Webinar Voorkom en verkort verzuim

Voor HR-professionals, leidinggevenden en ondernemers

Het voorkomen en verkorten van verzuim is voor veel organisaties een “hot item”, maar hoe doe je dat eigenlijk? Op donderdag 17 juni nemen we je tijdens het webinar “Voorkom en verkort verzuim” op een interactieve manier mee in wat je kunt doen om verzuim te voorkomen door van duurzame inzetbaarheid en preventie een organisatie breed gedragen onderwerp te maken. Hoe zet je nu écht en effectief in op preventie? En wat kun je doen om snelle terugkeer te bevorderen wanneer er toch een verzuimsituatie optreedt? In een uur tijd belichten we het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken. Zo krijg jij een compleet beeld van wat er allemaal komt kijken bij het voorkomen en verkorten van verzuim en kun je hier actief mee aan de slag gaan binnen jouw organisatie.

Programma

 • 13.55 uur: Virtuele inloop
 • 14.00 uur: Opening
 • 14.10 uur: Een nieuwe kijk op preventie
  – Daan de Boer van Adaptics
 • 14.35 uur: Verkorten van verzuim door teamwork en interventies
  – Tobias van de Lest van Amplooi
 • 14.55 uur: Afsluiting

Inhoud webinar

We trappen het webinar af met een korte introductie over het voorkomen en verkorten van verzuim. Waarom is dit een belangrijk onderwerp? En waar lopen organisatie regelmatig tegenaan wanneer ze ermee aan de slag gaan?

Aansluitend belichten we verzuim vanuit preventieperspectief. Een gevleugelde uitspraak wanneer gesproken wordt over preventie is “Voorkomen is beter dan genezen”. Maar wat betekent dat eigenlijk? Voorkomen we echt wanneer we spreken van preventie, of zijn we dan al pleisters aan het plakken op wat in beginsel al te ver is doorgeslagen? Daan de Boer, directeur van vitaliteitsbureau Adaptics, neemt je mee in de wereld van preventie. Je krijgt concrete handvatten die je helpen duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie tot een succes te maken.

Tot slot nemen we je mee in wat je kunt doen wanneer je toch te maken krijgt met een verzuimsituatie. Tobias van de Lest, Adviseur Arbeidsmobiliteit bij Amplooi, geeft je tips en tricks die je helpen in het ondersteunen en begeleiden van jouw verzuimende medewerker. Door open communicatie, teamwork en het inzetten van de juiste interventies help je jouw medewerker zo snel mogelijk weer in zijn of haar kracht te komen, waardoor verzuim kan worden verkort.

Inschrijven

Meld je aan via de onderstaand formulier.

* Voor dit webinar zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Vol = vol. Wacht daarom niet te lang en meld je zo snel mogelijk aan.

Wij zien je graag op donderdag 17 juni!

Praktische informatie

 • Datum: 17 juni 2021

 • Tijd: 14.00 uur – 15.00 uur

 • Doelgroep: HR-professionals, leidinggevenden en ondernemers

 • Kosten: deelnemen is gratis
Meld je nu aan