Header 6.3 1

Spoor 1 re-integratie

Re-integratie in het eerste ziektejaar

Wanneer je langer ziek thuis bent kan de afstand naar je werk en collega’s groter worden. Amplooi helpt je terug te keren naar je eigen werk of ander werk te vinden. Het doel is een snellere werkhervatting, een nieuwe  passende baan of sneller terug in eigen werk.  Snellere werkhervatting is van groot belang voor zowel u als uw werkgever. Dit wordt bereikt doordat te starten met actief coachen op het moment dat u aangeeft uzelf te kunnen oriënteren op de perspectieven. Door de vraag ‘waar sta ik nu en waar ga ik naartoe?’ te beantwoorden, komt werkhervatting eerder en sneller tot stand.

Het Perspectiefgesprek

Om de eigen regie op werkhervatting verder te stimuleren vindt vanaf de 26ste week in verzuim het perspectiefgesprek plaats. In dit gesprek worden uw risico’s en kansen op de arbeidsmarkt in kaart gebracht. De stand van zaken met betrekking tot werkhervatting worden vanuit drie perspectieven helder:

 1. Eigen werk bij eigen werkgever;
 2. Ander werk bij eigen werkgever;
 3. Ander werk bij andere werkgever.

Tijdens het Perspectiefgesprek bepalen we samen wat mogelijke interventies zijn. Voorbeelden zijn een arbeidsdeskundig onderzoek, een loopbaancoaching traject, assessments, trainingen op het gebied van sollicitatievaardigheden en een re-integratie spoor 2 traject.

Interventie eigen werk bij eigen werkgever. Samen met een ervaren mobiliteitsexpert gaat u in gesprek en worden aanvullende testen en instrumenten ingezet om dit proces te ondersteunen en  een realistische terugkeer te bepalen.

Loopbaancoaching

Interventie ander werk bij eigen werkgever. Door eerder te starten met  de re-integratie en een realistische terugkeer te bepalen voor de loopbaan, kan een 2e ziektejaar worden voorkomen.

Spoor 1

Interventie ander werk bij andere werkgever. De mobiliteitsexpert coacht u om zo snel mogelijk de arbeidsmarkt te kunnen benaderen. Vanuit een helder zoekprofiel en met voldoende sollicitatievaardigheden en ondersteuning vinden de medewerkers met vertrouwen de nieuwe passende baan.
Spoor 2

Waarom kiest u voor Amplooi?

Bij Amplooi vinden we dat arbeidsmobiliteit essentieel is voor iedereen die een leven lang met passie en uitdaging wil blijven werken. Met daadkrachtige ondersteuning verbeteren we de mobiliteit van een medewerker. Wij bieden een resultaatgericht proces met korte doorlooptijden, uitgevoerd door zeer ervaren en kundige experts.

De toegevoegde waarde van Amplooi:

 • Beheersing van schadelast door vroege inzet coaching op perspectieven en werkhervatting.
 • Veel ervaring in de samenwerking met verzekeraars en werkgevers.
 • Het Perspectiefgesprek wordt gevoerd door de mobiliteitsexpert, de loopbaan professional met expertise in de arbeidsmarkt.
 • De eigen re-integratievisie van u als medewerker is leidraad in het traject.
 • Coaching gericht op werkhervatting vanuit drie perspectieven.
 • Financieel inzicht geven, brengt urgentie.
 • Inzet van een werkervaringspek verbreedt perspectieven.
 • Een No-risk status vergemakkelijkt het vinden van een andere baan.
 • Uiteindelijk een gegarandeerd Poortwachterproof dossier.
 • We beschikken over het Blik op Werk Keurmerk en zijn lid van de brancheorganisatie OVAL.

Veelgestelde vragen

Re-integratie spoor 1 is het begeleiden van u als werknemer bij werkhervatting binnen de eigen organisatie. Hierbij wordt van zowel u als uw werkgever verwacht dat u alles eraan doet om in passend werk te kunnen herplaatsen. Werkhervatting kan zijn in:
1. Terugkeer in eigen werk;
2. Terugkeer in aangepast eigen werk;
3. Terugkeer in (aangepast) ander werk

Ja re-integratie spoor 1 is verplicht. Vanaf de eerste ziektedag start het proces van spoor 1 re-integratie en is uw werkgever verplicht om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk weer aan het werk kan.

Het 1e spoor heeft een duur van maximaal één jaar. Mocht het 1e spoor traject niet haalbaar zijn dan kan dit traject overgaan in een spoor 2 traject.

Vanaf uw eerste ziektedag start het proces van spoor 1. Vanaf dit moment starten ook de verplichtingen van zowel uw werkgever als u zelf om mee te werken aan uw werkhervatting.

Contact

Wilt u meer weten over spoor 1 re-integratie? Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer
088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Download het productblad over spoor 1 re-integratie

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.