijgen in de stappen van een verzuimgesprek.

Download nu:

Download dit document:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan voor een frequent verzuimgesprek

Wanneer een of meerdere medewerkers zich frequent ziek melden, dan is het zaak om in gesprek te gaan. Dit kan namelijk een vervelende druk met zich meebrengen voor directe collega’s en de doorloop van de organisatie.

De vraag is hoe ga je nu precies dit gesprek aan? Welke vragen stel je? Welke gesprekstechnieken gebruik je? Leg je afspraken vast? En zo ja, welke afspraken leg je vast, wat mág je vastleggen en hoe hou je elkaar accountable? De antwoorden hierop vind je in dit format “frequent verzuimgesprek”. Daarnaast vind je er ook handige formulieren die je in het gesprek zelf ernaast kunt houden.

Daarnaast vind je hieronder een handig stappenplan:

  • Is een medewerker >3 keer per jaar ziek? Plan een gesprek
  • Bereid je voor door vragen op papier te zetten
  • Zorg voor een open en vertrouwde omgeving waarin beide partijen zich prettig voelen en hun gevoelens en ervaringen kunnen delen
  • Maak afspraken en noteer opvolgdata om hier op terug te komen.

Meer vind je in het format document; download deze dus snel hierboven!