Amplooi - experts in arbeidsmobiliteit

WW re-integratie

Een nieuw perspectief bij een andere werkgever

Als u als medewerker uit dienst gaat en in de WW terecht komt, kan uw werkgever medeverantwoordelijk zijn voor het laten terugkeren naar betaalde arbeid. Een situatie waarin iedereen het liefst snel zicht heeft op passend werk voor u. Passend bij uw wensen en mogelijkheden.

Het WW re-integratietraject

De vragen ‘wie ben ik’, ‘wat kan ik’ en ‘wat wil ik’ staan centraal. In het traject wordt er een persoonlijke analyse, financiële analyse, assessments, opdrachten, individuele coachingsgesprekken, trainingen en online tools ingezet. Hierdoor bent u klaar om de arbeidsmarkt te benaderen. De stappen die doorlopen worden zijn:

 • Intake. Tijdens het intakegesprek wordt de zoekrichting bepaald en een volledig beeld verkregen van uw situatie en mogelijkheden. De bevindingen en conclusies vanuit het intakegesprek, worden samengevat in een intakerapportage. Naast de arbeidsmogelijkheden, wordt er een zoekprofiel opgesteld en een inventarisatie van relevante werkgevers. Het verslag vormt hiermee het uitgangspunt voor de vervolgstappen.
 • Coachende gesprekken. Deze gesprekken zijn voor de acceptatie van de situatie en het mobiliseren naar de arbeidsmarkt.
 • Dromen / Missie. In deze stap staan uw ambities, dromen en doelen centraal. Met inzichten in wat u echt wil, wat uw zingeving is en wat u blokkeert wordt de informatie geconcretiseerd en omgezet in een actieplan wat leidt naar het doel.
 • Arbeidsmarktonderzoek. Samen met uw mobiliteitsexpert en een arbeidsmakelaar verkent u de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Onze arbeidsmakelaars kennen de arbeidsmarkt als geen ander. Vanuit uw functionele mogelijkheden wordt proactief gezocht naar (arbeids)mogelijkheden.
 • Jobhunting. De arbeidsmakelaar ondersteunt en prikkelt u door middel van het doorsturen van passende vacatures en het voorstellen bij andere organisaties. Jobport is voor jobhunting onmisbaar. Deze online vacature – en netwerkbank maakt het mogelijk om in alle online beschikbare vacatures te zoeken! Bovendien biedt het systeem mogelijkheden voor een koppeling met het LinkedIn-netwerk van zowel u als de arbeidsmakelaar.
 • Actief solliciteren en netwerken. Naast wekelijkse sollicitaties wordt zowel uw netwerk als die van de arbeidsmakelaar ingezet voor het vinden van nieuwe arbeidsmogelijkheden. Diverse workshops kunnen parallel gevolgd worden om uw sollicitatie- en presentatie vaardigheden te versterken. Motivatie is daarbij een belangrijk onderdeel.
WW Re-integratie werkwijze

Resultaat van de dienstverlening

U bent weer in een dagelijkse werkritme op basis van uw oorspronkelijke contracturen, ook wel proefplaatsing genoemd. Deze proefplaatsing kan leiden tot een definitieve plaatsing waarbij u eventueel een contract krijgt aangeboden bij de nieuwe werkgever. Is dit niet mogelijk dan kan het traject gecontinueerd worden met een outplacement traject, waarin u wordt begeleid naar betaalde arbeid.

Waarom kiezen voor Amplooi?

Bij Amplooi vinden we dat arbeidsmobiliteit essentieel is voor iedereen die een leven lang met passie en uitdaging wil blijven werken. Met daadkrachtige ondersteuning verbeteren we de mobiliteit van een werknemer. Wij bieden een resultaatgericht proces met korte doorlooptijden, uitgevoerd door zeer ervaren en kundige experts.

 • Wij hebben maar één doel: het vinden van passend werk voor uw medewerkers en een compleet re-integratie dossier voor de werkgever.
 • Wij beschikken over actuele kennis van het ontslag- en arbeidsrecht.
 • Als re-integratiebedrijf bieden wij individuele maatwerk begeleiding aan bij het zoeken naar passend werk.
 • We beschikken over het Blik op Werk Keurmerk en zijn lid van de brancheorganisatie OVAL.

Succesvol Mobiliteitscentrum

Het Mobiliteitscentrum verbindt actief uitstroommogelijkheden en -bedrijven aan Amplooi waardoor de mogelijkheden voor u aanzienlijk groter zijn. De arbeidsmakelaars van Amplooi werken samen in het Mobiliteitscentrum. Onze ervaren arbeidsmakelaars maken gebruik van het netwerk van Amplooi, onderhouden dagelijks hun eigen netwerk, vinden uitstroommogelijkheden en hebben een actueel beeld van beschikbare vacatures en werkervaringsplaatsen. Organisaties en uw medewerker kunnen elkaar effectiever vinden omdat uitstroombedrijven en -mogelijkheden aan Amplooi actief, centraal, regionaal en landelijk verbonden zijn aan Amplooi.

Vergroot de baankansen

Deze baankansen zijn inzichtelijk voor uw medewerker in ons online vacatureportaal Jobport. Dit verhoogt de kans op het vinden van een nieuwe baan aanzienlijk. De voordelen van ons Mobiliteitscentrum in combinatie met Jobport zijn:

 • Vacature zoekmachine met een digitaal overzicht in alle (sollicitatie)activiteiten;
 • Exclusief aan Amplooi verbonden uitstroombedrijven en -mogelijkheden zoals werkervaringsplekken, leer-, werkplekken en vacatures;
 • Bedrijven zoekmachine voor oriënteren, netwerken en open solliciteren naar exclusieve uitstroommogelijkheden;
 • Beroepenoriëntatie: gestructureerd beroepen verkennen met daarbij de arbeidsmarkt trends (stijgende of dalende vraag) en beroepen video’s;
 • Persoonlijk loopbaanprofiel op basis van ervaring, kwaliteiten, interesses en belastbaarheid, die u zelf beheert;
 • Vertaling FML naar minimaal 800 beroepen voor de top 5 matches, een verschillende analyse met arbeidsmarktperspectief;
 • Exclusieve loopbaantesten en e-learnings.

Contact

Wilt u meer weten over WW re-integratie? Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer
088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Download het productblad over WW Re-integratie
Bel nu

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.