Amplooi - experts in arbeidsmobiliteit

WW re-integratie

Een nieuw perspectief bij een andere werkgever

Als eigenrisicodrager voor de WW betaalt u de kosten van de WW-uitkering als uw werknemer werkloos wordt. Een situatie waarin u er belang bij heeft dat uw voormalig medewerker snel werk vindt dat aansluit bij de wensen en mogelijkheden. Met het WW re-integratietraject van Amplooi ondersteunen wij uw voormalig medewerker stap voor stap naar een nieuwe baan.

Het WW re-integratietraject

De vragen ‘wie ben ik’, ‘wat kan ik’ en ‘wat wil ik’ staan centraal. In het WW re-integratietraject wordt er gewerkt met de persoonlijke analyse, financiële analyse, assessments, opdrachten, individuele coachingsgesprekken, trainingen en online tools. Het resultaat is een medewerker die met vertrouwen en een open blik naar de toekomst kijkt en klaar is om de arbeidsmarkt te benaderen. De stappen die doorlopen worden zijn:

 • Intake. Tijdens het intakegesprek wordt de zoekrichting bepaald en een volledig beeld verkregen van de situatie en mogelijkheden van uw voormalig medewerker. De bevindingen en conclusies vanuit het intakegesprek, worden samengevat in een intakerapportage. Naast de arbeidsmogelijkheden, wordt er een zoekprofiel opgesteld en een inventarisatie van relevante werkgevers. Het verslag vormt hiermee het uitgangspunt voor het vervolg.
 • Coachende gesprekken. Deze gesprekken zijn voor de acceptatie van de situatie en het mobiliseren van uw medewerker.
 • Dromen / Missie. In deze stap staan ambities, dromen en doelen centraal. Wat wil iemand echt? Wat is zijn of haar zingeving? Wat blokkeert uw medewerker? Met deze inzichten wordt de informatie geconcretiseerd en omgezet in een actieplan wat leidt naar het doel.
 • Arbeidsmarktonderzoek. Samen met uw medewerker verkennen we de arbeidsmarkt en worden de (arbeids)mogelijkheden in kaart gebracht.
 • Jobhunting. De arbeidsmakelaar ondersteunt en prikkelt uw medewerker door middel van het doorsturen van passende vacatures en het voorstellen van uw medewerker bij andere organisaties. Daarnaast wordt Jobport, ons online vacature- en netwerkbank, ingezet.
 • Actief solliciteren en netwerken. Naast wekelijkse sollicitaties wordt zowel het netwerk van uw medewerker als die van de arbeidsmakelaar ingezet voor het vinden van nieuwe arbeidsmogelijkheden. Diverse workshops kunnen parallel gevolgd worden door uw medewerker om zijn sollicitatie- en presentatie vaardigheden te versterken. Motivatie is daarbij een belangrijk onderdeel.
WW Re-integratie werkwijze

Resultaat van de dienstverlening:

De kandidaat is weer in een dagelijkse werkritme op basis van zijn oorspronkelijke contracturen, ook wel proefplaatsing genoemd. Deze proefplaatsing kan leiden tot een definitieve plaatsing waarbij uw ex- medewerker een contract krijgt aangeboden bij de nieuwe werkgever.

Is dit niet mogelijk dan kan het traject gecontinueerd worden met een outplacementtraject, waarin de kandidaat begeleid wordt naar betaalde arbeid.

Waarom kiezen voor Amplooi?

Bij Amplooi vinden we dat arbeidsmobiliteit essentieel is voor iedereen die een leven lang met passie en uitdaging wil blijven werken. Met daadkrachtige ondersteuning verbeteren we de mobiliteit van een werknemer. Wij bieden een resultaatgericht proces met korte doorlooptijden, uitgevoerd door zeer ervaren en kundige experts.

 • Wij hebben maar één doel: het vinden van passend werk voor uw medewerkers en een compleet re-integratie dossier voor u als werkgever.
 • Wij beschikken over actuele kennis van het ontslag- en arbeidsrecht.
 • Als re-integratiebedrijf bieden wij individuele maatwerk begeleiding aan de kandidaat bij het zoeken naar passend werk.
 • We beschikken over het Blik op Werk Keurmerk en zijn lid van de brancheorganisatie OVAL.

Succesvol Mobiliteitscentrum

Het Mobiliteitscentrum verbindt actief uitstroommogelijkheden en -bedrijven aan Amplooi waardoor de mogelijkheden voor uw medewerker aanzienlijk groter zijn. De arbeidsmakelaars van Amplooi werken samen in het Mobiliteitscentrum. Onze ervaren arbeidsmakelaars maken gebruik van het netwerk van Amplooi, onderhouden dagelijks hun eigen netwerk, vinden uitstroommogelijkheden en hebben een actueel beeld van beschikbare vacatures en werkervaringsplaatsen. Organisaties en uw medewerker kunnen elkaar effectiever vinden omdat uitstroombedrijven en -mogelijkheden aan Amplooi actief, centraal, regionaal en landelijk verbonden zijn aan Amplooi.

Vergroot de baankansen

Deze baankansen zijn inzichtelijk voor uw medewerker in ons online vacatureportaal Jobport. Dit verhoogt de kans op het vinden van een nieuwe baan aanzienlijk. De voordelen van ons Mobiliteitscentrum in combinatie met Jobport zijn:

 • Vacature zoekmachine met een digitaal overzicht in alle (sollicitatie)activiteiten;
 • Exclusief aan Amplooi verbonden uitstroombedrijven en -mogelijkheden zoals werkervaringsplekken, leer-, werkplekken en vacatures;
 • Bedrijven zoekmachine voor oriënteren, netwerken en open solliciteren naar exclusieve uitstroommogelijkheden;
 • Beroepenoriëntatie: gestructureerd beroepen verkennen met daarbij de arbeidsmarkt trends (stijgende of dalende vraag) en beroepen video’s;
 • Persoonlijk loopbaanprofiel op basis van ervaring, kwaliteiten, interesses en belastbaarheid, die uw medewerker zelf beheert;
 • Vertaling FML naar minimaal 800 beroepen voor de top 5 matches, een verschillende analyse met arbeidsmarktperspectief;
 • Exclusieve loopbaantesten en e-learnings.

Contact

Wilt u meer weten over WW re-integratie?  Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer
088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Download het productblad over WW Re-integratie
Bel nu

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.